iPon Hírek

Agility EX: új SSD széria az OCZ-től

Dátum | 2009. 08. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ az SSD piacon folyamatosan szállítja az újabbnál-újabb SSD meghajtókat, amelyek vonzó teljesítményükkel és árukkal igen népszerűek a felsőkategóriás megoldásokat kereső felhasználók között.  A gyártó nem csak ebben, hanem az alacsonyabb árkategóriában is kínál termékeket, így mindenki megtalálhatja a számára és pénztárcája számára legmegfelelőbb választást.

Gyorsaság kedvező áron?A legfrissebb SSD termékcsalád az Agility EX típusjelzést viseli és nem az alsókategóriás szegmensben, hanem a csúcskategóriában próbál majd szerencsét az egyre bővülő SSD piacon. A gyártó a termék megalkotásához a jól bevált Indilinx-féle Barefoot vezérlőchipet alkalmazza, a memóriachipek szerepét pedig ezúttal nem kispályás megoldásokra, hanem csúcssebességű SLC típusú (single level cell, azaz egyszintű cella) NAND Flash termékekre bízta. Az Agility EX sorozat első tagja egy 60 GB-os adattároló kapacitással rendelkező modell, amely 2,5 hüvelykes formátummal bír csakúgy, mint az SSD meghajtók nagy része. A termék SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, 64 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaz, és a gyártó állítása szerint 1,5 millió üzemórán át teljesíti a rá bízott feladatokat meghibásodás nélkül.

Az SSD meghajtó igen jó írási- és olvasási sebességeket kínál: a termék 195 MB/s-os maximális tempóval írja, és 255 MB/s-os, szintén maximális sebességgel olvassa az adatokat. Az SLC alapú megoldások összességében MLC típusú társaiknál nagyobb sebességgel és hosszabb élettartammal rendelkeznek, ami árukban is megmutatkozik, ugyanis ezek a termékek rendre drágábbak, mint az MLC-s meghajtók. Az új, Agility EX SSD család ettől függetlenül az OCZ illetékesei szerint a piacon lévő legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkező megoldás.

A költséghatékony és gyors újdonságra a vállalat 3 év garanciát at, a termék ajánlott végfelhasználói árát pedig 399 dollárban állapították meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. axe
2009.08.27. 19:03
VISSZA A HIRHEZ

100.000.- mennyinek a pi...ba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bandika198...
2009.08.27. 19:11
Szívemből szóltál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hpeter105
2009.08.27. 19:21
jah es ez csak a $ vagyis az amerikai ar itthon rajon a vam meg minden kaki amit az allam rarak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2009.08.27. 21:24
erre mondaná a renderelésen edződött felhasználó, hogy bizony a sebességet meg köll füzetni, azért semmi sem drága ha 30sec előbb készül el a számítás waze.
már nem először látunk ilyen cumót, 100ropi ezért a szépségért enyhén vicces továbbra is, még a végén úgy járnak az ssd-k is mint a blu-ray
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gedezoli
2009.08.28. 08:11
Nem csak az jön rá amit az állam rárak, hanem amit a jogvédő szervezetek is... mert ugye ezen is lehet mp3-at tárolni.
A kedvező ár azért ez nem mondható el erről az SSD meghajtóról sem, bár ez SLC fajta, akkor érthető a magasabb árfekvés. Ha a 60 GB-os lesz 20e Ft, akkor elgondolkozok majd rajta, addig felejtős. A tesztekben a sokkal jobb Ft/GB-ot produkáló HDD-k sem rosszak már, max elérési időben maradnak el jóval az SSD-től.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.08.29. 00:36
,,Gyorsaság kedvező áron?" --> újítás minnél drágábban (ráadásul 3 év múlva azon ne csodálkozz) felirat kéne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!