iPon Hírek

Adatvédelmi változtatásokat ígér a Facebook

Dátum | 2011. 12. 22.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

A Facebook képviselői megígérték, hogy fokozni fogják adatvédelmi rendszerük hatékonyságát, jelentette be az ír adatvédelmi ügynökség szóvivője. A megegyezés egy három hónapos meghallgatás-sorozat végére tett pontot, amely annak vizsgálatára irányult, hogy a közösségi oldal védelmi rendszerei megfelelnek-e az EU és Írország előírásainak, tekintve hogy a Facebook európai központja Dublinban van.


A cég képviselői a jövőben részletesebb tájékoztatást adnak a felhasználóknak arról, hogyan kezeli adataikat a közösségi oldal és a különféle alkalmazások, valamint ígéretet tettek arra, hogy minimalizálják azt az adatmennyiséget, amit az oldal akkor gyűjt össze, amikor a felhasználó nincs bejelentkezve fiókjába. Részletesebb leírást kapnak az internethasználók arról az arcfelismerő szoftverről is, amelyet akkor használ az oldal, amikor javaslatokat tesz a fényképek címkézésére.

„A felhasználók nagyon komolyan veszik a személyes adatok védelmét, és természetesen mi is így teszünk” ‒ mondta Richard Allan, a cég európai igazgatója. Az ígért változtatásokat a következő hat hónap folyamán fokozatosan vezetik be.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. silentfrog
2011.12.22. 14:13
Mi az a Facebook?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Taragas
2011.12.22. 14:15
Ahol lehet Likeolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ronan
2011.12.22. 14:52
Kérdés dislikeolni szeretném a fééééééééécbuuuukkkkot azt hol lehet megtenni???
Mi az a fécbuk meg minek mikor számtalan fontosabb problémánk van????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GerryZ
2011.12.22. 16:55
Ennek örülök. Hat hónap múlva pedig pont ugyanolyan lesz a Facebook, mint eddig. De legalább a képeim és a profilom nem tűnnek el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. GerryZ
2011.12.22. 21:02
Engem nem zavar, hogy az alkalmazások ellopják a személyes adatokat, mert aki az indián meg roma (!) nevére kíváncsi, az meg is érdemli. Ám ha egyszer kitöltöm a profilomat, beállítom, hogy ki láthassa, akkor ne nézze azt senki sem a Facebook központjában. Az sem érdekel, hogy nincsen spamszűrés, captcha, vagy gyenge a jelszavam, nekem bőven elég lenne annyi, ha törölhetném a képeimet és a felhasználói fiókomat, aztán viszlát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fbi1984
2011.12.26. 11:10
A szoftver biztonsága nem olyan valami, amit utólag kell ráhegeszteni az alkalmazásra (1000 könyvben is benne van). Az önként megadott adatokkal az üzemeltelő (f) azt tesz, amit akar. Senki nem tudja ellenőrizni. Ha érdeklődési köröddel kapcsolatos célzott hirdetések kezdenek megjelenni, akkor kezdhetsz gyanakodni. Mark Cukorberg is járta volna ki előbb az iskolát, és nem írna bugos "szoftvereket".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!