iPon Hírek

Adobe+Microsoft szövetség a biztonságért

Dátum | 2010. 07. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Csatlakozott az Adobe a Microsoft Active Protections Program (MAPP) elnevezésű, szoftverforgalmazókat és biztonságtechnikai szoftverfejlesztőket tömörítő programjához a közös védettség fokozása érdekében.

A még 2008-ban beindított MAPP lényege abban áll, hogy a forgalmazók megosztják a szoftvereik sebezhetőségeit egymással, de legfőképp a biztonságtechnikai fejlesztőkkel, akik így jobban átláthatják és gyorsabban orvosolhatják a már meglévő bajokat, és jobban felkészülhetnek a további potenciális hibalehetőségekre, miközben a forgalmazókat is figyelmeztetetik, hogy mire kell jobban odafigyelniük.

Az Adobe ősztől válik hivatalosan is a program (66.) tagjává, és onnantól kezdve osztja meg a sebezhetőségi információit a többiekkel. Brad Arkin, az Adobe illetékesének elmondása szerint a termékeik platformfüggetlen, széleskörű elterjedtségére való tekintettel muszáj fokozottan ügyelniük a biztonságra, főleg, hogy a népszerűségük növekedésével arányosan egyre jobban tűz alá veszik őket a támadók is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. felziusz
2010.07.29. 12:48
aztán lesz egy zoknibáb cég aki megkapja az infókat(vagy csak 1 tégla is elég)... szegény userek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. felziusz
2010.07.30. 09:19
valamelyik cégnél a megfelelő pozícióban lesz egy emberke aki szivárogtat a hekkereknek és akkor jaj az usereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2010.07.30. 14:52
felziusz: kétlem, a szoftvervilágban nem fordulhat ilyen elő. Véleményem szerint amikor valamelyik cég pl.Addobe talál egy rés az egyik szoftverén, és megosztja azt a többivel, akkor már kész(ül) a patch ami ezt orvosolja. így ha van is egy "tégla" a csoportban, mire az infót a hekkerek hasznosítanák, késő. szerintem alapvetően a hekkerek találják meg a réseket, nem a cég alkalmazottjai, ergo nincs szükség egy ilyen "téglára".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!