iPon Hírek

Adattitkosító pendrive és új SSD meghajtók a Kingstontól

Dátum | 2016. 01. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Kingston DataTraveler 2000 – Biztonságos pendrive-ok, billentyűzettel A pendrive piacon számos különc és/vagy szupergyors megoldással találkozhatunk, remek példa erre a Kingston legújabb megoldása, amely ezúttal a biztonságra fókuszál, méghozzá nem is akárhogy. A DataTraveler 2000-es család tagjai elegáns fémházzal büszkélkednek, fedélzetükön pedig egy billentyűzet is helyet kapott, ami az adatok védelmét segíti. A DataTraveler 2000-es sorozatban helyet foglaló pendrive-ok 256-bites AES adattitkosítással és jelszóval védik a rajtuk tárolt tartalmakat, a jelszót azonban feltétlenül érdemes körültekintően kiválasztani, ugyanis 10 hibás próbálkozás után végérvényesen búcsút mondhatunk a terméken tárolt tartalmaknak. A biztonságot fokozza, hogy a jelszavas védelmet a pendrive kezeli: nincs szükség külön szoftver telepítésére, a kiválasztott jelszót a beépített billentyűzeten keresztül „gépelhetjük be”, majd ha minden rendben van, a nyitott lakat piktogram alatti led világítani kezd, azaz hozzáférhetünk adatainkhoz. Ez a megoldás operációs rendszerektől függetlenül, megbízhatóan működik, a teljes meghajtóra kiterjedő adatvédelem pedig a pendrive lecsatlakoztatását követően automatikusan aktiválódik. A DataTraveler 2000-es sorozat 32 GB-os és 64 GB-os tagjai USB 3.0-s csatolófelületen keresztül 135 MB/s-os olvasási- és 40 MB/s-os írási tempó elérésére képesek, de a 16 GB-os modell picivel lassabb, így esetében 120 MB/s-os olvasási- és 20 MB/s-os írási sebességgel kell megelégedni. A 80 x 20 x 10,5 milliméteres pendrive-ok három év garanciával kerülnek az üzletek polcaira, várható ajánlott végfelhasználói áraikról azonban egyelőre nincs információ. Új SSD sorozat üzleti felhasználásra: megjöttek a KC 400-asok A Kingston legújabb SSD családja a Phison méltán népszerű négymagos nyolccsatornás PS3110-S10-es vezérlőjét használja, amihez MLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. A fejlett vezérlő jóvoltából az adatforgalom végponttól végpontig tartó védelme éppúgy biztosított, mint az olvasási hibák elleni védelem, hála a SmartECC és a SmartRefresh technológiáknak. A hirtelen áramszünetből fakadó esetleges hibákat firmware-vezérelt adathelyreállító algoritmus próbálja hatékonyan és gyorsan kijavítani.
Az új SSD meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, meglehetősen strapabíróak, házuk pedig mindössze 7 milliméter magas, így vékonyabb noteszgépekbe is passzolnak – amennyiben rendelkezésre áll 2,5 hüvelykes bővítőhely. Az új SSD sorozat tagjainak legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi.
A KC400-as sorozat tagjai önálló meghajtóként és kiegészítőket tartalmazó csomag részeként egyaránt elérhetőek lesznek. Az 5 év jótállással érkező újdonságok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, áruk 24 000 forinttól (128 GB) egészen 143 000 forintig (1 TB ) terjed. A teljes kínálat itt található.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. lpeczi
2016.01.12. 16:18
Az SSD-k 5 év jótállásából a webshopban csak 3 évet kapni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.12. 17:18
Lehet, hogy regisztrálni kell, és akkor lesz 5 év garancia. Haverom is vett (máshol) egy Samsung SSD-t, 3 év garancia szerepelt az adatlapján, de regisztrálás után 5 év lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!