iPon Hírek

Ajánlott frissítés lett a Windows 10-ből

Dátum | 2016. 02. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft nem titkolt célja, hogy minél több felhasználót csábítson át a régebbi Windows kiadásokról a tavaly július végén bemutatott Windows 10-re. A siker érdekében számos trükköt vet be a cég. Egyrészt ingyenes frissítési lehetőséget biztosít a jogtiszta Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1-es operációs rendszerekről Windows 10-re, másrészt igyekszik a még hezitálókat meggyőzni, érdemes váltaniuk – utóbbiban egy értesítő app segít, ami manapság már napi kétszer kínálja fel a Windows 10 telepítésének lehetőségét mindazoknak, akik még nem döntöttek.
A jelek szerint hamarosan még rámenősebben terjedhet a Windows 10, ugyanis mostantól az új operációs rendszer ajánlott frissítésként jelenik meg a Windows 7 és Windows 8.1 felhasználók Windows Update szolgáltatásán belül, aminek számos érdekes következménye van. Aki a frissítések automatikus letöltését és telepítését választotta, hamarosan automatikusan megkapja a Windows 10-et, ugyanis a rendszer le fogja tölteni, valamint telepítését is megkísérli – igaz, a telepítés nem lesz automatikus, jóváhagyást igényel, azaz a választás joga továbbra is a felhasználónál marad. Aki Windows 10-re frissít, és a telepítést követő 30 napon belül úgy dönt, mégsem felel meg neki az új operációs rendszer, minden további következmény nélkül visszatérhet megszokott operációs rendszeréhez. Aki még nem döntött, szeretné-e telepíteni a Windows 10-et, alternatív módon megakadályozhatja a frissítés letöltését és telepítését. Ehhez Windows 7 és Windows 8.1 alatt a Windows Update beállításain belül, az ajánlott frissítések mező alatti sor pipáját ki kell venni – ahogy az a WinSuperSite.com útmutatójában is látható. Az idő persze fogy, ugyanis már csak idén július végéig él a Microsoft korábbi ajánlata, azaz július után a Windows 10 már nem lesz elérhető ingyenes frissítés formájában. Addig azért még van egy kis idő dönteni. Később, ha új processzort vásárolunk, úgyis Windows 10-re lesz szükség mellé – ahogy azt korábban már megírtuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

65. bunfi
2016.02.03. 08:50
Csábítson? Szerintem inkább kényszerítsen, piszkáljon, az őrületbe kergessen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Terror
2016.02.03. 08:56
Felrakod azokat a frissítéseket, amelyek kellenek, ezt a baromságot letiltod, és boldogan élsz. Nincs itt probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. benczeb90
2016.02.03. 08:57
Ha akarnak úgyis megfigyelnek. Mindez csak megkönnyíti az állampolgárokról való képalkotást, melynek egyik hasznát az ENESZÉJ veszi (és helyi társai), másik hasznát pedig a célzott reklámokból remélt többletbevétel (a te többletköltekezésed) adja. Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy 10 év múlva mi lesz az egyénekről való információgyűjtés mikéntje. Ma még az, hogy beleegyezel, hogy minden adatodat, fájlodat felhasználja a Microsoft, hogy az élményedet javíthassa vagy éppen nem egyezel bele és kikapcsolod, de ki tudja, hogy tényleg kikapcsolódnak-e. Ha nem, max nem kapsz célzott reklámokat, de az adataidat azért megkapják. ez a jövő (jelen), a nemzetbiztonság az első. meg a te élményindexed.
a sulis win7 licenszem lejárt, meg a Samu vinyó élettartama, úgyhogy már én is win10ről írok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. LGx
2016.02.03. 09:09
Áldom az eszem, hogy minden ismerősömnek Enterprise-t raktam fel.
Mivel nem vinnyog, véletlenül sem tudnak rákattintani a Win10 upgradere
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Asagrim
2016.02.03. 09:35
E fejlemény kapcsán lassacskán már csak arra a Deus Ex: Human Revolution eseményre tudok asszociálni, mikor a LIMB behív minden augment tulajt egy "frissítésre". Ennek nem dőltem be akkor, és nem fogok bedőlni most se.

GWX-et már rég leirtottam, Windows Update júl. óta tiltva (WSUS-szal szedem le a tényleges biztonsági frissítéseket), de biztos ami biztos a wuauclt.exe futtatását is tiltottam a biztonsági szoftveremmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. benczeb90 Asagr...
2016.02.03. 09:37
pár hónapja én is töröltem a GWX-et meg vmi GWXUX.exét, de pár hétre rá ismét letöltötte magának
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. 5hR3kY
2016.02.03. 09:51
Nagyon egyszerű módon ezt ki lehet védeni, én két gépen is megcsináltam, és azóta nincs ilyen gondom és nem is lesz, még újratelepítés után sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. damaniac82 LGx
2016.02.03. 11:04
Kib.ott gazdag emberek lehetnek az ismerőseid... Nem keresek rosszul, de én még az alap verzió áráért is szívtam a fogam, mikor vettem anno a Win8-at (amit azóta 10-re frissítettem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.03. 11:09
haha!
csak halkan súgom, hogy nincs köztük jogtiszta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. FaL
2016.02.03. 11:17
Mitől félsz?

Van rejtegetni valód? Terrorista vagy? Esetleg velük szimpatizálsz? Kész vagy bármilyen módon támogatni bármilyen terrorszervezetet?

Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor értem a félelmed, viszont ha egyik sem állja meg a helyét, akkor igazán felesleges reklamálni. Hidd el, hogy a egyik nemzetbiztonsági hivatalt sem az érdekel, hogy milyen filmet töltesz le, mivel játszol, vagy szereted-e a kecskepornót vagy sem. Kizárólag az érdekli őket, hogy ki az a személy, aki bármilyen módon a globális terrorizmushoz köthető. Ezt nézik a meglátogatott oldalaidon és a kommunikációdban. Arra nem fog nagy piros felkiáltójel villogni az NSA központjában, hogy megosztottad a nagymama almáspite receptjét Facebookon, arra inkább ha olyat tweetelsz, hogy "éljen az ISIS, vesszen a nyugat".

Én személy szerint kifejezetten örülök, hogy van egy védelmi vonal, még ha csak minimálisan hatásos is, köztem és Ahmed, a még-nem-halott terrorista között. Sőt, ha ezért a védelemért egy számítógépes program átnézi a levelezésemet, hát tegye, ismét csak, nincs mit titkolnom. Reklamálás helyett inkább hálásnak kéne lennünk, hogy van rá mód és hajlandóság is, hogy megvédjenek minket az abnormális embertársainktól.

De megfordítva, érdekelne a véleményed akkor is, ha ténylegesen minden megfigyelést beszüntetnének és utána -ne adj Isten- történne egy terrortámadás, ahol Te vagy valaki számodra kedves megsérülne, utána pedig kiderülne, hogy bizony lebukhatott volna a támadó ha megfigyelhették volna az elektronikus ténykedéseit. Ezek után is annyira elítélnéd az NSA által végzett munkát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Leaf FaL
2016.02.03. 11:44
Nagy +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Asagrim FaL
2016.02.03. 11:55
Privát szféra? Anonimitáshoz való jog? Vagy írjak a tiedhez hasonló terjedelmű hozzászólást, amiben elmagyarázom, hogy miért nem egészséges ha egyik helyen moderálok, a másikon a [tetszőleges szolgáltató neve] meg összeköttetésbe hozza a nickemet a valós nevemmel, meg az egyéb elérhetőségeimmel, hogy aztán azokat felhasználva zaklassanak?

Tudom mi a saját nevem isszák meg, nem kell kiírva látnom a csöves chrome-ba, az összes google szolgáltatás fejlécében, de még a rohadék Windows start menüben se, hogy egy nyamvadék tutorial videót ne tudjak összehozni post processing nélkül!

Mitől félek? Hogy egy lelkileg labilis személy digitális, vagy valós bűncselekményt hajt végre ellenem a vélt vagy valós sérelmein felbőszülve annak köszönhetően, hogy minden kurva adatommal úton-útfélen visszaélnek ezek a rohadék szolgáltatások!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Pagi79
2016.02.03. 12:22
Ide is beírom (facebook-on már kommentbe megírtam) mert fontos:
Ami kimaradt a cikkből, de nagyon fontos: az összes ezután megjelenő processzort (legyen az Intel vagy AMD) már csak Win10 fogja támogatni.
Tehát hiába nem updateled le most még ingyenesen az oprendszered, ha nem akarsz ugyanezen a hardware-en ücsörögni a következő 15 évben úgyis cserélni fogsz.

(Forrás: PCWORLD.com)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Asagrim Pagi7...
2016.02.03. 12:32
Már tudjuk.

https://ipon.hu/hir/microsoft_az_uj_processzorokhoz_windows_10_kell_majd/36076
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. errorcode0...
2016.02.03. 12:34
Nem akarom a kedves cikkírót kritizálni, de általában a megoldást is mellékelni szokták az ilyen cikkekhez:
Start menü > keresőbe gpedit.msc > Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows Összetevők > Windows Update >
Turn off the upgrade to the latest version of Windows through Windows Update > LETILTVA

Így mehet az update, de nem fogja letölteni ezt a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. cworm
2016.02.03. 12:41
Valaki mondja már meg nekem, hogy miért divat letiltani a Win10-re való frissítést meg minden egyebet, ezáltal kinyitni a kapu a vírusok előtt? Mindenki örül, hogy hogy letiltotta, meg kicselezte a frissítést. Miért jó az? Visszamennétek inkább Win 3.1-re? Köszönöm a választ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Pagi79 Asagr...
2016.02.03. 12:41
Arról a cikkről lemaradtam, sajnálom.
Bocsánat az ipontól, nem maradt ki. De attól még eléggé fontos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Sr4c
2016.02.03. 12:41
most raktam vissza a 8.1-et az y50-70 re mert 10 re nincs értelmes driver, konkrétan ami a lenovo oldaláról letölthető win10 64 bites chipset driver azt nem engedi telepíteni, amit meg a windows telepít magának hibás,
+FN billel se megy minden parancs...szóval vicces a lenovo + win10 páros....fura pedig 8.1 el minden tökéeletes /persze a lenovo a bűnös, hogy nem bírt kiadni egy normális driver packot az alig 1.5 éves laptophoz -.-/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Sordoran
2016.02.03. 12:50
errorcode06: Mármint engedélyezve? Súgó azt írja ha Nincs konfigurálva, vagy Letiltva, akkor felajánlja a frissítést, ha Engedélyezve, akkor nem. Vagy cserben hagyott az angolom és a súgó is átver.

cworm: Több mint 7 éves a gépem, erre semmi értelme felrakni. Ráadásul akad egy két programom ami nem kompatibilis, vagy problémázik win8-on is. Majd ha meglesz új laptopom akkor arra már a win10 fog felmenni, addig inkább nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Asagrim error...
2016.02.03. 12:50
Csoportházirend csak Pro-ban és afelett van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Asagrim cworm
2016.02.03. 12:57
Kedves cworm!

Holt semmi köze nincs a vírusoknak a Windows verzióhoz, a kártékony szoftvert felismerni a vírusirtók dolga. Az operációs rendszer biztonsági réseinek a foltozgatása a 7/8.1 hivatalos támogatásának megszűnéséig, avagy 2020 Január 14-ig illetve 2023 Január 10-ig ugyanúgy megtörténik, és ezek alkalmazhatók a Windows Update nélkül is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Terror cworm
2016.02.03. 13:00
cworm - a probléma ott keződidk, hogy pusztán azzal, hogy nem upgrade-eled az OS-t, még semmiféle kaput nem hagytál nyitva a vírusok előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. errorcode0...
2016.02.03. 13:03
Asagrim: Valóban

Viszont a registry-ből is le lehet tiltani, csak kicsit macerásabb, szóval a nem hozzáértőknek nem javaslom.

Sordoran: Nekem letiltva van, de én a registryben is letiltottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.03. 13:11
Maradjunk annyiban, hogy manapság nagyon divatos a mindenféle hülyeséghez való jogokról és jogokért kiabálni, de a többség érdeke mindig felül kell múlja az egyén érdekét. A többség érdeke viszont a biztonság és az életek védelme, ha ehhez a Te vagy az én anonimitáshoz való jogom kell hogy sérüljön, hát sérüljön. Másfelől meg ezek az adatok nem a "lelkileg labilis személy"-eknek kerülnek továbbításra. Ha csak nincsenek olyan mocskos szarháziak, mint a WikiLeaks, vagy Snowden, akkor ezek az adatok sosem kerülnek illetéktelen kezekbe. Tovább fűzve a gondolatot, annak az esélye, hogy a Rólad az NSA(vagy bármely más ország nemzetbiztonsági hivatala) által gyűjtött anyagok/adatok olyan ember kezébe kerüljön, aki Neked ártani akar, erősen közelít a nullához.

Egyébként meg kérlek, világosíts fel arról, hogy mikor élt vissza a nemzetbiztonság az adataiddal? Ez milyen formában öltött testet? Milyen anyagi, vagy testi kár ért ennek következtében? Valóban érdekel.

Mindent összevetve továbbra is az a véleményem, hogy bizonyos "jogainkról" és elvárásainkról érdemes és kell is lemondanunk azért, hogy meg tudjuk magunkat védeni. Lehet Ben Franklint idézni ezzel kapcsolatban, csak már nem a 18. században élünk, alkalmazkodnunk kell a megváltozott világhoz és globális biztonsági veszélyekhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. cworm Terro...
2016.02.03. 13:13
Pedig sajnos a legtöbb (vagy mindegyik?) vírus az oprendszer sebezhetőségeit használja ki. Még ha van is frissített vírusirtó a gépen, attól még bejöhet egy olyan új, amit még nem ismer fel, és ha talál kihasználható sebezhetőséget, ami nem lett befoltozva frissítés által, akkor kész a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Legato
2016.02.03. 13:31
Roppant egyszerű,vezérlőpult/telepített frissítések-keresés KB3035583
eltávolítás és kész is a nagy hókuszpókusz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. powerage FaL
2016.02.03. 13:57
"Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor értem a félelmed, viszont ha egyik sem állja meg a helyét, akkor igazán felesleges reklamálni."

Persze kicsim, persze. A váltósúlyú naivitási világbajnokságra gyúrsz vagy ez nálad alap üzemállapot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.03. 14:06
Igen a világbajnokságra gyúrok, viszont nincs szponzorom és arra gondoltam, hogy a Te alufóliasapka-gyártó céged lehetne az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. sniperjoce...
2016.02.03. 14:08
Üdv a kommentekben valaki kérdezte hogy miért tiltják le az emberek a win frissítést.
Én például azóta tiltok egy csomó szolgáltatást mióta a régi gépemen amibe csak 2GB ddr2-es ram volt elindult a win frissítése és megzabálta az ősszes szabad ram-ot gyakorlatilag semmit sem tudtam csinálni a gépen amíg frissített. ez volt a bűnös ( svchost.exe (netsvcs) ) Erőforrás-figyelőben megtaláljátok ti is. Sajnos Vezérlőpulton keresztül nem tiltható le a frissítés hiába írja nektek ott ki hogy kikapcsoltátok az még fut a háttérben ugyan úgy. Ha ténylegesen ki akarjátok kapcsolni akkor kattintás a "Start"-menüre aztán ott a "Számitógép"-re jobb egérgomb és "Kezelés" Csak vigyázni mert Itt veszélyes piszkálni a Win-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Bihus cworm
2016.02.03. 14:10
Nekem még nem volt ilyen vírusom a Win 95-98-XP-Win7-Win8.1-Win10 óta. Neked igen?

Más: én is felraktam a Win10-et, mert nekem tetszik maga a rendszer, de a Microsoft irányvonala nem igazán tetszik, és meggyőződésem, hogy meg fogják szívni ezzel hosszú távon: senki sem szereti, mikor ennyire nyilvánvalóan erőltetnek rá dolgokat.

Az egész adatvédelmi témához meg csak annyit, hogy félhetünk a terroristáktól (én nem félek, amíg a kedves kormányunk nem piszkálja valamivel a darázsfészket, szerintem itt nincs komolyabb aggódnivalónk), de ez sosem lehet indok arra, hogy lemondjunk a magánéletünkről.

Nem lehet azt megindokolni, hogy valakit valahol lelőttek, és ezért most egy kamerát raknak a hálószobámba. Ez egy nagyon káros szemlélet. Ugyanez megy az adatokkal, és a legfőbb problémát én abban látom, hogy nincs kontrollunk arra, hogy milyen adatok mennek ki és azokat hogyan használják fel. Ezt talán még a hozzáértők sem látják át teljesen, én meg pláne nem tudom, hogy ha megnyitok egy honlapot vagy programot vagy bármit, arról kinek és milyen formában küldök tovább infokat. Ha lesz valaha egy olyan szolgáltató, aki lehetővé teszi, hogy ezeket a kimenő adatokat kontrolláljam és szűrjem, azért én akár még fizetni is hajlandó leszek.

Valami olyasmi ez, mint a régi időkben a kis falukban, mindenki tudta, ki hogyan, mit és kivel, a magánélet erősen sérült, és ehhez képest a városi "anonimitás" sokaknak tetszett. Na most ugyanez megy, csak globális mértékben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. powerage FaL
2016.02.03. 14:30
Abszolút. Kérlek a kapcsolatfelvételhez írd már ide a polgári neved, mobilszámod, lakcímed. Email cím is jöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. szentmihal...
2016.02.03. 14:39
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. szentmihal... Asagr...
2016.02.03. 15:36
Nem tudok majd Linuxot használni? Afrancba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. tofalvip
2016.02.03. 15:46
Engem a közérdekű, közhasznú kémkedés nem zavar.
Csak azért nem raktam még fel a 10-est, mert félek, hogy nem támogatja a hardveremet rendesen, nincs meg minden drive.
(Chrome-ban nem látom a zöld Módostás gombot, IE-re jöttem át!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Asagrim FaL
2016.02.03. 16:09
Te nemzetbiztonságról, én meg az adatgyűjtés során szerzett információk kezelésének a módjáról beszélek, hogy esélyem sincs az anonimitásra, meg egyebekre ...

Másrészt engem a legkevésbé sem érdekel, hogy egy rajtam kívülálló személynek milyen előnye származik az engem ért kellemetlenség hatására. Nem érdekel egy számomra ismeretlen ember sorsa, érted? Nem Teréz anya vagyok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. zodiac83 FaL
2016.02.03. 16:22
Take the Red Pill or Take the Blue Pill

(Úgy látom te boldog mátrix júzer leszel )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. dbori FaL
2016.02.03. 16:25
Én éltem a kommunizmusban. Ott demokratikusan mindenki levelét felbontották. Igaz milyen jó volt... Az a baj reakció-ellen reakció. Így nyilván egy terrorista se fog lebukni... Szóval helyettem pl. a jó k..va anyját elemezze...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. dbori Asagr...
2016.02.03. 16:26
Igen ott a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. zodiac83
2016.02.03. 16:48
Ez a hír "made my week". Szegény Francikat nem irigylem, hogy ilyesmire herdálják a véres verejtékkel összehordott adóforintjaikat. Igaz, ilyen téren nekünk sincs miért szégyenkeznünk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. patrik2991 FaL
2016.02.03. 17:42
Én úgy érzem jogomban áll egy olyan rendszert használnom, amin még működnek a driverek és segédprogramok. Ez a win10-re ennél a laptopnál nem igaz. Szóval miért is kéne váltanom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Samanoske
2016.02.03. 19:22
Azért kell a régire rátelepíteni mert különben nem kapsz licencekulcsot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Cerasus zodia...
2016.02.03. 19:32
Ez lehet egy másik cikkhez volt szánva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. prohlep
2016.02.03. 20:30
Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.

Szerintem informatika esetén nem éri meg kilógni a sorból, azaz aki már eleve Windows-t választott Apple vagy szabad rendszerek helyett, az szerintem bölcsebben teszi, ha együtt úszik az árral, és hát ha most nagyon akarják, akkor önként aláveti magát a Win10-nek, mint ahogy már önként alávetette magát a MicroSoft-nak. Ezekután már nem egy érdemi kérdés, hogy merjen-e Win10-re váltani, ha már úgyis mert MicroSoft-ot használni.

Most félretéve a céges hiúságot, hogy még mindig kevesen váltottak, valójában kevés értelme van annak, hogy az emberek nem mindig a legfrissebbet használják, a régi sem jobb. Ha meg a gép nem elég jó, ahhoz se kéne ilyen áron ragaszkodni, elavult, csere és kész.

Az informatika egy olyan autópálya, melyre nem célszerű egy 80 km/h végsebességű veterán autóval felhajtani.

Ha valakinek anyagi vagy biztonsági gondjai vannak, arra ott a Linux különféle változatai, az erőforrás-igénytelen és egy Window-hoz képest biztonságilag egy picit jobban kézbentartható.

De annak semmi értelmét nem látom, hogy valaki MicroSoft-ot használ, de mégis nyafog a Win10 ellen, ... mert nyafogtak a Win8 ellen is, ... és szinte mindig, minden újabb verzió ellen nyafogtak, miközben a Win95-höz képest a Win10 egyértelműen jobb.

Lássuk be, nincs értelme, ha túl sok érdemében eltérő MicroSoft rendszert használnak a MicroSoft rajongók. És akkor már nyilván inkább az újat kell használni, és remélni, hogy nagy lassan az is kicsiszolódik olyanra, ... hogy majd néhány év múlva ugyanezen a fórumon menni fog a nyivákolás, hogy "tőlem el akarják venni azt a hiper-szuper Win10-et, és rám akarják kényszeríteni a Win11-et".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. krutyifix
2016.02.03. 20:42
én sem adtam sok esélyt, hogy nem úszom meg tiszta telepítés nélkül de kb 80 telepített programból csak 1 db nem volt hajlandó tovább működni win10-en
mivel így is úgy is újra kellett volna telepítenem a win7-et egy próbát megért és kellemes csalódás, pöpecül megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. I.Jozsef83 Asagr...
2016.02.03. 21:04
2016. 02. 03. 11:55

Majd alaplapgyártók odafigyelnek , mint 8 és 8.1 megjelenésekor . Írnak egy BIOS frissítést és átkapcsolunk - majd támogatni fogja ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim I.Joz...
2016.02.03. 21:15
Ez mit is oldana meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. I.Jozsef83
2016.02.03. 21:20
Azt hogy NE csak Win10 -et lehessen rá feltenni ! Szerintem tökre egyértelmű ... legalábbis a többségnek , mert sokan így keresnek laptopot , hogy olyan kell amire lehet telepíteni a Win 7 -et ! Még mindig ! Rengeteg ismi visszatért 10 -ről 8.1-re illetve Win7-re ennyi .
Majd lesz ez még így se , megtörik hamarosan MS farkát ., fog az még fizetni mint kisngyal . Majd csak figyeljétek a májusi hónapot ! Vagy júniusban térjünk erre vissza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Geralt_of_...
2016.02.03. 21:30
több milliárd légy nem tévedhet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim
2016.02.03. 21:40
Pedig hallani róla, hogy gyorsabb (míg el nem kezded telerakni 3rd party progikkal, onnantól meg egy kutya).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dbori
2016.02.03. 23:28
Mivel vannak olyan funkciók a skylake-ben amit csak a win10 tud maradéktalanul kihasználni illetve directx12 ezért előbb utóbb csak win 10 lesz. Szóval pár éven belül úgyis mindenki win 10-re vált. Akkor meg szerintem minek várni... El lehet ketyegni a win7-tel csak nincs sok értelme, főleg hogy most ez ingyenes utána meg nem lesz az. Én a vistára is azonnal váltottam, nem is volt vele semmi baj, hibátlanul működött évekig ugyanaz a telepítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ch00ler
2016.02.04. 00:09
Nah, most értem a gép elé, pedig már napközben olvastam ezt a nagyszerű hírt.
Csesszék meg a nyomorult winfos 10-üket!

Prohlep:
De annak semmi értelmét nem látom, hogy valaki MicroSoft-ot használ, de mégis nyafog a Win10 ellen, ... mert nyafogtak a Win8 ellen is, ... és szinte mindig, minden újabb verzió ellen nyafogtak, miközben a Win95-höz képest a Win10 egyértelműen jobb.

Remélem, Te sem nyafognál, ha egyszer, amikor hazamész, azt látod, hogy minden fehérre és feketére van meszelve a házadban. Csak azért, mert ezt most a legújabb hülyeség, amit mindenki követ és a boltban már csak fekete és fehér festéket árulnak.
Egyébként a winfos 7 ellen senki nem nyafogott. AZT mindenki várta, töltötte le a kiszivárgott build-eket ezerrel. Ezt a mostani szeméthegyet meg már nem tudják, hogyan erőltessék a népekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. siriq
2016.02.04. 00:19
Tenyleg sajat tapasztalatomat irom le.
P II X6 1090T OC-val es minden mas ugyan az. GTX 570, 12gigs ram stb. .
Eddig WDDM 1.3 verzioval ha bele oszultem sem tudtam atlepni a 2 millios 3Dmark DX 11 API overhead testben ezt a hatart(atlagban 1.3x volt). Probaltam A fentebb emlitett CPU-val majd FX 8350@4.8-l is(szinten 1.3xx korul jutottam). Kesobb kijott a WDDM 2.0 driver a Fermihez es szepen atleptem a 2mill hatart. Ez tokeletesen erezheto minden egyes jatekban amit altalaban hasznalok.
Lista:
Score: 2,533,054. 5820k @stock - 980 @ 1329/1753. MasterOC: Link
Score: 2,260,823. 4770K @4.7Ghz - 980Ti 1530/4000. Robzere31: Link
Score: 2,236,973 . 4690K @ 4.7Ghz - 970 @ 1550/1953. Humbug: Link
Score: 2,148,984. 2700K @ 4.7Ghz - 780TI @ 1202/1853. PieEater: Link
Score: 2,027.011. FX-8350 @ 4.7Ghz - 570 @ 864/1951. siriq111 Link
Score: 1,443,578 . 5960x @4Ghz - Fury_X @ Stock. AMDMatt: Link
Score: 1,356,705. 5820K @4.6Ghz - Fury X @ ?????. uksoldierboy: Link
Score: 1,347,127. FX-9590 @ 4.7Ghz - 970 @ 1450/1828. Humbug: Link
Score: 1,233,983. 4790k @4.8Ghz - 290 @ 1170/1600. MadMatty: Link
Score: 1,135,766. 3770K @4.4Ghz - 290 @ 1100/1400. win8.1: Link
Score: 1,018,277. 4790k @stock - Fur-X @Stock. savagesam117: Link
Score: 881,618. FX-9590 @ 4.7Ghz - 290 @ 1040/1350. Humbug: Link

Ezek utan mindenkinek nyugottan ajanlom a win 10-t , foleg ha Fermi oskovulettel rendelkezik. Sokat dob a WDDM 2.0 driver, a tobbi VGA-rol nem is beszelve.

http://www.3dmark.com/3dm/10406674
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. siriq
2016.02.04. 00:38
Ezek utan , nyugottan lehet maradni es szenvedni a win 7-el. En nyomtam par tesztet win 7, win 8.1 es win 10-el ugyan azzal a jatekkal, eg es fold a win 10 javara.
Thief, majd BF 3 es 4. Ezek utan pedig Fall out 4 is tesztelve. Igaz Fall out 4 1.3-s patch meg csak most jon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. siriq Asagr...
2016.02.04. 00:43
Erdekes bolondsagot irtal de egye fene
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. thedevelop... dbori
2016.02.04. 11:29
Ez a lényeg. Néhány év múlva a gyártók is csak a Windows 10-et fogják támogatni. A frissítés most ingyenes, később meg kell majd venni a rendszert.
Nem értem azokat, akik ezt meg akarják várni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thedevelop... dbori
2016.02.04. 11:46
A viselkedésed elemzése már a gép indítása során megtörténik, a weboldalak átlagosan 5-10 reklámcég API-ját meghívják, mire megjelenítik a tényleges tartalmukat, gyakorlatilag kereskednek veled.
Tudják, hogy melyik nap, milyen gépről, geológiailag honnan, mire, milyen gyakorisággal kerestél rá. Milyen oldalakon keresztül jutottál az adott weblapra, melyik lapon mennyi időt töltöttél el, webshopok esetén vettél-e valamit és ha igen, akor mit,. stb..

Azért hoztam fel a weblapos dolgot, mert ez platformfüggetlen.
Ha ennyire rettegsz attól, hogy szerverek milliói vonnak le következtetéseket az életedről teljesen automatikusan, akkor ne használj elektromos eszközöket. De tényleg. Ez ennél már csak rosszabb lesz.

Amelyik eszköz nevében szerepel az "okos" szó, az gyakorlatilag egy számítógép. És akkor az IoT-ról még nem is beszéltem.

10-15 éven belül a legtöbb (elektronikus) eszközünk beszélgetni fog egymással. Órák, cipők, kabátok, izzók, járművek, mosogatógépek, minden.

Nem túl utópisztikus gondolat egy olyan leendő rendszer létezése, amelyben majd meg tudod adni, hogy ha egy téli reggelen szakad a hó, akkor a kocsi 07:30-ra álljon ki a garázsból, fűtse be az utasteret és a forgalom, illetve rendőrségi adatok alapján esetleg küldjön egy mail-t a főnöködnek, hogy várhatóan 15 percet késel majd egy baleset , vagy dugó miatt. Eközben a kávéfőző csináljon egy kv-t, mire leérsz az emeletről, majd 30 perccel később mossa el magát. Az izzók természetesen vegyék figyelembe, hogy van-e valaki az adott helyiségben és ha nincs ott senki, akkor kapcsolják ki magukat. Stb..
Ezeket már _ma_ is meg lehet valósítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. I.Jozsef83
2016.02.04. 12:38
Még jobban ránk erőlteti a Windows 10-et a Microsoft

Egyre agresszívabban próbálja rávennia Microsoft a felhasználókat arra, hogy frissítsenek Windows 10-re. A cég beváltja októberi ígéretét, és februártól az új operációs rendszer már ajánlott frissítésként érkezik azoknak, akik még a Windows 7-et, vagy 8.1-et használják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zodiac83 Ceras...
2016.02.04. 14:01
Nyertél

A Franciák napelemes útburkolatához szándékoztam volna hozzáfűzni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.04. 21:51
Igen. Pontosan tudom. Ettől függetlenül idegesít. Amit tudok azt megteszek ellene, ettől függetlenül win10-re váltottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csabi02 Asagr...
2016.02.07. 17:14
töltöm lefele update-en,nem lehet ezt amúgy külön képfájlba kiírni dvd-re, vagy MS dvd tool-val pendrive-ra rakni?Próbálta már valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror csabi...
2016.02.07. 18:42
Pendrive-ról raktam fel. De hacsak nem akarsz a rendszerpartíción megtartani valamit, akkor egyszerűbb leszedni az image-et az MS oldaláról és tisztán installálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csabi02 Terro...
2016.02.07. 19:27
Köszi!

...azt sem tudtam,hogy lelehet

én meg már az update-ből akartam kinyerni vhogy a jogtiszta 10-et és képfájlra alakítani.

Így nem szeretem telepíteni,mert sok szemét marad meg rendszergazdaként sem engedi törölni a win.old mappát,ami nem kicsi és a 120-as ssd-n azért számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csabi02 Terro...
2016.02.07. 20:43
Kér termékkulcsot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... csabi...
2016.02.07. 22:03
A win.old mappát a lemezkarbantartón keresztül lehet törölni teljesen, nem pedig sima delete művelettel.
Minden további nélkül el tudod távolítani, de egyébként 30 nap után ha jól tudom amúgy is törlődik, bár én ezt nem vártam meg, így nem tudom igazolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csabi02 Cyber...
2016.02.07. 23:47
Idáig nem volt gond az írásvédettséget megszűntetni rendszergazdaként és 20-30gigát törölni.

Már amúgy mind1,mert újra raktam usb-ről tisztán.
Alapból aktiválják termékkulcsnál csak arra nyomtam,hogy még nincs...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!