iPon Hírek

Akadozott az MTelekom internetszolgáltatása

Dátum | 2010. 05. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Szombaton a délutáni órákban a Magyar Telekom ügyfelei átmenetileg bizonytalanságokat tapasztalhattak az internetes szolgáltatások (iptv, adsl, voip) működésében több helyen az országban, amit egy szerverhiba okozott. Szakembereik a hibát kijavították, és a szolgáltatások 18 óra után mindenhol zavartalanul működtek - tudtuk meg a T-Home kommunikációs osztályától. Legutóbb december elején volt fennakadás a mobiltelefon-szolgáltatásban. Akkor a zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. A szolgáltatóknak érdekükben áll a hiba mielőbbi elhárítása, részben azért, mert ezáltal garantálható a biztos üzletmenet és a bevétel, de emellett a kötbér (és nem kártérítés)-fizetés is gyorsaságra sarkallja a cégeket. A mobiltelefon-társaságoknál ugyanis komoly rendelkezésre állási kritériumok vannak érvényben: az általános szerződési feltételek szerint évi négy óra teljes körű hálózatszünetelés "engedélyezhető", ezt követően kötbérfizetési igénnyel léphet fel az ügyfél, aminek mértékét a megelőző hathavi költés alapján számolják ki. (A vezetékes szolgáltatók esetében évi 72 óráig szünetelhet műszaki okokból kötbérmentesen a szolgáltatás.) A decemberi eset után a szolgáltatás kiesése miatt kötbérfizetési kötelezettség nem állt fenn, de az ügyfeleket ért kényelmetlenség miatt a cég előfizetőnként 10, hálózaton belül lebeszélhető percet biztosít díjmentesen. Most ilyen gesztusról nincs tudomásunk. Olyanról sem tudunk, hogy mobiltelefon-szolgáltató működésében keletkezett volna évi négy órát meghaladó teljes körű hálózati szünet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. seth20
2010.05.11. 00:15
Szánalmas és gusztustalan amit a Tréé-Home megenged magának és megmer tenni az előfizetőikkel!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. twollah seth2...
2010.05.11. 04:39
Valami baj volt a rendszerben.
Bosszanto, de elofodul es elofordulhat meg skar sokszor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RCAy1ZSpT5
2010.05.11. 09:23
Seth20: Inkabb lepj ki, szakadj le a netrol. Ennyire ne legy mar fuggo hogy akar egy napi kimaradas es kesz lelki depresszioba kerulsz.

Komolyan.. idaig jutottunk? Kicsit fajdalmas/lehangolo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hexisoft
2010.05.11. 10:21
@honorshark

Sajnos igen... idáig jutottunk. Találkoztam olyannal hogy egy tervezett leállásnál (nem T-Home) 1 perc után nem bírta és betelefonált És ez halál komoly.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Amacs
2010.05.11. 10:40
Abban azért egyezzünk meg, hogy nem mindenkinek az az élete, hogy állandóan fórumokra írogat, meg a legújabb cuccokról olvas cikkeket.
Akinek mond valamit a neptun az tudhatja, hogy olykor olykor bizony sokat lehet bukni azon, ha éppen nyaral a szolgáltató.
És ez csak egy példa volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!