iPon Hírek

Akár ingyenes is lehet az MS új zeneboltja

Dátum | 2009. 07. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Érdekes új zeneáramoltató szolgáltatást tervez a Microsoft, amely egy letölthető kliensalkalmazás útján működne és vagy egy viszonylag alacsony havidíj ellenében lenne előfizethető, vagy ingyenes lenne, de reklámokkal tűzdelt.

Peter Bale, az MSN ügyvezetőjének elmondása szerint az alapötletet a hasonlóan működő Spotify-ról koppintották, amely egyelőre ugyan még csak bétaváltozatban van, de ezek szerint többen is látnak benne fantáziát. Konkrétan a Spotify £10 havidíjjal, vagy 30 percenként 1 percnyi reklámmal dolgozik.

Hasonló vonalak mentén gondolkodik tehát az MS is, bár Bale sietett megjegyezni, hogy egyelőre még fontolgatják a lehetőségeket. Felvetődött például az az elképzelés is, hogy egyszerűen kibővítenék a filmek és TV-műsorok streamelésére már képes Xbox 360 lehetőségeit zenével is.

Akárhogy is, várhatóan igen hamar, már a hónap vége felé megtudhatjuk, hogy is döntöttek végül, mivel szándékukban áll addigra mindent elkészíteni. Még az sem kizárt, hogy a Zune Marketplace-hez hasonlóan lehetőség lesz egyes zeneszámok megtartására is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. d311c
2009.07.15. 14:28
VISSZA A HIRHEZ

Az 1 perc reklámmal betűzdelt nekem nem ingyenest jelent - persze felfogás kérdése - de így nem lesz az én zeneforrásom az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!