iPon Hírek

AeroCool Dream Box: építs egyedi számítógépházat!

Dátum | 2016. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A különböző építőkészletek mindig is népszerűek voltak, gondoljunk csak a LEGO termékeire, amelyekkel nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szeretnek játszani. Most az AeroCool is előrukkolt egy építőkészlettel, amelynek segítségével elsősorban egyedi, figyelemfelkeltő számítógépházak építhetőek – a praktikusság ebben az esetben nem tartozik a főbb szempontok közé.
A Dream Box alapcsomagban összesen 188 darab építőelem lapul, ezek között kisebb-nagyobb alumínium „oszlopok”, különböző összekötő elemek, valamint különböző méretű fémlapok találhatóak, de a sorból a tápegység tartókerete, illetve az előlapi panel sem hiányzik. Az elemekből – fantáziánk kamatoztatásával – meglehetősen érdekes konfigurációk építhetőek, viszont fedőpaneleket nem kapunk, így csak a ház váza készíthető el. Az alumínium oszlopelemek egyébként vájatokat is tartalmaznak, így akár saját készítésű oldallapok beszerelésére is van mód, igaz, ezek beszerzése és méretre vágása a lelkes építő feladata. Hogy miként kell összeszerelni az építőkészlet elemeit? Ide kattinva kiderül.
A Dream Box építőkészlet tesztpadok vagy kisebb tesztasztalok készítésére is bevethető, de ruhafogas vagy éppen pohártartó is készülhet belőle, azaz meglehetősen sokoldalú. Ennek a sokoldalúságnak sajnos ára van, ugyanis az építőkészletért 150 dollárt kérnek el, így átlagfelhasználói szemmel nézve meglehetősen borsos arú termékről van szó – a termék a „csontváz” jellegű számítógépházak között is a drágább szintet képviseli. Persze az építőkészletnek így is lehet létjogosultsága, ugyanis jól jöhet mindazok számára, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének különböző konfigurációkat építeni, amelyek különböző projektekhez kellenek – például kiállításra, modding vesenyre –, majd a projekt végén szétszedhetik, és egy újabb ötletükhöz újra felhasználhatják az építőelemeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Meteoreso
2016.02.24. 17:00
Maga az ötlet szenzációs a megfelelő ár betartása mellett
Csak ez oldal lemezek nélkül fél kezű óriás.
Most meddig tartott volna 3-4 féle oldal lemezt is legyártani 10*10, 20*20 cm es lyukas stb csak növelték volna vele a profitot akár kiegészítőként is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prokopbala...
2016.02.25. 01:11
A főoldalon a kis képen úgy nézett ki, mint egy hegesztő trafó.
Annak a dobozába se lehet szar gépet építeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tuttu
2016.02.25. 04:51
Remek 5let! +ír6c minden ilyesmit.
Amúgy meg az ára miatt nem venném meg, de látva pár ilyen cikket inspiráló és talán 1x nekiállok egy saját moddingnak vagy egy teljesen merész ház építésének...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. m76
2016.02.25. 10:21
Ilyen építőelemek eddig is rendelkezésre álltak, több cég is gyárt ilyesmit. igaz nem konkrétan számítógépház céllal, de nincs akadálya arra használni. Más kérdés, hogy azok sem olcsóbbak, sőt a bosch rexroth-ból jó ha 100k-ból összejönne egy ház.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!