iPon Hírek

Age of Empires Online – két új kiegészítő

Dátum | 2012. 08. 09.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Age of Empires Online fejlesztője, a Gas Powered Games bejelentette, hogy a játék egyéves fennállásának alkalmából augusztus 16-án két új kiegészítő jelenik meg a játékhoz. Az egyik a babiloni civilizációt tartalmazza, a másik Fertile Crescent booster csomagot. A Babylon 900 Empire pontba kerül, a Fertile Crescent pedig 450-be (az Empire pont a játékon belüli fizetőeszköz).A babiloniak civilizációja rendkívül gazdaság orientált, fő erősségük is ebben rejlik, hogy gyorsan képesek erős gazdasági rendszer kiépítésére. Az erőforrások gyors elosztására szolgál az új egység, az ökrösszekér, amely mozgó raktárként is funkcionál, használatával kiküszöbölhető a drága raktárépületek létrehozásának alapanyag-igényes feladata. A babiloni nép legérdekesebb új találmánya az ostromtorony, ami több egység szállítására is képes és távolsági támadásra is: tüzes nyilakkal sorozza meg az ellenséget. Előnyei közé tartozik, hogy az ellenfél nem láthatja, milyen egységeket rejt a torony belseje, ami érdekes stratégiai lehetőségeket nyit meg előttünk, hiszen így akár blöffölhetünk is a segítségével. A babiloniak seregében található pajzshordozók ellenállóak a szúró típusú sebzésekkel szemben, de a gyalogságellenes közelharci egységekkel szemben sebezhetőbbek, mint a társaik. A lándzsások mobil lovas egységei jól bevethetők a gyalogosok ellen.

Természetesen a babiloniak is külön épületfajtákkal rendelkeznek, mint pl. a Ziggurat, amelynek megléte alapfeltétele az első korból a másodikba való fejlődésnek. A Ziggurat segítségével papokat képezhetünk ki, akik olyan technológiák kifejlesztésére képesek, mint pl. a gyógyszerészet, amely a katonai egységek regenerációs képességét gyorsítja. Amint a második korszakba értünk elérhetővé válnak a kertek, amelyek felgyorsítják a kutatások és a gyártás sebességét. Ha a Ziggurat segítségével kifejlesztjük a kultivációt, akkor kertjeink élelmiszert is termelnek. A babiloniak fa alapanyagok segítségével agyagfalak építésére is képesek, ezeket gyorsabb újjáépíteni, mint a kőfalakat, de kevésbé ellenállóak.

A Fertile Crescent booster csomag helyszíne Mezopotámia és több mint 30 új küldetést tartalmaz a 20. szint feletti felhasználók számára olyan ismételhető küldikkel, amelyek 40. szintig kitartanak - minél magasabb szintűek vagyunk, annál jobb jutalmakat adnak. Ez az első kiegészítő, amely ilyen ismételhető küldetéseket tartalmaz, és a jövőben is hasonlóakat fognak készíteni. A csomagban szereplő küldetések között találhatunk alapanyag-vadászatot az istenek italához, megdönthetjük egy gonosz kényúr uralmát, lázadó Perzsa földbirtokosok ellen harcolhatunk és játszhatunk a fejlesztők kedvencével, az ökrösszekeres mini játékkal is, amelyben minél több arany begyűjtése lesz a feladatunk. A szóló játékosok számára lesznek MI közreműködésével irányított co-op küldetések is.

Kapcsolódó cikkünk:

Age of Empires Online Béta

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!