iPon Hírek

Age of Wonders 3 játékmenet

Dátum | 2013. 03. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Age of Wonders 3 fejlesztője, a Triumph Studio kiadott egy videót, amelyben a körökre osztott fantasy stratégiai játékot működés közben láthatjuk és segítségével betekinthetünk a birodalomépítés művészetébe. A játék mindig a vezető kaszt körül forog. A korábbi részekben valamelyik, a szerepjátékokból jól ismert kaszt tagjai voltunk, mint pl. varázsló. Ezeket az alapkasztokat most továbbfejlesztették, hogy képesek legyenek egy fantasy birodalom vezetésére, így lett a harcosból hadúr, a papból teokrata. Ez a változás azután következett be, hogy a Triumph elhatározta, hogy más játékaiból ismert mechanikákat is beépít a darabba pl. az Overlordét, amelyben alapvetően egy erős karaktert irányítunk, rajta keresztül pedig az alárendeltjeit. "Ezt az élményt akartuk ebbe a játékba is behozni, de sokkal grandiózusabb formában" mondta Lennart Sas, a játék rendezője az Eurogamernek adott interjújában. "Birodalmad bármelyik aspektusát megszervezheted és továbbfejlesztheted, és meglesz az az érzés is, hogy egy valóban hatalmas vezető irányítja fantasy birodalmadat." Az Age of Wonders 3-ban Civilization-stílusú térképrendszert használhatunk a birodalomépítéshez és körökre osztott harcrendszert, szabadon mozgatható kamerával a csatákhoz. Birodalmunk építése és az új területek meghódítása közben e között a kettő között váltogatunk. A játék megjelenésének tervezett dátuma 2013 ősze, de a fejlesztők elmondták, hogy nem félnek attól, hogy ezt 2014 elejére tolják ha kell. "Nagyon fontos számunkra, hogy a játék megfelelően kidolgozott legyen, és ne okozzunk csalódást a rajongóknak, és persze Markusnak sem" – mondta Sas, arra utalva, hogy Markus "Notch" Persson is befektetett a játékba, miután a Triumph megkereste ez ügyben. Ez még a Kickstarteres kampány kezdete előtt történt. Notch általában úgy támogatja a neki tetsző Kickstarteres kezdeményezéseket, hogy megveszi a legnagyobb csomagot, itt nem ez történt, egy kicsivel többel támogatta az alkotókat. "Persze nem több millió dolláros támogatásról van szó, de számottevő összegről beszélhetünk." Az Age of Wonders 3-ban lesz szóló kampány, multiplayer és még emailben is játszhatunk barátainkkal úgy, hogy lépéseinket elküldjük, és arra akkor válaszolnak, amikor kedvük tartja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Parano1d
2013.03.27. 15:49
Remélem nem fogják úgy lealázni ezt a sorozatot is, mint a Heroes, vagy a disciples szériát. A videó alapján amúgy nem tűnik rossznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. goofej
2013.03.27. 17:37
Egyetértek! Bízzunk a legjobban, de a videó még semmi. Sokszor láttunk már videót baromi jó játékélménnyel kecsegtetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!