iPon Hírek

Adobe: Flash Player Square 64-bites támogatással

Dátum | 2010. 09. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Nem sokkal azután, hogy a Microsoft elérhetővé tette az internet Explorer 9-es változatának béta kiadását, az Adobe illetékesei is fontos bejelentésre szánták el magukat. Az Adobe bemutatta a FlashyPlayer Square-t, ami tulajdonképpen nem más, mint egy natív 64-bites támogatást kínáló plugin Windowsra, Mac OS-re és Linuxra. A vállalat közleménye külön kiemeli, hogy ez a szoftver még csak bemutató kiadás (preview), ami nem összekeverendő a FlashPlayer különböző változatainak béta kiadásaival. A Flash Player Square frissítéséről időközönként érdemes gondoskodni, ehhez pedig el kell látogatni ide. A gyártó arra is felhívja a figyelmet, hogy a Square nem olyan stabil, mint amilyen a végleges változat lesz, így nem árt az óvatosság. A diplomatikus megfogalmazás nélkül is sejthettük volna, hogy egy "bemutató változattal" bizony lehetnek - és általában vannak is -  kisebb-nagyobb gondok

A Flash Player Square egyik legfontosabb erénye a natív 64-bites támogatás, amit a különböző operációs rendszerekre írt webböngészőkkel egyaránt igénybe lehet venni. A szoftver másik fontos tulajdonsága, hogy támogatja az Internet Explorer 9-es béta változatát és képes kiaknázni a hardveres grafikai gyorsítás nyújtotta előnyöket. Az Adobe közleménye szerint a Flash Player "Square" által kínált natív 64-bites támogatás a Flash Player későbbi kiadásában mindenképpen fel fog tűnni, de erre majd csak valamikor 2011 első felében kerülhet sor csak úgy, mint a teljes Internet Explorer 9 támogatás megjelenésére. Mondjuk ez utóbbi nem is csoda.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Insignia
2010.09.16. 17:24
végre már elkezdtek vmi értelmeset is csinálni az adobénél... látszik véget ért a nyáriszünet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2010.09.16. 18:19

Ugyes kisgyerek az Adobe, ... vegre sikerult valamit elmozdulniuk a 32 bit vilagabol a 64 bit vilaga fele.

Bravo!, csak igy tovabb. Vegulis a mai fiatalok csupan hirbol ismerik a 32 bites procikat.

De legalabb az Adobe eletben tartotta a 32 bites RETRO vonalat, hadd nosztalgiazzon a vilag.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2010.09.16. 18:38
Nocsak végre megszabadulunk a flash wrappertől. Akkor egy hack-kel kevesebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. OTTO87
2010.09.16. 19:19
Mondjuk már ideje volt, de megjelenhetne már a végleges is. Egyébként nem csak a "bemutató változatoknak" van problémájuk, nálam ugyanis a mostani is rendszeresen összeomlik, pedig a legújabb van fent... Még szerencse hogy az új firefoxban legalább elég a lapokat újratölteni és nem omlik össze az egész, de azért így is idegesítő hogy vagy fél percre meghal teljesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2010.09.16. 22:02
Nem meglepő... szorongat a html 5.. vége a monopoliumnak, végre van igazi alternatíva.

Remélem későn, mert ezzel a hozzáállással megérdemelné az Adobe, hogy elveszítse ezt a szegmenst. Egyszerűen nem akartak rá költeni, mert kihasználták, hogy gyakorlatilag nincs semmi, ami helyettesíthetné a flasht. A html5 viszont kiváltja a webes videolejátszókat. remélem sok mást egyéb fronton kiváltja és hamar elterjed. Láttam pár sample-t, és azt kell mondjam, olyan dolgokat tudtak megvalósítani egész gyorsan, amiket flashben egy atomerőmű sem vinne el. egy optimalizálatlan összecsapott szar. Most jól megszívja az adobe végre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!