iPon Hírek

Adobe: kereshető Flash oldalakat a világnak

Dátum | 2008. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Adobe flash technológiájára épülő weboldalak látványosak és sok lehetőséget kínálnak a fejlesztők számára, hogy segítségével rendkívül ütőképes weboldalakat hozzanak létre. A flash egyetlen nagyobb hiányossága az, hogy a vele készült weboldal tartalmára nagyon nehézkes rátalálni a nagyobb keresőoldalak, mint például a Google és a Yahoo segítségével, ugyanis a flash weboldalak indexelése jelenleg alacsony hatékonysággal üzemel.

Az Adobe most ezen a hiányosságon kíván változtatni, a siker érdekében pedig együttműködést kezdeményez a Yahoo és a Google szakembereivel, hogy a flash oldalak "feltérképezésének" hatékonyságán együttes erőkkel javítsanak. A NewsFactor információi szerint a Google már eddig is nagyobb figyelmet fordított a flash alapú weboldalak indexelésére.


"Az Adobe-val együttműködve mostantól segítséget nyújtunk azon weboldal tulajdonosok számára is, akik a weboldaluk elkészítése előtt a Flash mellett tették le a voksukat. A dinamikus tartalom feltérképezésének továbbfejlesztésével nagymértékben fog javulni az oldalak indexelése, így a felhasználók még hatékonyabban használhatják majd a keresőnket." - mondta a Google Mérnöki részlegének alelnöke, Bill Coughran.

A Yahoo is együttműködik az Adobe szakembereivel, ám a vállalat külön flash kereső támogatást is fejleszt, hogy még hatékonyabban üzemeljen a Yahoo Search szolgáltatás.

Az Adobe Platform Business részlegének vezetője, David Wadhwani elmondása szerint a vállalat a jövőben kiterjeszti az együttműködést, amelyből a tartalomszolgáltatók, a fejlesztők és a végfelhasználók egyaránt profitálnak majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások