iPon Hírek

Aggasztó új áremelkedési trend

Dátum | 2009. 07. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Félő, hogy a kiadók követik az Activisiont új keletű szokásában, aminek megfelelően a legsikeresebb franchise-ok árát "kissé" megemelik. Nem tudjuk, hogy ez mennyire volt előre megtervezve, vagy mi vitte rá a kiadókat erre, de úgy tűnik hiszik, hogy a legnagyobb címekért a vásárlók hajlandók egy kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcáikban.

Modern Warfare 2 (november 10-én jön PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra)
Az Activision 54.99 fontra értékelte a Modern Warfare 2-t, a Microsoft 49.99-et kér a Forza 3-ért, míg a Nintendo 34,99-et a Professor Layton (és Pandora szelencéje)-ért. Reméljük azért nem mindenki követi a példájukat. "Az árnövekedések, amikről a kiadók azt hiszik, hogy a piac kibírja majd, elég aggasztó trendet festenek le. Ez túlmutat a valuták árának ingadozásán."

                        


                                                       Forza Motorsport 3 (október 27-én jön Xbox 360-ra)

A Nintendo nem szabja meg, hogy mennyiért adják a kiskereskedők a termékeit, nem állít be nekik 'javasolt fogyasztói árat'. Az pedig, hogy a "Nintendo mennyiért adja el nekik a produktumait, szigorúan bizalmas". Az MS egyelőre még nem reagált a felmerült kérdésre, hogy miért annyi a Forza 3 amennyi.

                        
                                      Professor Layton and the Diabolical Box (augusztus 24-én jön DS-re)

A fent említett japán cég már járt rosszul szabadjára engedett árakkal. Az európai "szabad piacon" a Wii konzol árának emelésével próbálkozott (az amerikaihoz képest), de a vásárlók nem voltak hajlandók lenyelni a békát. Rengeteg áru beragadt, míg végül a kereskedők kénytelenek lettek árengedményeket tenni, hogy legalább valamennyi visszajöjjön a befektetésükből.

Ugyanakkor vannak akik örömmel fogadják az ébredő új trendet, szerintük ez a kulcsa annak, hogy hosszú távon fenntartsák ilyen színvonalon a szériát, és akár évente adjanak ki folytatást...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. zuchy
2009.07.29. 13:00
VISSZA A HIRHEZ

Válságban ilyet kitalálni hát nem tudom....
55 font az 17e forint az MW2. Nevetséges. Gondolkodtam, hogy megveszem, de ennyit nem adok ki érte. Ezzel csak a warezt erősítik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ferdekanal
2009.07.29. 13:09
Engem ez nem túlzottan izgat. A torrent még mindig ingyenes és mindent megtalálni amire szükség van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2009.07.29. 13:14
Ehhez azért hozzá kell tenni, hogy ez a konzolos verzió ára, a PC-s olcsóbb lesz. No meg ki tudja mennyi be fog kerülni itthon. Egyes helyeken már előrendelhető a PC-s változat 11-12ezer Ft környékén. Kérdés, hogy hány bőrt lehet lehúzni a konzolosokról?


Legújabb MW2 fejlemény:
A korábban felfedett Prestige Edition az éjjellátó szemüveggel nem lesz elérhető a PC verzióhoz. A fémdobozos kiadás az eredeti Call of Duty letöltőkóddal szintúgy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.07.30. 18:16
hát ha nem lesz pc-re prestige edition, de fellehet törni a co-opot akkor éljen warez megvárom amig 10 lesz és megveszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jukijaiba
2009.08.03. 10:30
Üdv mindenkinek!

Azért ez elég meredek ötlet volt a kiadók részéről. (Pont így válság idején...) Főleg, hogy a konzolosoknak sem kerül sokkal többe a warez mint a PC-seknek. Ezzel csak 1 baj van. A konzolos aki egyszer becsippelte a gépét nem valószínű, hogy sok eredeti játékot fog hozzá venni utána. De hát ha a kiadók ezt szeretik ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!