iPon Hírek

Akadozik néhány játék a Kepler alapú GeForce-okon

Dátum | 2012. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az elmúlt hónap folyamán több Kepler alapú GeForce videokártyával rendelkező felhasználó is panaszkodott arra, hogy egyes játékokban akadozás tapasztalható. Az akadozás időszakos volt, általánosan reprodukálni nem igazán lehetett, a jelek szerint azonban mégis sokakat érintett. A felhasználók hamar arra a megállapításra jutottak, hogy itt bizony driver hibáról van szó – úgy tűnik, igazuk is lett. Az elsődleges feltételezések szerint a V-sync okozza a hibát: egyes játékosok a v-sync kikapcsolása után arról számoltak be az Nvidia fórumán, hogy a hibajelenség megszűnt.

Az Nvidia a Tom’s Hardware-en keresztül közölte, hogy a hibajelenségről a vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően már tudnak, így már a megfelelő lépéseket is megtették a hiba kijavításának érdekében. A jelenség kiváltó oka tehát már megvan, sőt, a javítás is készen áll, ám addig, míg a szükséges teszteket el nem végzik a vállalat szakemberei, nem teszik elérhetővé a javítást. A problémára a megoldás júniusban érkezhet, amikor megjelenik a következő friss driver.

Addig is az Nvidia szakemberei azt ajánlják, hogy mindenki, aki tapasztalta a játékokban az említett időszakos akadozást, kapcsolja ki a V-syncet – akár játékon belül, a beállítások között, akár az Nvidia Control Panelen keresztül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

45. gery84
2012.05.21. 11:59
Még jó hogy az nvidiának nincsenek driver problémái!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. I.Jozsef83
2012.05.21. 12:10
Csak nemigazán verik nagydobra ... azt ami nincs hírezve az nem is létezik , de mikor már túl sok a problémázó nem lehet elsiklani felette ...
De hát ott is emberek dolgoznak - így hát természetesen ott is hibáznak .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Greathoof
2012.05.21. 12:12
@gery84
Ó, jaj, most mi lesz?!
Egy új architektúrával rendelkező kártyánál elsz..ták a drivert! Ó, jaj! Az Nvidia béna! Nem is tud drájvert írni! Sőt, nincs használható Linux, Mac és Windows driverük! Nem is volt
(Ha a szarkazmust elveszed, akkor az AMD leírását találod...)

Hányszor volt már, hogy WHQL driverben az AMD-nek volt ilyen-olyan hülye hibája? Nagy kurzor, stb.? Na, mindegy, legyen igazad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. NimKorko
2012.05.21. 12:26
Szerintem mindkét gyártó rontott már drivereket, úgyhogy felesleges fikázni. Egyik se több, se kevesebb és mindkettőnél emberek dolgoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. atti2010 gery8...
2012.05.21. 12:29
Az AJMD-re nem is lehet otthon feltenni a drivert csak ha elviszed a Drezdai gyárba ott 2 hét alatt fel is hegesztik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. gery84 Great...
2012.05.21. 12:36
Tudom hogy az AMD-nek is vannak driver problémái, de mostanság leginkább nvidia problémákról hallok, még is sok Nv fan a régi AMD driver hibákkal jön állandóan!
Gondoltam az előbbi hsz. felcukkolom őket, és sikerült!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. gery84
2012.05.21. 12:42
Az is elég súlyos hiba hogy vissza kell venni a grafikát!

Jó lett az alá írásod Mikrobi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Nightfury
2012.05.21. 12:43
nem tudom ki hol mit csinál a gépével vagy videókártyával, de nekem 2008 óta egy 4850el és a minden hónapban újrarakott drivereivel soha életbe nem volt még gondom ( lehet úgy használom ahogy kell?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. fUCKzAr
2012.05.21. 13:17
"Az is elég súlyos hiba hogy vissza kell venni a grafikát!"

Nézd már meg mi az a VSync -_-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. atti2010
2012.05.21. 13:21
Aki Windowst telepített újra a Control Center vagy az AMD driver miatt az vagy agyalágyult vagy csak szimplán nem ért a PC-hez, és ezt nem is hiszem hogy van értelme tovább vitatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Edviiin89
2012.05.21. 13:21
Mikrobi, jó tudni, hogy támogatja ezt a fajta html-t maga a fórum.

fUCKzAr, konkrétan a grafikán nem javít se ront, de a képi megjelenítésen viszont javíthat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Merwenus
2012.05.21. 13:53
fUCKzAr
Igazad van, ha szétesik a kép az sokkal jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. fUCKzAr
2012.05.21. 13:53
Screen tearing esetén van értelme a VSyncnek, viszont azt még egyszer nem láttam úgy, hogy LoLt meg CoD4et folyamatosan 200 fps fölött játszom. Ha meg 60 fps alatt vagy, úgyse használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. newclear
2012.05.21. 14:01
A Vsync akkor segít mikor az FPS a monitor képfrissítésénél nagyobb (jelenleg leggyakoribban 60 fps felett). Ilyenkor ha nincs Vsync, akkor előfordulhat, hogy (főleg gyors kameramozgásnál) a képernyőn marad a régi frame egy része, és erre renderedőlik a másik frame, ezért a megjelenített képen elcsúsznak egymástól a vonalak (pl.:kép)

Viszont ha 60fps alá esik, akkor kellemetlen, mert a "60 osztóival" dolgozik csak, így ha az alá esünk, akkor egyből 30, 20, 15 stb. fps lesz csak, akárhogy vsync nélkül lehetne 55 is.

Lehet, hogy az Adaptive-Vsync kavarhat be valami módon, de persze lehet hogy semmi köze hozzá.

gery84: nem vagyok egyik oldal elvakult rajongója sem, ennek ellenére most nagyot hazudok, mert nem vártam itt és ültem, de:

"Én meg arra vártam, hogy az AMD fanboy-ok jöjjenek végre kitölteni keserűségüket, hiszen egy ilyen alkalmat nem hagyhatnak ki.

És bevált!"

Emellett a "vissza kell venni a grafikát" megjegyzésedre azt tudom mondani, amit "fCUKzAr".

Az a gondolat fel sem merült bennetek feltételezésem szerint, hogy mindez azért lehet most kihírezve, mert az NVIDIA hivatalosan _elismerte_ a hibát. Mitöbb, már megoldást is talált, ami a következő driver megjelenésével egy időben tervezett, hogy jön.

Értem én, hogy "fúj minden ami nem AMD", de az, hogy most van egy ilyen hír nem jelenti, hogy az AMD driver-ei nem problémásabbak. Mivel utóbbira sincs lementett statisztikai adatom, így az ellenkezője sem biztos. Mindezek után azt tudom mondani magadat minősíted a hasonló hozzászólásaiddal (#7), amivel kapcsolatban csak egy tipp: nem lehet, hogy azért hallasz az NVIDIA-ról, mert éppen csinál is valamit? (nem AMD szidás képpen, hiszen már korábban kihozta a kártyáit)

A Vsync egyébként sem hiszem, hogy a kritikus beállításokhoz tartozik, tekintve nélküle is közel ugyanúgy viselkednek a játékok, vagy még jobban (sokan alapból nem szeretik az input lag miatt).

Merwenus: Azért ez a "szétesik a kép" kicsit erős kifejezés, vagy lehet én gondolom rosszul, csak azt nem értem, hogy akkor miért játszanak sokan Vsync nélkül és hogy képesek elviselni. Szerintem valójában lehet, hogy sokan észre sem vennék a Vsync hiányát.

Mielőtt beindul az ösztön: nem, nem márka alapján favorizálok, és azt sem mondom ezzel, hogy a hiba a fentiek ellenére ne lenne hiba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. madcaptain
2012.05.21. 14:37
áá még egy nvidia-s hír amiben nem adnak ingyen gtx690-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. gab78
2012.05.21. 14:38
"Mikrobi - 2012-05-21 12:39:108

Vannak hibái mostanában, ez tény. Na és? Még mindig nem olyan súlyosak, hogy Windows-t kelljen újratelepíteni miattuk, mint ahogy AMD-s körökben ez bevált szokás Catalyst-féle hibák orvoslására."

Mikrobi, te melyik bolygón élsz? Catalyst féle hibák miatt? Előbb haszálj Radeont majd utána kezdj el beszélni a tapasztalatokról, nem pedig marhaságokról. Nincs olyan és soha nem is volt olyan Catalyst hiba, ami miatt Windows kellett volna újra telepíteni. Nem hogy ez rendszeres dolog lenne... ellenben olyan már volt, hogy a GeForce driver miatt a T. tulajdonos rosszabb esetben kukázhatta a GTX275-jét, talán emlékszel arra amikor a driver sorra nyírta ki a vezérlőket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. sanyix
2012.05.21. 15:30
@Mikrobi: Persze nyilván igazad van, azonban fura hogy ilyen win újratelepítős catalystos problémát nem észleltem 2006 óta amióta catalystot használok, sőt a környezetemben sem hallottam ilyet senkitől. Ilyet csak nv fanoktól hallok, (meg úgy általában a mindenhol előforduló amd driveres gondokról is csak az nv fanoktól értesülök ). Fura ez az egész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. sanyix
2012.05.21. 15:37
@newclear: nem renderelődik. A renderen már rég túl van a gép, sőt a tearingnál már a videokártyán is túl van, az a monitorban keletkezik.
Ennek megelőzésére jó a vsync, na meg arra hogy ne pörgesse fölöslegesen a gépet, ha már megvan a 60 fps.
Gagyi, dzsunka/elavult játékmotoroknál (pl quake 3 és ezzel a cod sorozat is), ahol egy retkes frametime szerinti szorzást nem voltak képesek a fizikai változókra rakni, persze nem jó, mert ott sok dolog az fps-től függ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Georg17
2012.05.21. 16:49
Nightfury
Akkor már legalább ketten vagyunk. Én is 4850 óta nyomom fel sorban a Catalyst-okat. Nyilván egy-egy új sorozat megjelenésekor voltak kisebb hibák, de hogy Windows-t kellett volna újra telepíteni? Utoljára XP-t telepítettem újra még anno, mert a saját Mikrofosos ápdétjeitől 3 havonta elszállt. Vista-t is és Win 7-et is csak egyszer tettem fel. Soha nem kellett egyiket sem újratelepíteni, még a Mikrofos update-ek miatt sem.

A GTX 6xx-aknál a VSync hiba pedig azért ciki, mert többek között ezzel reklámozták az új generációt. "Adaptív VSync". Hát ahogy elnézem nem éppen alkalmazkodó képes.
Ráadásul én már eleve nem értettem a nagy hype-ot ezzel kapcsolatban. Radeon-nál ha nincs meg, a 60 fps bekapcsolt VSync-nél, akkor az éppen aktuális fps-sel jelenik meg a játék. (53 vagy 48 vagy 51 stb.) Nem pedig 30, 20, vagy 15, mint ahogyan azt az NVidia-nál magyarázták. Szóval nem értem az egészet, de mindegy is, mert nekem nem az van.
Új generációnál friss driverrel lehetnek problémák, AMD-nél is volt mindig is. De szerintem ez most akkor is ciki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. newclear Georg...
2012.05.21. 17:09
A 30, 20, 15 nem az "NVIDIA-nál lett magyarázva". Így működik a Vsync... AMD részről is, meg minden részről is.

Kivétel, ha triple buffering beállítás van használva, de ez megint nem gyártóspecifikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. jozsefm
2012.05.21. 17:31
Király?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. badland3
2012.05.21. 18:20
Nekem 9600gt-em van mar 4eve es sorra raktam fel a legfrisebb nv drivereket, soha semmi gondom nem volt ( persze azt az egyet kihagytam ami tulporgette a kartyakat ) es valoszinuleg megint nv karit veszek, ha osszejon. Viszont ezeknek a vitaknak sok ertelme nincs, hisz ket gyarto " kuzd " a kegyeinkert, nem mindig becsuletesen es mindket oldal hibazik, meg a robot is hibazik. A cegnel ahol dolgozom sok emberi es ugyanannyi gepi hibat is latok, ahogy a gyartosor rosszul tesz fel nehany kondit, procit stb, pedig ott mar tenyleg nincs emberi tenyezo es megis a villamgyors robotkarok hibaznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. newclear badla...
2012.05.21. 18:35
Az a baj, hogy sok ember érzi úgy neki kell a gyártóért/gyártókért küzdenie, és nem fordítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. gery84 newcl...
2012.05.21. 22:06
newclear: Jó hogy vagy mert legalább mindent el tudsz mondani részletesen.
Egy multis játéknál sokan ki kapcsolják a Vsync hogy több FPS legyen és ezáltal gyorsabban tudjanak reagálni!
De ha játszanál 1-2 órát Vsync bekapcsolása mellet, és utána ki kapcsolod lehet hogy el gondolkozol rajta hogy nem éri meg az a + 5-10FPS, mert szerintem és a haverjaim szerint is nagy változás megy végbe!!!

Nem nagyon minősítem le magam, de lassan egyre csöndesebb leszek mert, kezdenek az emberek újra el zöldülni a sikeres Keplertől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. gery84
2012.05.21. 22:20
úúú nagyon király jár hozzá gtx670?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gery84
2012.05.21. 22:41
Más hogy állnék az nvidiához ha részvényeim lennének benne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. newclear gery8...
2012.05.21. 22:43
Nem számítottam másra, de azért durva, hogy le is írom, hogy nem márka alapján ítélek, és még így is a zöldüléssel jössz. Tudod az AMD fanság kerítésén túl nem csak az elzöldülő "világ" létezik, hanem egy olyan is ahol márkától független, termék szerint ítélkeznek mindenféle hülye rajongás nélkül. Bár megértem ha ez hihetetlen számodra, és "aki nem velünk az ellenünk"-ig terjed a látásod.

Kedves vagy, hogy megítéled ily biztosan, hogy (lényegében) még sosem játszottam. Bár ugye az nem számít, hogy ez egyáltalán nem így van. És még mondd is meg, hogy miként gondolkozzak el a Vsync-ről, miután azzal azonosítod, hogy "vissza kell venni a grafikát".

Az is jó, hogy azt sem olvasod el amit írok. Egy szóval nem mondtam, hogy mekkora király, ha 60 helyett 70 fps-ed van, ahova igazából még nem is létszükséglet a Vsync annyira.
Nem a "+ 5-10 FPS" miatt nem használják sokan a Vsync-et, hanem szimplán azért mert növeli a játék "reakcióidejét". De ezt oda is írtam szépen zárójelben. Megelőzvén a dolgokat: lehet, hogy te nem érzékeled ezt zavarónak, de az emberek nem egyformák.

Az utolsó mondatod így az iPon-os fórumon megmosolyogtatott. Az általános AMD imádattal nincs baj, de ha már valaki más véleményt mond (_NEM_ (hogy emeljem még ki?) márka iránti elfogultság miatt), akkor az már elzöldülés a sikeres Keplertől és te inkább "egyre csöndesebb leszel". Bocsánat, hogy azzal, hogy nem 1 soros trollkodásokat nyögök be és leírok egy elfogulatlan (amiben nem istenítem az AMD-t, igaz NVIDIA-t se, de ez nem mérvadó tényező) véleményt elcsendesülésre késztetlek.

És bocsánat, tényleg nem minősíted le magad, mert ez itt csak egy "tech"-fórum. Amennyiben csak itt érvényesül ez a fajta "piros-zöld/fekete-fehér" nézeted, akkor elnézést. De lehet csak a stílusodat értem félre, végülis ez a hozzászólásod is kulturált vélemény lett volna, de muszáj volt beleírni megint az "elzöldülős részt". Kár, hogy ezen nem lehet túllépni.

Most mondd meg, ez is kész regény lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. pergerj
2012.05.22. 00:49
@gery84

Te nem tudom mit keresel ennél a cikknél.. azon kívül, hogy irritáló vagy, még a helyesírással is gondjaid vannak. Szándékosan kelted a feszültséget. Attól, hogy tetszenek az Nvidia kártyái, még nem kell ezt minden második kommentben kinyilatkoztatnod.
Egyébként igen, zöld párti, pénztárca párti, illetve szolgáltatás párti vagyok (mielött megkérdeznéd). Azonban nem írok az összes Radeonos cikk alá valami romboló jellegű hozzászólást.

És ezzel nem egy flame-háborút akarok elindítani, csak mint ahogyan azt már valaki előttem mondta, jó lenne olykor-olykor levenni a piros harci-szemüveget.

Részemről befejezettnek tekintem a diskurzust.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. jozsefm
2012.05.22. 07:11
Ha minden AMD-s hír alatt csak ennyi flame lenne mint itt, és ennyi önérzetes önkéntes rendreutasító ,fele annyi dolgom lenne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. atti2010 jozse...
2012.05.22. 07:30
Ha minden AMD-s hír alatt csak ennyi flame lenne mint itt Annak is a háromnegyede olyan baromságokra íródott hogy az AMD driver miatt újra keletet tenni a Windowst.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. newclear jozse...
2012.05.22. 09:49
AMD-s hírek alatt kevesebb NVIDIA fanboy-t látok trollkodni, mint fordítva... azért ezt el kell ismerni. (legalábbis ezen a fórumon biztos)

atti2010: a 37-ből ránézésre 7-ben van szó arról, ebből 2-t te írtál. Szerintem elromlott a számológéped. Vagy az is lehet, hogy téged csak azok fogtak meg, a többit miért olvasnád el. Így soknak tűnhet az a 7 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gery84 newcl...
2012.05.22. 10:09
Lehet hogy valamit félre olvastam, de szerintem azt is hogy te egyik pártján se vagy,
mert miközben engem támadsz evvel a "vissza kell venni a grafikát" stb.
A mikrobi "Még mindig nem olyan súlyosak, hogy Windows-t kelljen újratelepíteni miattuk" mintha ez hihető lenne!
Az asus GTX670 alá hogy megéri ez a kártya hozzászólás, ez is bizonyítja hogy melyik oldalon állsz leginkább. Nem mondom hogy tejesen az egyik pártját fogod, de 70/30% biztos. Régen mindig az volt itt a vita hogy az AMD-s hírekre oda özönlöttek a zöldek köpködni, de most már beláttam hogy én is ugyan azt csináltam.
pergerj szerintem nem értették sokan mire gondoltam a elzöldülős szóval, az hogy ezen a fórumon újra több lesz az nvidiás és ha egy AMD-s megszólal, leugatják!

Részemről befejezve!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. newclear gery8...
2012.05.22. 10:29
Nézd, akkor leírom még egyszer. Nem vagyok egyik márkának sem kizárólagos rajongója.

Ha egy termék jó, és tudja ami nekem kell, akkor hol érdekel engem, hogy AMD vagy NVIDIA? Sehol...

Elmondanám év elején akartam újítani és nem kicsit vártam a HD7970-et sem. Elhúzódott a dolog, és most viszont már, hogy itt vannak a GTX 600-asok, valahogy nekem jobban fekszenek, mert nagyon jól sikerültek.

Ezek után gondolj amit akarsz, hogy melyik gyártó pártján állok, mert nem fog érdekelni. Többször nem írom le, mert már nekem is unalmas ezt írni, hát még aki olvassa.

Ja hogy a GTX670 alá oda mertem írni, hogy jó választás?

Légy szíves bizonyítsd be az ellenkezőjét, de nem ám azzal, hogy nem AMD, hanem érvekkel kérlek.

Ha a review-ban feltüntetett retail árát nézzük, akkor $420-os árcédulával hozza a drágább (igaz nem tuningolt) GTX680 és HD7970 szintjét. Mindezt elfogadható hőmérsékleteken és iszonyat csendesen. Terhelés alatt csendesebb, mint a legtöbb kártya idle-ben, mind NVIDIA, mind AMD oldalon. És még sorolhatnám, de ott a review és legközelebb talán olvasd el mielőtt ezt hozod fel érvnek, arra, hogy NVIDIA párti vagyok.

Több lesz az "nvidiás és leugatják ha egy AMD-s megszólal"?

Te tényleg nem olvasod amit írok? Talán ha az az AMD-s nem fanboy-kodni és trollkodni jönne ide mindenféle realitás hanyagolása mellett, akkor nem lenne "leugatva". Kezd vicces lenni ez a paranoiád, hogy közeledik az NVIDIA elnyomás... Ez is csak azt mutatja ne haragudj, hogy te fanboy szinten élsz, ahol ha valaki nem kizárólagos AMD imádóként véleményt nyilvánít, az már szinte hogy képzeli...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. gery84 newcl...
2012.05.22. 10:50
Egy szóval nem írtam le hogy nem éri meg az árát ASUS GTX670-es.
Tudom hogy jó, kevesebbet fogyaszt + hűvösebb és csendesebb, na meg olcsóbb is a GTX680-nál!

A többihez nem akarok hozzá fűzni semmit mert estig is folytathatnánk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. atti2010 newcl...
2012.05.22. 11:24
Én csak annyit írtam le hogy nem létezik az a probléma hogy Windowst keljen újratelepíteni az AMD driver miatt, ami teljesen megfelel a valóságnak és semmi bántó vagy egyéb negatív dolog nincs benne ami Nvidia ellenes de te még így is nekem támadsz és közben leírod vagy 50x hogy "én pártatlan vagyok", remélem egyéb dolgaidat hitelesebben intézed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. newclear atti2...
2012.05.22. 11:54
Neked támadok? Írtam, hogy bántó/negatív dolgot írtál vele? Szimplán annyit mondtam, hogy ami arról _szól_ (pro és kontra oldal is), abból kettőt te is írtál.

A te szádból a pártatlanság megkérdőjelezését inkább nem minősítem. Arról sem én tehetek, hogy nem látsz túl azon, hogy most itt AMD mellett NVIDIA-ról van szó (lehetne másról is, de ez a két márka jelentős jelenleg). Ha arról van szó, akkor én csúnya NVIDIA-s bácsi lehetek csak.

Csodálkozol? "50x" leírom, és még így is itt tartasz, hogy NVIDIA párti vagyok. Pedig, mint mondtad "50x" leírtam, hogy nem, és hogy márkától független nekem a termék számít. Nem, hogy NVIDIA párti nem vagyok, de AMD ellenes sem. Az, hogy lelki világod nem bír túllépni azon, hogy ebben a körben most pont az NVIDIA kártyái a tetszetősebbek számomra, és ezért mindent "támadásként" élsz meg, az kétlem, hogy az én hibám. Légy szíves keress egy olyan hozzászólásomat, ahol az AMD-t _szidom, fikázom_, mint ahogy itt néhány ember viszonyul az NVIDIA-hoz. Úgysem keresnéd, mert ahhoz is tenni kéne valamit és nem csak ugyanazokat a szavakat idelökni, de elárulom: nem találnál ilyet. Olyat biztos, ahol az AMD lett isteni szintre emelve, az NVIDIA meg kb leszarozva, és beírtam, hogy ez nem így van. Ha ez NVIDIA fanság az értelmezésed szerint, akkor jó étvágyat hozzá. Nem én vagyok az aki nem tud túllépni a márkán, és így a "semleges színű" terméket figyelembe venni, hanem te. De tegyük fel te is túllépsz ezen, és szimplán most a HD7000-esek tetszenek. A különbség még mindig ott van, hogy én nem elvakultam fröcsögöm be ugyanazokat a sorokat mindenhova, ahol erről van szó, csak mert szerintem _jelenleg_ az NVIDIA termékei vannak olyan jók legalább, mint az AMD kínálata és jobban tetszenek.

De persze nyugodtan folytathatod ezt, hiszen gondolom egyszerűbb, mint megpróbálni felfogni is amit írok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gery84 newcl...
2012.05.22. 12:10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. atti2010 newcl...
2012.05.22. 12:17
Viszont mindenki olyan párti lehet amilyen akar én nem is titkolom a dolgot és számon sem kérhet senki érte, de leírtam hogy a Windowsos dolog kamu csak a zöldek találták ki ezért nehogy már én legyek a troll, a Vsync hibára vagy másra egyetlen szavam sem volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. newclear atti2...
2012.05.22. 12:39
A trollt jelen esetben inkább gery84-re értettem az első hozzászólásai miatt.

Az is rendben van amit írsz. Elhiheted nem azért mondom, hogy nem vagyok NVIDIA párti (sem), mert titkolni akarom, hanem mert tényleg hidegen hagy, hogy milyen márka. Ha most kártyát cserélnének fícsöröstől-mindenestől, és AMD HD6xx, meg NVIDIA GTX7xxx lenne, akkor "is" a HD6xx jönne be jobban jelenleg.

A fanboysággal ott kezdődnek a problémák, hogy ha azért, mert neked az a márka az örök kedvenc, úgy állítod be, mintha tény lenne, hogy az a legjobb. Tudomást sem veszel a konkurencia kínálatáról, aminek következtében érveket sem tudsz majd felhozni, hogy miért is jobb (túlzás következik) "fényévekkel" az egyik a másiknál.

Amin felakadtál, azzal pedig arra akartam célozni, hogy azért közel sem arról "a baromságról szól a topik háromnegyede", illetve, hogy az arról szóló hsz.-ekhez te is hozzátettél még azon felül is, hogy leírtad a véleményed, azzal hogy újra felhozod annak ellenére, hogy szerinted kár, hogy erre a hülyeségre ment el a hozzászólások "háromnegyede". Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. atti2010
2012.05.22. 12:49
Egy driver semmi perc alatt le lehet szedni az AMD ehhez még külön alkalmazást is ad ami mindent lepucol de ha még így sem menne elég elindítani a Windowst csökkentett módban és bármilyen driver pillanatok alatt leszedhető az összes tartozékkal együtt, aki ennyit nem képes megcsinálni az ne telepitgessen drivert hanem vigye a gépet a szervizbe vagy bízza olyanra aki ért is hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gery84 newcl...
2012.05.22. 12:56
Azt hülyeségből írtam akik itt az oldalon ismernek azok értették miről van szó!
De tudtam hogy Mikrobi fog először írni, nem gondoltam a többi kis emberre, sajna!
Csak mert a társalgóba volt egy ember akinek szarakodott az AMD drivere, a mikrobi segítsége az volt hogy vegyél nvidiát.
Én leginkább az 1hsz. neki címeztem!


newclear: értjük mit írsz különben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2012.05.22. 19:40
Mert ez szerinted enyvidia platformon példa nélküli a fórumon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Georg17
2012.05.22. 21:13
Gondoltam visszanézek ide mi történt tegnap óta. Jót nevettem a bohózatba illő hozzászólásokon.

newclear
Ezt nem is tudtam, hogy ha a triple buffering be van kapcsolva, akkor az hatással van VSync-re. Így már értem a dolgot. Köszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bul07
2012.05.22. 21:52
NV-nél 275.33 - óta gondok vannak a driver-rel, legalábbis 560TI kártya tulajoknak igen sok bosszúságot okozott a TDR hiba
Köztük nekem is sok buszúságot okozott a hébe hóba előjövő nyűgje, és nem egy kártyát vittek ilyen hiba miatt vissza garanciába
Úgyhogy már nem okoz meglepetést számomra hogy NV driver hibáról lehet olvasni, csak nehogy fél év keljen a javításra mint TDR esetén
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm bul07
2012.05.23. 06:54
Annak mi lett a vége?
Most már véglegesen nyugvópontra jutott!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!