iPon Hírek

Ajándékozz a Google Play-en

Dátum | 2012. 08. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Megérkezett a Google Play Store alkalmazásának legújabb kiadása, amely több érdekességet is magával hoz. Az új applikáció a 3.8.15 verziószámon érkezik, és hamarosan mindenki megkapja a frissítést.


Az új Google Play-ben már jelen van az ajándékkártyák támogatása, egy kívánságlista, valamint az inkrementális frissítés lehetősége is él innentől. Az első kettő vélhetően valamilyen szinten összetartozik majd. A kívánságlistára felvett alkalmazások olyan programok lesznek, amire talán éppen nincs pénzünk, vagy sokalljuk az árukat, és várunk egy esetleges akcióra, vagy talán egyszerűen csak éppen nincs megfelelő sávszélességünk a letöltéshez. A lényeg, hogy azokat az appokat szedhetjük itt listába, amelyekre igényt tartunk a későbbiekben. A kívánságlistán sorakozó applikációk "kiváltására" jó eszköz lehet az ajándékkártya.


Ez hasonlóan működik majd, mint egy mobilfeltöltés. A boltban megvehetjük a kis csomagot, amely jelen állás szerint 10 és 25 dolláros kiszerelésben debütál. A kibontást követően találunk benne egy kártyát, amelyen egy kód szerepel. Ezt a kódot kell megadni a Play rendszerében és máris miénk a nagyi ajándéka, amit pillanatok alatt a hőn áhított játékká, könyvé vagy bármi mássá alakíthatunk, amit már korábban „listáztunk”.Ami viszont már mindenkit érint napi szinten, az a Smart App Update. Ez lényegében lehetővé teszi azt, hogy egy alkalmazás esetében csak a szükséges területeket frissíthessük. Ezzel lényegében azoknak kedveznek, akik nem sűrűn vannak WLAN közelében, és a viszonylag drága mobilnetet kell erre pazarolniuk, vagy esetleg már a korlátolt sávszélesség mellett kell belevágniuk a frissítésbe. És persze az sem utolsó szempont, hogy kevesebb energiát vesz így igénybe a művelet. Na de nézzünk néhány példát. A GPS tesztnél a komplett méret 266 KB, a frissítéshez pedig 130-at kellett letölteni, ez itt már 50 százalék megtakarítás, viszont a 13 MB-os Instagramnál már 77%-kal kevesebb volt az adatforgalmunk, mivel csak 3 Mbájtot kellett menteni. A Google 1/3-os méretű update-eket vetített előre, így ez nagyvonalakban helytálló átlag lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Konflikt
2012.08.18. 21:47
ha ez 3.8.15-tel jott akkor ez vmi regi update (1-2 napos?), mert nalam mar 3.8.16 van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. AkosAkos
2012.08.19. 15:12
VÉGRE! Eddig semmit nem tudtam venni a Play-en,mert PayPal-t nem fogad el,de mostmár tudok vásárolni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mihaly.her...
2012.08.19. 15:15
AkosAkos: vannak ingyenes progik is! azokat még nem láttad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AkosAkos
2012.08.19. 15:23
mihaly.hermann: Idézem: "Eddig semmit ne tudtam VENNI" Már rengeteg alkalmazásom van egyébként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zseko
2012.08.20. 22:10
Nálam is 3.8.16 van, de köze nincs ahhoz mint miről a cikk ír. Se kinézet, se whistlist, se redeem. Ez alapján azt is kétlem, hogy a Smart App Update működik.
És a redeem-et is egyelőre kétlem hogy nálunk működni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. scsabee
2012.08.21. 14:26
3.7.15-ös verzióm van még a google playből és már az is tudja a smart app updatet!

Pl. facebook frissítés alig 2 MB volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!