iPon Hírek

Adobe-munkás javítja fel az új Windows-t

Dátum | 2008. 05. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Az Adobe egy befolyásos munkatársát csábította át magához a Microsoft azért, hogy segítsen a Windows soron következő verziójának felhasználói felületének fejlesztésében. Mark Hamburg - a Lightroom és a Photoshop egykori programozója - az meglehetősen szarkasztikusan indokolta döntését: "Tekintve, hogy a Windows kezelése jelen formájában több, mint idegesítő, és még is nap mint nap azzal kell dolgoznom, így a lehetőséget, hogy ezen változtassak, egyszerűen nem lehetett visszautasítani".

Természetesen arról - egyelőre legalábbis - nem szivárogtak ki hírek, hogy pontosan miféle változtatásokra is lehet majd számítani, de vélhetőleg nem ok nélkül esett a Microsoft választása éppen Mark Hamburg-ra, így több, mint valószínű, hogy a válaszokat a Lightroom környékén kell keresni (amely, a Photoshop-pal ellentétben egy meglehetősen rugalmas és interaktív felhasználói felületet kínál, ami folyamatosan az éppen aktuális igényekhez idomul).

Hasonló megoldással próbálkozott a Microsoft az Office 2007-ben és az Office for Mac 2008-ban is, az úgynevezett "szalag" ("ribbon") interfésszel, ami utalhat arra, hogy ezt az eljárást szélesebb körben is alkalmazni kívánja a cég (amelynek lényege abban áll, hogy a hagyományos menük helyett helyzetfüggően változó gombokat és más vezérlőeszközöket alkalmaz).

Azt azonban, hogy az egyelőre csak Windows 7-ként ismert következő inkarnációban mindez hogy fog kinézni, még nyilván nem tudhatjuk - annál is inkább, hogy annak a jelenlegi, igen korai próbaverziói még nagyon is hasonlítanak a Vista-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások