iPon Hírek

Akár két éven belül eltűnhetnek a feltört PC-s játékok

Dátum | 2016. 01. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Úgy tűnik, hogy szépen-lassan bekövetkezik az, amiről talán soha nem gondoltuk volna: a PC-s játékokat feltörő crackerek elkezdték beismerni, hogy egyre nehezebben tudnak megküzdeni a csúcskategóriás PC-s játékokat védő újabb és újabb technológiákkal. Erről az egyik legismertebb kínai cracker csapat, a 3DM beszélt: szerintük a Denuvo olyan kihívás elé állítja őket, aminek lassacskán már nem tudnak megfelelni. A Denuvo tulajdonképpen még egy réteget húz a játékok DRM-rendszere köré, és igyekszik megakadályozni, hogy azok fájljait bármilyen formában módosítani lehessen, és így ne lehessen elérni, hogy az adott játék a készítő által követelt DRM-rendszer nélkül (például online bejelentkezés, autentikáció, lemez, stb.) működjön. A Denuvo már tavaly is komoly eredményeket ért el: akkor a FIFA 15, a Lords of the Fallen és a Dragon Age: Inquisition is ezt a védelmet használta, és hosszú hetekig nem sikerült feltörni őket - igaz, számos esetben a védelem jelentősen megnövelte ezen játékok gépigényét, de ezt a kiadók bevállalták. Azóta pedig a Denuvo folyamatosan fejlődik, és sem a tavaly szeptemberben megjelent FIFA 16-ot, sem pedig a decemberben megjelent Just Cause 3-at nem sikerült még megbontaniuk a crackereknek. A 3DM szerint végül ezeket is feltörik majd, de tisztán látható, hogy ez egyre nehezebb és hosszabb folyamat, és egy ponton túl már nem érdemes több időt belefektetni. "A Denuvo sikeresen tudott adni több hétnyi feltöretlen időt a legtöbb játéknak, ahol használták" - nyilatkozta Thomas Goebls, a védelmet készítő cég marketinges vezetője. Szerinte az eredmények magukért beszélnek, és ezt a kiadók is látják: "Az utóbbi két évben elért sikereinket látva néhány kiadó már azon gondolkozik, hogy korábban csak konzolokra megjelenő címeket is kiadjanak PC-n". Ha tehát így nézzük, akkor ez ténylegesen egy nagy előnye lehet a komoly védelemnek. Persze nem fog minden játék Denuvo védelmet használni, de a nagy kiadók láthatóan egyre jobban kedvelik, és egyre többször alkalmazzák az AAA-kategóriás játékoknál. Goebls szerint egyedül arra panaszkodtak a játékosok, hogy egy-egy új cím megjelenésekor nem tudják a tört verzióval kipróbálni, hogy elfut-e a gépükön, mielőtt megvennék. Az úriember azonban úgy gondolja, hogy ez ma már nem nagy probléma, hiszen számos esetben jön ki demó, és az online áruházak is egyre barátságosabb pénz-visszafizetési garanciákkal rendelkeznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

107. Rimagras
2016.01.11. 16:05
Akár két éven belül eltűnhetnek a PC-s játékok, mivel mindenki csak használtan akar majd venni, és még kevesebb lesz belőlük a bevétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Meteoreso
2016.01.11. 16:08
Én ezt kizártnak tartom.
PC-re mindig is lesz feltörés. Amíg nincs egyedi adattároló.
Lehet nem a progit fogják törni de akkor mást.
Szerintem az a megoldás hogy magát a steam-et fogjál emulálni a gépnek hogy elérte és fel kell oldania a zárást, ezt semmilyen zárás nem akadályozza meg hacsak nem alakítanak ki a steam és a progi között valami iszonyat erős titkosított kommunikációt.
Itt meg ugye máris felmerül a kérdés miket is küld a géped titkosítva egy amcsi szerverre. ala NSA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. gtas
2016.01.11. 16:09
Szerintem egy kicsit túlreagálják a dolgot. Anno a Starforce-t is feltörhetetlennek kiáltották ki, aztán mégis feltörték. Ezt is ugyanúgy fel fogják, csak idő kérdése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. FaL
2016.01.11. 16:10
"hiszen számos esetben jön ki demó"

Te mit szívtál öreg? Ha nem lenne a Reloaded és társai, akkor tényleg nem lenne semmi esély, hogy kipróbálj egy játékot megvétel előtt. (A Steam Refund is sokszor van, hogy nem ad vissza rendes pénzt, hanem a Steam Walletba megy a játék ára...)

"igaz, számos esetben a védelem jelentősen megnövelte ezen játékok gépigényét, de ezt a kiadók bevállalták"

A kiadók meg az anyukájuk bal fülével játszadozzanak és ne azzal, hogy az amúgy is szarul optimalizált játékok teljesítményét még extra terheléssel pakolják meg.

Egyébként meg a kalózverziók sose fognak eltűnni, mert amíg valami lehet ingyen is, addig lesznek olyanok, akik úgy fogják akarni és ezért akár elszöszmötölnek hónapokig is.
Másfelől meg idővel ennek is fognak Achilles-sarkát találni az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. mikej95
2016.01.11. 16:11
A statisztikák mind azt bizonyítják, hogy akik warezolnak jóval gyakrabban és jóval többet vásárolnak, mivel tudják, hogy mit akarnak megvenni.

A számok azt is bizonyítják, hogy egyetlen Denuvo-val védett játékból sem vettek még töredékével sem többet, nemhogy annyit, hogy visszahozza a Denuvo anti debugger árát.

Plusz amikre ráaggatják ezt a szemetet azokban elég nehéz CheatEngine-t használni, amire persze a fejlesztők is gondolnak és van mikrotranzakció, de már lehet tudni, hogy az ilyen ócskaságok közép és hosszú távon visszaütnek. Arról nem is beszélve, hogy növeli a gépigényt miközben már így is szemétre való az optimalizáltság.

Ha pedig egy játék nagyon érdekel akkor megveszem Steam-en aztán a egy kupac s**r akkor refund és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. damaniac82
2016.01.11. 16:20
Azt, hogy visszaszorult a warezolás, nem az ilyen vackoknak köszönhetik, hanem Gaben bátyónak és a Steamnek. Ezer éve nem warezoltam semmit... mi a ráknak? Következő nyáron/karácsonykor megveszem fél/harmad áron.

SZERK: Jah, és igen, mivel a Steam lenyomja az árakat, a versenytársak is rákényszerülnek időről időre, szóval most karácsonykor már Origin Sale-en is voltak jó akciók, vásároltam is szépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. pdx06
2016.01.11. 16:23
Ha normális játékot adnak ki, akkor azt megveszik. Én is így tettem a Skyrim, Witcher3, GTA5-el tavaly. Én csak egyedi tartalmas játékokért szoktam pénzt adni, amik ezeken kívül még hosszúak ezenfelül pedig özönlenek rájuk a tartalmak akár hivatalos akár mod formában. Félévente megjelenő vackokért viszont nem veszek meg, mert a századik résznél is ugyanazt adja vissza mint az első része volt, vagy talán azt sem. Idén a Hitman és a Mafia 3 van tervbe véve, ezeket 100% megveszem az első napon akármilyen kritikát kapnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Rimagras daman...
2016.01.11. 16:23
Én is ezt írtam = nem lesz bevétel = nem lesz PC játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Terror
2016.01.11. 16:47
A GOG.com-on kell vásárolni, az ilyen agyonvédett szemetet meg el kell felejteni. Egyszerű. Vagy ők idomítanak téged, vagy te idomítod őket. A döntés a tiéd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. damaniac82 Rimag...
2016.01.11. 16:51
Az jó, mert én nem azt írtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Emerich
2016.01.11. 18:45
Azok, akik most is megveszik a játékokat lehet megviselné az áremelkedés, amit egy feltörhetetlen védelem okozna. Viszont több konzol exkluzív cím jelenhetne meg PC-re is. Most én is így gondolom, hogy jó lenne egy hatásos védelem. De ha a közeljövőben meglátnám a 20k-s nyitóárat egy rég várt címnél... lehet visszasírnám a warez-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. otherl
2016.01.11. 18:54
Még jó, hogy a kiadók is alkalmazkodnak ehhez, mivel a megjelenés után egy évig úgy sem érdemes játszani manapság szinte semmivel. Szóval mire sikerül feltörni, talán játszható állapotba kerül a cucc. Lehet, hogy pont ez volt a cél. Nem fog hőbörögni mindenki a neten, hogy ez meg az milyen szar. Aki kiadott érte egy valag pénzt az azért, a többiek meg már a javított verziót kapják kézhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Avisto
2016.01.11. 19:26
A konzol exkluzívok igen jelentős része egyben platform exkluzív is = nem azért nem jön ki pcre mert warez van, hanem azért hogy rákényszerítsenek az adott konzol megvételére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. RaVer86
2016.01.11. 20:03
Megint mennek a nagy szavak aztán folytatódik minden, ahogy volt és ezt is simán feltörik mint a többit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. nedcoleman gtas
2016.01.11. 21:05
"Szerintem egy kicsit túlreagálják a dolgot. Anno a Starforce-t is feltörhetetlennek kiáltották ki, aztán mégis feltörték. Ezt is ugyanúgy fel fogják, csak idő kérdése."

-Ennyi !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. 5hR3kY gtas
2016.01.11. 21:41
Azt is kalkuláld bele hogy ezt fejlesztik folyamatosan. Azért az nem rossz ha a FIFA16-ot több mint 3 hónap alatt még nem törték fel.

Remélem nem kell két évet várni rá, és mihamarabb láthatom a warezmatyik arcát, amikor dönteniük kell hogy mit vegyenek, kórájszevönt meg titániksz kártyát, vagy játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. maxpapa
2016.01.11. 22:07
De jó is lenne....ha én fizetek a játékért,akkor fizessen más is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. tomchee Terro...
2016.01.11. 22:34
Ezt mond az Amcsi piacnak, ami jelenleg a játék piac több mint felét teszi ki. (mivel ázsiában teljesen más játékokkal játszanak így azt nem sorolnám ide. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. carbon0
2016.01.11. 23:26
Ez eleg vicces, mert egy singleplayer jatekert 15 ora jatekidovel igyse-ugyse fogok kiadni semennyi penzt. Az online reszhez meg eddig is 90%-ban meg kellett venni oket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. eriol Meteo...
2016.01.11. 23:39
"steam-et fogjál emulálni a gépnek" - már most is ezt csinálják 3DM -ék a Denuvo -s játékoknál. De már ez is egyre nehezebb. Amúgy másfél hete kijött egy trükk, arra hogyan sandboxolható be a JC3 steamestül offline módba és ha utána refundolod, a sandboxolt játék tovább működik.

Amúgy jelenleg amelyik játékot csak denuvoval lehet eladni, az annyit is ér...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. DarStav
2016.01.12. 01:29
Már csak az kéne, hogy ne 60-80 € legyen egy komolyabb játék, és jó is lenne. Meg hogy ne úgy kezdődjön a dolog, hogy mellé veszel 2-3 DLC-t a játék megjelenésének napján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. bszoke88
2016.01.12. 03:09
a cím alapján azt reméltem, h a hír arról szól, h a steam meg a gog miatt egyre kevesebb a letöltés és emiatt egyre kevesebben foglalkoznak a töréssel

a fifa16 nekem sem kéne...
kíváncsi vagyok, h a JC3-at mikor törik fel, de #20

#9
+1
a régi dolgok egyébként is jobbak höhö

#21
azért az érdekelne, h a 60-80 €-ból mennyi a DRM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. thestock 5hR3k...
2016.01.12. 05:41
Hahaha?
Amíg vannak kiadók akik évente kiadnak a kezük közül egy minősíthetetlen munkát,addig ne várják el hogy pusztán a cím miatt megvegyék az emberek azt az igénytelen,befejezetlen mocskot. Az illegáliszemétfajtámat hogy előbb letöltöm,kipróbálom (van hogy végigviszem),és ha tetszett akkor megveszem.
A másik...egy új címért gond nélkül elkérnek 60 ejurót (vagy többet),amit egy kicsit soknak tartok itt a balkánon...de ez már az én egyéni problémám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. zsoltzsolt
2016.01.12. 06:19
Sok pihent agy van egy szóval amíg van kiadó addig lesznek Hacker is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. zsozso23
2016.01.12. 06:49
Ez mekkora kamu! A cracker csapatok nem szoktak üzengetni!
De ha még is, arra nem is gondolnak hogy csak szívatásból mondják ezt hogy nem tudják feltörni és hogy az idióta Denuvo azt higgye ő a király. Amúgy meg ettől nem aggódom hogy nem lesz feltörve a játék, mert amit az egyik ember kitalál azt a másik megkerüli, igen ilyenek vagyunk mi emberek, ilyen mindig is volt és lesz is. Én játékért nem fizetek, fizetem az áramot meg az internetet nem elég az? Ha meg nem lesz más akkor játszom CD PROJECT RED játékkal ők legalább nem használnak/töltenek el felesleges ídőt a barom védelemmel, inkább a játékosoknak élnek és minőségi játékot adnak ki. És mégis van bevételük, nem is kicsi. Ennyit erről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. djalienecs... zsozs...
2016.01.12. 08:01
OFF
Hát igen, amit írsz annak tényleg sokkal több értelme van! Másrészről meg az lenne csak a tuti , ha az áramot is meg a netet is lopnád, mert ugyanis fizeted az adót! "NEM ELÉG AZ?" (Mellékesen a gondolkodási módodból az jön le, hogy az általad felsorolt dolgokat sem te fizeted, mert ha dolgoztál volna életedben, akkor nem írnál ekkora faszságot!!!!! Mindenki szeret ugyanis ingyen dolgozni.) Jóó magyar mentalitás. Lopjunk, amit csak tudnunk, de minden fejlődjön meg minden legyen jó és gyors és bug mentes! Pffff.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. 5hR3kY
2016.01.12. 08:16
thestock: Akkor te a boltban sem szoktál fizetni? Először hazaviszed a cuccokat, megfőzöd, és ha finom lett akkor vissza mész az üzletbe fizetni?
Csak szólok hogy a játékok egy év után már félár alatt beszerezhetőek.

zsozso23: Remélem egyszer valami játékfejlesztő cégnél fogsz dolgozni, akik majd becsődölnek a warez miatt, és akkor majd rájössz. Nincs is szebb látni, hogy amiken te hónapokon vagy éveken át dolgoztál mások két kattintással ellopják.


Ha mindent fel lehet törni akkor hol vannak a feltört next gen konzolok? Már a PS3 feltöréséhez is kellett vagy négy év.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. gmarcell
2016.01.12. 08:31
Az az igazság, hogy olyan országokban, ahol normális a fizetés egy 60$/€-ós játék nem kottyan meg a szülőnek-se meg ha magadnak veszed sem. Viszont nálunk nem mindenki engedheti meg magának(akár van akció akár nincs). Ezt annak a kevés embernek szól, akik csodálkoznának h valaki warez játékkal játszik.

Másrészt tényleg lehúzni akarják az embert a fejlesztők is lépten-nyomon, de ez annak is betudható h ha már úgyis kevesen veszik meg azok fizessenek többet.

Ha pedig egy játék tényleg jó, nem 7 órás vacak, és újat mutat, azt úgyis megveszik elegen ahhoz h a fejlesztőknek is megérje
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Phantomstr... Rimag...
2016.01.12. 08:34
Megnézném, hogy vesznek használtan olyan játékokat, amit online rendszerben kell aktiválni és accounthoz köti a felhasznált kulcsot. Innen a doboz(os játék) már csak porfogó és legfeljebb arra jó, hogy aki birtokolja az account+kulcsot, annak gyorsabban települ, mint letöltve.

Ami a hírt illeti, engem már most sem érintenek a kalózjátékok. Megvan 6-7 éve is, hogy utoljára így játszottam valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Terror
2016.01.12. 08:52
Ráadásul ha lejár az X oldal, pl. Steam licence a disztribúcióra vagy simán csak tulajt cserél a kiadó, akkor buktad a játékodat, főleg az online részét, mert hát ilyen jó fejek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Phantomstr... Emeri...
2016.01.12. 08:55
"Viszont több konzol exkluzív cím jelenhetne meg PC-re is."

Ha valami megjelenik PC-re, hogy lehet konzol exkluzív? Az árak szerintem egyébként nem emelkednének tovább. Van ez az 50-60€/$ nyitóár szerintem nagyon közel lehet az egyensúlyi árhoz. Egy emeléssel talán több vásárlót veszítenének, mint amennyit a warez megszüntetésével nyernek.

@carbon0 (#19); thestock (#23)
Egy 15 óra single player játék 60€-s kezdőár mellett 1240 forint/óra, ha életedben csak egyszer játszod végig. Egy teljesárú mozijegy ~1670forint, egy diákjegy 1240Ft, amiért 1,5-2 óra jár és garantáltan csak egyszer nézheted meg érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Phantomstr... Terro...
2016.01.12. 08:58
Ha megvetted, a könyvtáradban marad, csak a Steam nem árusítja tovább. Nekem is van olyan játékom, amit a Steam már nem árusít, de a könyvtáramból ugyanúgy hozzáférek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. magerg
2016.01.12. 09:01
"hosszú hetekig nem sikerült feltörni őket" - *hangos röhögés*
"megnövelte ezen játékok gépigényét" - *kínos röhögés*

Úgy látszik a fejeseknek 12 év alatt sem sikerült elolvasni Cory Doctorow ominózus kritikáját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. eriol 5hR3k...
2016.01.12. 09:10
"hol vannak a feltört next gen konzolok?"
Már a nappaliban...
https://fail0verflow.com/blog/2015/console-hacking-2015-liner-notes.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. korgabor96 5hR3k...
2016.01.12. 09:18
Inkább olyan, mint egy megrendelés .. Ha szar az áru, nem azt adják amiért fizettél visszakapod a pénzt. Vagy visszaküldöd javítani (lsd később veszed meg, amikor már működőképes). Ennyi. Ha rendeltél online ezt ismerős lehet ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. predike07
2016.01.12. 09:29
Kicsit lassan jut el a hír ide.Már több mint egy hete ezt harsongják mindenfele.
Azért az érdekes lenne ha eltünne a tört játék és mindeki beletörődne,hogy na innentől nincs más csak a vétel.Na de jöjjön el azt kívánom.
Csak annyit tudok mondani,hogy az elmúlt 2-3 év játékai közül 4-5 ha kitudnék emelni ami számomra érdemben megfelelt a többinél a letöltést is megbántam.Szóval leglaább ha bekövetkezik a végítélet napja legalább tudom más értlemes dolgora költeni a pénzem.
Biztos nem fogom akkor se megvenni a cod ezredik részét és a többi bőrlehúzott vackot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Mosdatlan_...
2016.01.12. 10:17
Ez most ugyanaz a story, mint minden más torrentezhető tartalom esetében - az, hogy ingyen nem lesz elérhető, nem jelenti azt, hogy aki ingyen elvitte, majd fizetni fog érte, sőt. Én úgy látom, hogy itt is valami olyan szolgáltatás hozna érdemi változást, mint a zenék és filmek esetében: Spotify, Netflix és társai - kérdés persze, hogy ez a modell mennyire alkalmazható a játékok esetében, ahol azért vannak alapból havidíjasok, illetve egy-egy játék ára azért jóval magasabb mint a zenei CD-k vagy blu-ray filmek árai.
Ez a "védelem megnövelte a gépigényt" dolog meg annyira gáz... "Fogjuk a crackerekre, miattuk kell a védelem, tehát miattuk nagy a gépigény!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Emerich Phant...
2016.01.12. 10:32
Mondjuk ha annak idején lett volna már hatékony védelem, akkor a Rockstar lehet kiadta volna PC-re is a Red Dead Redemption, és onnantól kezdve nem csak konzol exkluzív lenne. Tehát a RDR konzol exkulív, máshogy nem lehet nevezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Phantomstr... Emeri...
2016.01.12. 10:45
Erősen kétlem, hogy az RDR amiatt maradt volna konzolexkluzív. Már az első rész is az volt, és a kettő között és azóta is jöttek PC-re R* játékok. GTA: SA, GTA IV, Manhunt 2 (ami sokáig konzolexkluzív volt), Bully, LA Noire.

A Red Dead talán az egyetlen sorozatuk, ami nem jön PC-re, ezt nem lehet a warezra fogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Emerich Phant...
2016.01.12. 11:18
Csak egy példa volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Samanoske
2016.01.12. 11:51
Mert konzolra nincs warez....idióták!
Inkább azon járjon az eszük,hogy stabil játékot adjanak el,ne beta szarokat,ezeket bezzeg nem büntetik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. 5hR3kY
2016.01.12. 11:56
eriol: Én akárhogy nézem a videót, sehol nem látok sem egy másolt BD-ről futó, sem egy letöltött .iso-ból futó PS4 játékot.

korgabor96: Nem ugyanaz. "előbb letöltöm,kipróbálom (van hogy végigviszem),és ha tetszett akkor megveszem." A boltból nem viszel haza egy TV-t hogy megnézd rajta a kedvenc műsorodat, és ha jó, és tetszik, akkor megveszed. Amiről te beszélsz az vásárlástól való elállás. Steam-en a vásárlástól 14 napig visszakérheted a pénzed ha nem játszottál vele két óránál többet. Origin-en a játék első indításától 24 órán belül, vagy a vásárlástól számítva 7 napon belül. A Gog-on a vásárlástól számítva 30 napig ha technikai problémád van a játékkal visszafizetik az árát.

Phantomstranger: A RDR-nek csak egy része van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Shadowguar...
2016.01.12. 12:24
Egen, hasznos dolog a Denuvo, ezért nincs meg például a DAI Amikor kijött nem volt belőle rendes változat, a videók alapján nem tudtam eldönteni kell-e nekem és mire lett belőle rendes törés már lecsengett az egész és most már annak sem látom értelmét, hogy azt letöltsem.

Cserébe volt olyan játék is tavaly, amit csak a nem hivatalos "demo" miatt vettem meg (Hand of Fate például) és volt olyan AAA játék, aminek adtam egy esélyt a hatalmas hype miatt, majd ment is a süllyesztőbe pár óra után (és bánom, hogy a Starcraft 2 zárása nem jutott erre a sorsra, de én marha bíztam a blizzardban)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. kihaennem
2016.01.12. 12:38
na végre, már ideje lenne. maxmum tisztelet a játékfejlesztők felé.
sok warezos egyszer talán tényleg vége lesz ennek a lopott játék dolognak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. predike07
2016.01.12. 12:56
Tegyük fel,hogy vége lesz.
Arra leszek majd kíváncsi,hogy majd milyen kifogásokkal fognak előállni egy-egy játék esetében a fejelsztők/kiadók.
Most bármi van ráfogják a warezra aztán a sok agymosott warezellenes (akiknek kb a 80% valójában ugyanúgy warezol) is ugyan azt fújja.
Mert majd gondoljátok,hogy ha nem lesz warez jobb minőségü játéok fognak kijönni??

kihaennem

Tisztelni csak olyat tudok aki engem is tisztel mint vevőt.És itt minden van csak tisztelet nincs,de van helyette iszonyatos pénzlehúzás.
Mostanásg bizonyitották rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. dobko
2016.01.12. 13:10
Szerintem meg a tört játékok megszűnésével a PC játékpiac kicsit ironikusan kifejezve: GAME OVER

[Pont így...]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. eriol 5hR3k...
2016.01.12. 13:19
Nekem ez a "feltörés" fogalmát kimeríti, de valóban, ezzel kalózkodni nem lehet. Mondjuk a projekt tagjai kifejezetten nem is akartak, és ezt többször hangoztatják is. Ezért is off a kommentem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Phantomstr... 5hR3k...
2016.01.12. 13:24
Kettő. Az első a Red Dead Revolver, ami még valamikor 2004-2005 környékén jelent meg PS2-re és Xboxra, a másik pedig a Red Dead Redemption, ami meg talán 2009-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. thspo
2016.01.12. 13:34
én meg a legnagyobb, édes kedves anyukájukat csókoltatom a drágalátós kiadóknak a gépigény-emelkedésért ÉS AZÉRT MERT AZ EREDETI JÁTÉKAIMMAL TÖBB A SZOPÁS MINT amit feltörnek és egy kattintással indul.... Vicc ez az egész. 50 féle kliens program, háttérben futás stb. stb. az eredeti játékok vásárlásának velejárója. Nevetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Dante73
2016.01.12. 14:17
Ha a wareznak vége, akkor kb a PC-s játékiparnak is, néhány éven belül. Ugyanis, aki nem tud warezolni, ha addig tehette, nem fog gépet újítani, hiszen minek? Élből megugrik a hardverek ára, a fejlesztési ciklus hosszabb lessz... Nem lehet évente új effektekkel eladni ugyan azt a játékot. mert nem lesz gép, ami elviszi... és lehetne folytatni a gondolatmenetet.
Ugyan akkor a wareznak reklám ereje is van. Én is legalább 5-6 játékot vettem már meg, mikor volt néhány unalmas órám, nem tudtam mihez kezdeni magammal, lekaptam valami játékot, amiről addig nem is hallottam, és vásárlás lett a vége.
Amúgy ez a hír... Nem tudom elképzelni, hogy van valóságalapja. Amíg kihívás egy hackernek egy új védelem, addig igen is, fel fogják törni. Ugyanis amit ember alkotott, azt egy másik ember tönkre tudja tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. eriol Dante...
2016.01.12. 14:36
Nekem van rengeteg 30+ -os ismerősöm, aki csak azért költ még rendszeresen számítógépre, mert játszik évi 4-5 játékkal (ennyire van ideje). Ebből kb 1-2 -t vesz meg. Ezek az emberek mind abba fogják hagyni a gépük fejlesztését, ha nem fogják tudni lewarezolni a játékokat, mert "nem játszok én annyit, hogy megérje". Így nem vesznek majd új VGA -t 2 évente (+ egyéb fejlesztés), és az évi 1-2 játékot se fogják megvenni, mert nincs hozzá VGA -juk, meg már nem érdekli őket, mert leszoktak a "játszásról".

Amúgy a hír sajnos valós, a hivatalos 3DM fórumon utánanézhetsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.12. 14:44
Az RDR-t elkezdték átportolni PC-re még 2010 tájékán de állítólag annyira optimalizálatlan bughalmazra sikeredett, hogy nem lehetett rendbe hozni. Kérdés persze, hogy ez mennyire igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Asagrim eriol
2016.01.12. 14:58
Ez a jellemzés teljesen illik rám is, kivéve az évi 4-5 játékot, mert amíg egy hétvégén ki lehet tolni egy új címet, addig egy hétköznapjain rohadtul elfoglalt embernek sem téma a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Resike Dante...
2016.01.12. 15:11
Itt nem az a kérdés hogy feltörik-e hanem hogy mennyi idő alatt. Ha 100-300 nap kell visszafejteni csupán egy játékot akkor semmi értelme nem lesz rá várni. Legalábbis az emberek 95%-a nem fog.

Utána meg jön majd hozzá egy DLC ami beleépül az alap játékba és új kódot kap, akkor megint lehet kezdeni az egészet előröl.

Például az SHA-1-et 1995-ben fejlesztették ki és csak most 20 év után vannak elérhető áron olyan hardverek amivel talán fel lehet törni relative "rövid" idő alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Phantomstr... Dante...
2016.01.12. 15:42
Szerintem ez egyáltalán nincs így. Konzolon például nincs warez, mégsem döglött meg vagy taposta el a PC platform. Valószínűleg a warez teljes megszűnése kirostálna pár játékost, akik semmilyen körülmények között nem fizetnének játékért (mert nekik "jár" a szórakozás, ahogy fogalmazni szoktak), de összességében kétlem, hogy jelentősen és tartósan rontaná az eladásokat. Esetleg az eriol által felhozott alkalmi játékosok átpártolnának konzolra, mert ilyen felhasználás mellett az egyértelműen olcsóbb.

A te forgatókönyved kb. akkor teljesülhetne, ha szinte mindenki warezolna és így tartanák életben a hardverpiacot, viszont akkor meg a szoftverpiac halna el és kivonulna PC-ről. Az igazság viszont az, hogy a PC (játék)platformot azok tartják el, akik a hardverért és szoftverért is fizetnek.

gtas (#52)
Ezt erősen kétlem. Ha tudták portolni a GTA IV-et, GTA V-öt és Max Payne 3-at (ugyanaz a játékmotor), akkor tudták volna az RDR-t is, ha tényleg akarják. Ennek esetleg akkor van realitása, ha kiadták a protolást valami külsős csapatnak és akkorát bukott egy minőségellenőrzésen, mint egy ház, a protolás újrakezdését pedig úgy ítélték meg, túl költséges volna. De inkább afelé hajlok, hogy ez csak egy egyszerű pletyka volt és soha meg nem fordult senki fejében egy PC port.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Gunther FaL
2016.01.12. 15:52
Használtad már egyáltalán a Steam Refund-ot?
Te választhatod ki hogy Steam wallet-ba vagy bankkártyára térítsenek vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.12. 15:54
Tessék, [innen] kezd el beszélni róla. De ez csak pletyka mert senki sem erősítette meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. pdx06
2016.01.12. 16:33
Amióta kipróbáltam az eredeti játékokat, le is szoktam a warezről. Sokkal több extra van bennük, megmaradnak az eredményeim is, de akár a mentések is ha steamen veszem meg. DVD-s változatokat egyáltalán nem veszek meg, sérülékeny na meg miután 1 órát bohóckodik az ember a telepítéssel, lemezcserélgetéssel még ugyanannyi frissítést le kell hozzájuk szedni. Nem mindegy hogy 1 óra hosszát telepít az ember GTA5-öt könnyedén, vagy 3-at szívásokkal. Annyit nekem nem ér a doboz meg a poszterek, úgyis csak porfogónak jók miután végignézte az ember.,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. eriol Phant...
2016.01.12. 16:38
Gyanítom lenne más réteg is, aki átpártolna/abbahagyná. Ha lenne most gyerekem és meg kéne neki vennem annyi játékot, amennyivel én gyerekként játszottam az kb évi 300k huf lenne alsó hangon. Na ez felejtős. Itt az a probléma, hogy egy játék jelenleg a magyar átlagfizetés 10%, egyszerűen nem engedheti meg magának egy család, hogy legit módon eltartson egy sokat játszó gyereket. Jópár ilyen családot ismerek és ezen a konzol se változtat, mert az ilyen konzolosoknak meg mind "oldgen" konzoljuk van és azon nyüstölik a warezolt, vagy használtan, olcsóért vett játékot. És nem csak itthon van ilyen pénzügyi helyzet. A fentieknél megint bejön az, hogy így már ezek se fognak bele desktop fejlesztésbe, kell egy tablet amin lehet netezni, azt jólvan.

Szerintem egyetlen hasznos oldala a DRM szigorításoknak (és ez mindig így volt a történelem során), hogy az adott médián keresztül forgalmazó kiadó(k) pozícióját betonozza és a profitjukat növelje. De eddig egy idő múlva (amikor már túl "kényelmetlen" volt a vásárlóknak) minden ilyen túlvédett formátumot leváltott egy rugalmasabb, nyílt lehetőség, ami új piacot teremtett, új kiadókkal. Ez mindig is egy biznisz stratégiai harc volt, és nem arról szól, hogy bárki meg akarná védeni a művészt vagy a software tényleges készítőjét (ez csak reklám, hogy az melyik kiadót válassza). Ha valaki készít egy jó játékot, a mai napig tud vele nagyot kaszálni mindenféle komolyabb DRM nélkül is, lást Witcher 3, This War of Mine, vagy Ori and the Blind Forest. De még a Denuvos GTA 5 is több mint 2 millió példányban kelt el PC -re a megjelenést követő 1 hónapban, pedig azt hamar feltörték.

Nem azt mondom, hogy az összes játék legyen ingyen, de szerintem kell egy egészséges egyensúly, hogy a piac optimálisan működjön és mindenki elégedett legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. pdx06
2016.01.12. 16:48
Nálunk a rohadó fizetőeszközünk azaz a forint húzza keresztbe a számításokat szoftver és hardver tekintetben is. A tököm tele van azzal hogy minden nap azt látom hogy mennyit gyengült a forint. Azért nem mindegy az a párezer forint pluszminusz amvel havi szinten befolyásolja az árakat. A GTA 5-öt most laza 2-3 ezer forinttal drágábban tudnám megvenni mint tavaly áprilisban, úgy hogy ára pedig csökkent. A mai pénzpiacnak mindig a szegényebb zsebéből kell kivenni többet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. mainframe
2016.01.12. 17:13
Én ezzel egy időben üdvözölném, ha élhetőbbé tennék a használt játékok piacát (PC-n is), illetve a visszatérítési procedúrákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Avisto pdx06
2016.01.12. 19:18
Ez szoftvertéren nem feltétlenül kéne hogy így legyen. Sokfelé van régiós árazás. Steamen az orosz árak az eu töredékei.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. srobi
2016.01.12. 19:33
Ha már ez megvan kicsit ráfeküdhetnének arra is, hogy kiszűrjék a csalókat az online játékokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. thestock 5hR3k...
2016.01.12. 20:05
Nem,de előbb beleülök az autóba mielőtt megveszem,és kipróbálom a telefont stbstb..
Programozóként nyilván máshogy látja az ember a világot. Nos nem is olyan régen még voltak demok,1-2 pálya erejéig kipróbálhattad a játékot. Új címnek számít a black ops 3, 60 euro,több mint 18000Ft!!! nem mintha érdekelne,de a nagyobb címeket ilyen áron osztogatják... vegye meg úgy az ember hogy max videót látott róla? És nem mondom hogy csak warez,mert a mostani leárazásban én is bevásároltam,és többnyire olyanokat amiket egyszer már végigvittem tört verzióban addig amíg meg félkész játékokat adnak ki ne várják el hogy az ember vakon kiadjon ennyit a címre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. serioussam...
2016.01.13. 08:10
Fizetek az áramért, fizetek a netért, + ami komolyabb összeg fizetek a hardverért h fussanak a játékok!!!!! Főleg a mai gépigények mellet! Ha viszonylag szép grafikát akarok, némi kompromisszummal , akkor is 2 évente VGA-t kell venni, kb 3 évente CPU-t stb. h legalább az ajánlott gépigénnyel naprakész legyek. Ezek 3évente 100ezres nagyságrendek! ÉS + még költsek ennyi idő alatt nagyjából ugyanennyit játékokra???? Nincs pénz, nem kell játszani blabla, baromság! Akik itt írkálnak a warez ellen, majd ha lesz család meg 3 gyerek és szeretik a hobbijukat, játszani, fejleszteni, majd megnézem h áll a szájuk ha 15ezret kell kiadni játékért, + még azért a családot is ell kell tartani! v várjuk a családi pótlékot, "kisfiam most nincs kabát, de nézd hány FPS-el megy a Crysis 20!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Terror serio...
2016.01.13. 08:19
A 2500K egy kereken 5 éves processzor, és nem hiszem, hogy lenne játék, ami alatt kompromisszumot kellene kötnöd, ha ilyened van, és ez még így is marad pár évig. Hogy a videokártya gyorsabban elavul, az biztos, de egy 3 éves GTX 770 se muzsikálhat rosszul a mai napig. Hogy ugyanennyit költenél játékokra... Nem tudom, mennyire kell ehhez hardcore-nak lenni, de összesen eddig vagy 400 eurónak megfelelő összeget költöttem játékra 1995 óta, szóval ezt sem nevezném valami egetverő kiadásnak. Nem kell mindent a 69 eurós release áron megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. serioussam...
2016.01.13. 08:26
GTX 770 Nem sokra elég, főleg ha 2Gb-os! Egy húzósabb gépigénynél meg csá neki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. 5hR3kY serio...
2016.01.13. 12:23
A videojáték költséges hobbi. Ha ezt nem tudod belátni az a te problémád. Nekem csak eredeti játékaim vannak már egy ideje, és az elmúlt években 3000 Ft-nál drágábban nem vettem játékot, de mivel legtöbbször bundle pakkokban vásároltam sok mindent, így ha az összes átlagát nézzük, akkor 1000 Ft alatt jönnek ki darabárban. Az hogy valamilyen játék megjelent, az nem jelenti azt hogy rohanni kell megvenni már azonnal 15 ezer forintért.
Szerinted mi a jobb? Az hogy veszel a gyereknek kabátot, és maximum havonta veszel egy játékot 3000-ért, vagy hogy elmagyarázod a gyereknek hogy azért nem lesz kabátja még 10-15 évig, mert addig tart kifizetni a büntetést a nem jogtiszta szoftverekért? Ha már az EU-ban a németeknél és az angoloknál egyre szigorúbban veszik, nemsokára ide is el fog érni, és akkor lehet pislogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. thestock 5hR3k...
2016.01.13. 13:16
Hajjaj,úgy elér ide.. nem találkoztam még olyan emberrel akit megbüntettek volna azért mert nem jogtiszta szoftvert használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. 5hR3kY thest...
2016.01.13. 13:33
Én igen. A közhasznú egyesületünk még az Artisjusszal is pereskedett, ahol sajnos elbuktuk a pert másodfokon. Ha már az EU több országában szigorúan veszik, akkor nemsokára EU-s törvény lesz belőle, és akkor azt már minden tagországnak kötelező lesz betartatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. serioussam...
2016.01.13. 13:33
Szoftverrendőrség, v más? Ki foglalkozik magánszemélyekkel? érdekes! Max ha felnyomnak! kedves 5hR3kY, akkor éld az életed mindennapját tiszta, makulátlan becsülettel, -minden téren- tovább! Nobody"s Hotter Than Shotta! My name is Shotta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. serioussam...
2016.01.13. 13:40
Mentem, majd kb 2 év múlva visszajövök a témában, és majd jól meglátjuk!
De csoda lenne ha igaz lenne a hír!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. thestock 5hR3k...
2016.01.13. 13:41
A betartatásra kíváncsi lennék.. céges szinten még talán,de magánszemélyeknél kizártnak tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.13. 14:04
Figyelj örülünk neki, hogy neked van rá lehetőséged, hogy eredeti szoftvereket vásárolj (már ha igaz), de attól még nem leszel jobb a többieknél. Arra nem gondoltál, hogy nem mindenkinek van jó fizetése de mégis szeretne otthon meló után kikapcsolódni? Például megvett egy ütős gépet a spórolt pénzén x hónap alatt mert alig várja, hogy kijöjjön a várva várt kedvenc játéka amit azonnal szeretne játszani az új gépén. Nem pedig x év múlva mikor 5$-ba fog kerülni. Azt meg kötve hiszem, hogy még ha be is vezetik a warez büntetését akkor minden egyes embert lecsekkolnak. Ráadásul azt sokan elfelejtik, hogy a warezre demóként is lehet tekinteni, és ha tetszik egy játék az illetőnek akkor megvásárolhatja.

Ezzel nem azt mondom, hogy ezentúl mindenki warezoljon hanem csak azt, hogy aki nem áll jól anyagiak terén az is hagy szórakozzon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. 5hR3kY gtas
2016.01.13. 14:48
Mindenkinek van lehetősége eredeti szoftvert vásárolni. Nem tartom jobbra magam a többieknél, de legalább én még tükörbe tudok nézni. Ha valaki meg vesz egy ütős gépet, az vegyen vissza a hardverekből, és ott a Windows ára. Mondjuk i7 helyett i5, vagy GTX970 helyett GTX960, és ennyi. Én még a büdös életben nem olvastam a hírekben olyan esetről, hogy valaki belehalt volna hogy ha nem a játék megjelenésekor játszik egy játékkal. Amúgy nem csekkolnak minden ember külföldön sem, csak az ISP szépen átadja az adatokat a jogvédőknek, és ha sokat töltögettél torrent oldalakról, akkor kapod a csekket. Ha nem fizeted be akkor meg jön a per. Ha valaki nem áll jól, akkor űzzön kevésbé költséges hobbit. Én sem állok jól, ezért nem a Rolls- Royce autók gyűjtése a hobbim. Gyűjthetném őket úgy is hogy ellopom, de mégsem teszem, inkább havi pár ezret videojátékokra költök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Enerla 5hR3k...
2016.01.13. 14:59
Az a baj, hogy piára a buliban bezzeg jut pénz, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Terror Enerl...
2016.01.13. 15:02
A piát nem lehet letölteni. És ha friss a sör, nem próbálnak meg több ezer forintos árakkal lehúzni. Meg az ötdecis sörösüvegben nem 3 deci van, a többi DLC. Meg a Svijany sört nem kell először meginnom, hogy tudjam milyen, mert konstans minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Enerla 5hR3k...
2016.01.13. 15:02
Amúgy meg más apróság... Az egész tisztán becsület kérdése

Ha felismeri, hogy a fejlesztő nem egy kihasználandó ingyen dolgozó kisemmizendő rabszolga... Akkor megveszi a játékot amikor tudja. Ha viszont a másik embert ilyen szinten semmibe veszi, akkor azért elég sokan jobb emberek vagyunk nála
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. 5hR3kY Terro...
2016.01.13. 15:07
Hát én speciel már a sörgyártókban sem bízom amióta bevezették hogy a 4dl-es termékmintát pénzért árulják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. thestock 5hR3k...
2016.01.13. 16:11
A végén még kellemetlenül érzem magam a 4790k-val és a gtx 980-al,mert nem eredeti a vindóz, vannak warezos játékaim,és mégis tükörbe tudtam nézni... de most már lelki szemeim előtt látni fogom ahogy az EA igazgatójának veszélybe kerül a megélhetése,és el kell adnia az egyik magángépét.. Keresek az utcán egy szerecsen kisfiút,és átadom neki ezt az ördögi masinát!! btw ha tetszik egy játék akkor ha van lehetőségem akkor megveszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.13. 16:32
Én is tükörbe tudok nézni annak ellenére, hogy warezolok. De az biztos, hogy nem fogok támogatni olyan kiadókat akik folyamatosan lehúzzák az embereket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Phantomstr... gtas
2016.01.13. 16:56
Én sem. Ezt úgy vitelezem ki, hogy nem játszom a játékaikat. Sem warezzal, sem anélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Enerla thest...
2016.01.13. 17:40
Nyugodtan érezd is magad kellemetlenül. Windows egy filléres tétel ezen az árszinten, ellenben ugye, ha máskor nem, a Windows Update kapcsán biztos költség a több felhasználó.

Ez EA igazgatója pedig pont olyan, mint minden cégvezető. Nagy felelősség, sok cégvezetési szakértelem kell neki, de ezért a cég bevételéből nem kap nagyobb részedést, mint bármelyik másik cég vezetője. Viszont ez a cég méretéhez, költségvetéséhez képest aprópénz.

Nem ő fog szopni azzal, hogy lopsz. Hanem közlik, ennyi bevétel van a programból, akkor a költségek (beleértve a tőke költségét is a befektetőtől) sem lehetnek magasak... Így mondjuk a játék vége szarabb lesz és az "művészeti integritás" és minden Gamer szop végeredményben.

Az EA többnyire szemetet gyárt, náluk nem kell sok mindennel játszani. Sokkal jobban aggódok az olyan cégek miatt, mint a Stardock és a CD Projekt...

Bocsi, de eléggé csúnya dolog, hogy az EAról szóló demagóg duma mindig megy, de aztán a végén nem az ő játékukat lopod el, mert azon van erős DRM és még nem törték fel, hanem azokért a kicsikét akik tisztességesek. Az EA marad, a kicsi és tisztességes kiadókat meg elveszítjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Enerla Phant...
2016.01.13. 18:04
Ne is mondd... Nem tudom hogy van sokaknak ideje a szar játékokra is. Pár megbízható kiadó, fejlesztő van nálam úgy "fehér listán", hogy azoktól előrendelni is merek. Stardock, Rockstar... és valamennyire a GOG mögött álló csapat, mert ha a saját szériájukat (Witcher) nem is szeretem náluk tudja az ember előre is, hogy mit vesz. Oké a Witcher is olyan téma: "a vásárló a pénzével szavaz" ha pedig a GOG kapcsán látott hozzáállásra kell szavazni akkor hiába nem szimpi a Witcher főhőse, hiába "nem jut időm számomra jobb játékokra sem" megértem miért ilyen, szívvel lélekkel csinálják... És amennyit megér nekem amit a GOG kapcsán csinálnak azért "ha olcsóbb lesz ebből is kell példány expansion passal" státusban volt... Most meg "megvan, szép, biztos jó, de nem tetszik a főhős" alapon "félretéve későbbre".

És ugye a tisztességes kiadóknál a DLC, az Expansion, stb sem lehúzás. Gond nélkül rendeltem úgy elő GalCiv III-at, hogy ahhoz MINDEN expansion és DLC jöjjön. De plusz szabadidőt nem adnak hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. csabi02
2016.01.13. 18:40
warez van,volt,lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. KROK
2016.01.13. 23:23
Azért annak nem örülök, hogy a fejlesztők másolás védelemre költik a plusz pénzt, időt és gépigényt. Aztán a becsületes vásárló szív (mert ugye ezekkel a másolás védelmekkel bizony tisztes vevők is szívnak, lásd DRM botrány és társai) és eredeti program mellett is megéri neki lewarezolni, hogy kevésbé szenvedjen.
Azokat meg akiknek sajnos a jövedelmük nem engedi meg, hogy megvegye a legújabb játékokat (1-1 darabot 1-2 évig várunk, alig várjuk, hogy kijöjjön erre 10 ezer+ ft) és így lehet plusz 6-12 hónapot várni mire megvehető árba kerülnek a játékok.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor jó lenne kipróbálni mire is adja ki az ember a nehezen megkeresett forintjait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. AusWolf
2016.01.13. 23:30
"Az úriember azonban úgy gondolja, hogy ez ma már nem nagy probléma, hiszen számos esetben jön ki demó" - TÉNYLEG? Mutasson már nekem akár egyet is az utóbbi 5 év játékai közül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Dante73
2016.01.14. 01:44
Konzolra nincs warez? Érdekes, én úgy tudtam, az x360-at gond nélkül törték, és vitte is a piacot.... Most meg szenved a Box1....
Nem ez a lényeg.
Az az igazság, warezolni is "tudni" kell,és ésszel kell csinálni. Hülyén fog hangozni, de a 20. AC-t nem fogom megvenni. Egyre ótvarabb, egyre repetitívebb, fantáziátlanabb. Ellenben Witcher 1-2-3 megvan, eredetiben. Azt kellene minden warezolónak eldöntenie, és megkisérelni tudatni mondjuk Ubival, EA-val, hogy nem akarunk szart venni, kifizetni a session pass-okat, stb. Érdekes, Witcher-hez miért tudják ingyen adni a DLC-ket, kiegeket? Nekik nincsenek költségeik?
És miért van az, hogy az ataris Test Drive Unlimited meg 2 cd-meghajtót vágott tönkre, mert pörgeti a lemezt, ha kell, ha nem? Vagy ha törölted, vitte magával a C meghajtót, vagy FÉL ÉVIG! (Eredetiről beszélek!)
Igenis, kissé tudatosabban kellene vásárolnunk, nekünk, vásárlóknak, és aminél azt érezzük, hogy lehúzni akarnak, félkész játékot sóznak a nyakunkba, a játékmenetbe belenyúló DLC-t árulnak, (Ha nem veszed meg, hátrányban vagy azzal szemben, aki megvette) azok játékait nem kell megvenni!
A PÉNZTÁRCÁNKKAL SZAVAZUNK!
Nagyon örülök, hogy a kiadók bevállalják a magas gépigényt, hogy a warezt csökkentsék. Hát ott törjön el a kezem, ahol én még egyszer EA-s játékot veszek! Mondjuk, az utsó amit megvettem, talán a Mass Effect volt. A másodikban csapatot építettük, (szinte teljesen feleslegesen, mert míly csoda, a harmadikra megint szétszéledtek) a harmadik meg már egy shooternél alig volt valamivel több, a játék 90%-ában. Tolják az arcunkba a 27. reboot-ot, ami arculköpi a neves elődöt, áh, csak idegesítem magam.
Én azt tudom. WAREZOLOK. Mellette veszek is játékokat. Ugyanis szavazok a pénztárcámmal. Ha a szemetet majd jól levédik, nem fog izgatni. Játszok a kisebb stúdiók, általában sokkal jobb játékaival. (Mert Ők általában nem pénzt, JÁTÉKOT akarnak csinálni) Ha pedig már nem igazán éri meg, gépet sem fogok újítani, évi 1-2 játék miatt.
Olvastam tanulmányokat, miszerint egy vásárlásra 10 letöltés jut, igaz olyat is, ami 1-2-t említ. Ha a 10 igaz, akkor ha elzárják a warez útját, ki fog gépet venni, újítani? Mennyibe kerül majd egy új gép akkor? Melyik ma még fizető játékos fog akkor gépet venni? Jó lenne a konzolduma, ha nem az is a PC-s fejlesztésből profitálna, így az is a sokszorosába fog kerülni emiatt....
Nem mondom, hogy jó a warez, de a gondolkodó játékos (szerintem) legjobb útja, hogy amennyire lehet, megússza a nagy kiadók szerencsétlenkedését, pénzsóvárságát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. thestock Enerl...
2016.01.14. 06:32
Érdekes hogy 1-2 ember mennyire erkölcsi kérdést csinál abból hogy valaki warezol-e vagy sem Remélem az ilyenek kifogástalan életet élnek ;-)
A pénzen múlik a játék sorsa? Csak meg kell nézni a call of duty-t, minden része cstrilliárdos bevételt hoz,mégsem képesek egy ideje normális részt kiadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. eriol
2016.01.14. 08:23
Szerintem sokan még mindig nem értik, hogy nem a fejlesztők erőltetik ezeket a védelmeket. Az egy játékra jutó warez/vásárló évről évre növekedik a vásárló javára, mert egyre egyszerűbb/kényelmesebb megvásárolni egy játékot, egyre több online felületen hozzájutni akik egymásra licitálva pár dollárral olcsóbban adják a játékokat, és egyre több embernek van játékra képes számítógépe világszerte. 10 évvel ezelőtt kevés ismerősöm volt, akinek 5nél több eredeti játéka lett volna. Hol van most ez a szám? Magyarul az eladások növekednek, ennek ellenére mégis azt harsogják a kiadók, hogy egy játék fejlesztése egyre inkább nem kifizetődő. Természetesen ők ezt a warezra fogják, és nem arra, ahogy a fejlesztő cég embereit kezelik, akik egyre kevésbé akarnak túlórázni, nem öntik szívüket lelküket egy játékba, mert egyre kevesebb ráhatásuk van az egész játékra, a kiadó mondja meg nekik, hogy mi mehet a játékba és mi nem, marketing és egy egyéb kutatások alapján (hogy a profitot maximalizálja, és pontosabban előre tudja jelezni a várható bevételt is). Végeredménybe gyengül a minőség és egyre több ideig tart lefejleszteni valamit, így több ember kell a határidő tartására, azaz egyre drágább a fejlesztés. És a növekvő eladások ellenére ők a bevételkiesésről beszélnek a vásárlóknak, amit a warezra fognak, és a gyengülő minőséget is erre fogják. Milyen kényelmes. De valójában csak még több pénzt akarnak és egyszerűbb egy erőseb DRM -et bevezetni, mint megmotiválni a fejlesztőt. A Denuvo gazdája se a fejlesztőket akarja védeni, mert akkor olcsón adná a termékét, hanem zsíros profitot remél és a nagy kiadókat célozza meg, a kiadókat védi. A pénzről szól ez az egész, és nem arról, hogy nincs, hanem hogy legyen mégtöbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. 5hR3kY eriol
2016.01.14. 09:15
Mivel nő a játékra alkalmas számítógépek száma, így nő a warezolók száma is logikusan. Vagy szerinted az új gépeket már jogtisztán használják? Hiába a olcsó a játék, amikor ismerek sajnos több olyan warez matyit akik szerint hülyeség még 200 Ft-ot is adni a játékért amikor még mindig ingyen le lehet tölteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.14. 10:49
Mivel nő a szutyok, selejt rókabőrök száma így nő a warezolók száma is. Ha majd több Witcher 3 féle játék lesz CD Projekt RED féle kiadókkal akkor többen fogják megvenni azokat mert a pénzükért cserébe MINŐSÉGET fognak kapni! Nem azért vesznek sokan gépet, hogy a fent említett szutykokat futtassák amik még a csoda konzolmasinákon is alig bírják tartani a 30 fps-t 900p-ben is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Phantomstr... Dante...
2016.01.14. 12:23
"Konzolra nincs warez? Érdekes, én úgy tudtam, az x360-at gond nélkül törték, és vitte is a piacot.... Most meg szenved a Box1..."

A 360 nem a warez miatt nyerte az előző generáció rajtját, hanem többek között mert egy évvel hamarabb piacon volt, ami hatalmas előny volt neki. De a PS szépített a nagyobb exkluzív felhozatalával és a generáció végére fej-fej mellett voltak.

Az Xbone pedig nem a warez hiánya miatt szenved (az PS-re sincs), hanem már az első bejelentésnél olyan irdatlan marketing öngólt lőttek, hogy még a Bill unokái is megérezték. Berakták a retardált Don Mattricket a konzolrészleg élére, aki megpróbált mozgásérzékelős set-top-boxnak eladni egy játékkonzolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. eriol 5hR3k...
2016.01.14. 15:18
Én most úgy látom, hogy kiragadtál két egymástól távolabb eső mondatrészt, leírtad egymás mellé és azt mondtad, hogy ez a két dolog csak így magában, egy az egy relációban szerinted nem igaz. Próbáld kiragadni ezt a kettőt, ami gyk egymás mellett is van (+ egy harmadik kicsit messzebb):
"Az egy játékra jutó warez/vásárló évről évre növekedik a vásárló javára, mert egyre egyszerűbb/kényelmesebb megvásárolni egy játékot" ... "10 évvel ezelőtt kevés ismerősöm volt, akinek 5nél több eredeti játéka lett volna. Hol van most ez a szám?" (Az én esetemben pl: jelenleg marha sok ismerősöm van, 5, 10, 15+ megvásárolt játékkal)

Más: "ismerek sajnos több olyan warez matyit akik szerint hülyeség még 200 Ft-ot is adni a játékért amikor még mindig ingyen le lehet tölteni"
Sajnos én is ismerek, és ezt én se helyeslem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Dante73
2016.01.14. 15:59
eriol És a 200Ft-os warezmatyi szerinted fog valaha játékot venni? Az a lényeg, hogy egy ütőképes védelem, amit mindenki használ, hatalmas öngól lenne.
Phantomstranger Nem kötekszem, de a végére nem törték fel a PS3-at is? Nézd, ha valamelyik mostanit feltörik, a kiadók akkor is majd arra fogják az elsőséget, hogy kijött rá x játék, és mostanra sikerült a vásárlókkal megértetni, beért a fejlesztés. Ez az én véleményem. Nekem pl nem egy ismerősöm volt, aki az utsó 2-3 évben 2 x360-al tolta. Egy a wareznak, egy az eredetinek, multira....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BigBrother
2016.01.14. 16:10
Nem lehet majd warezolni? Nagy kaland! Akkor majd keresünk más szórakozási formát, van rengeteg, legfeljebb kevesebben fognak kockulni. Az meg hogy nem veszik meg az új PC -ket, mert minek, az meg legyen már a számtech gigavállalatok (pl. Intel) problémája.
Különben is már most is sok ingyenes játék van, csak letöltöd, felrakod, és játszol, ezekeből egyre több lesz. Persze itt is vannak lehetőségek, prémium fiókok, támogathatod a fejlesztőket, és megkönnyítheted az előrehaladást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. eriol Dante...
2016.01.14. 20:20
Egy része talán, akinek jelenleg nincs önálló keresete pl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gtas
2016.01.15. 12:48
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Oggy
2016.01.15. 12:56
A hangsúly nem azon van, hogy törhetö-e, hanem hogy mikor jön el az a pont amikor már senkinek nem éri meg ebbe idöt és energiát áldozni.

Az, hogy eddig bármilyen szoftver karnyújtásnyira elérhetö és feltörhetö volt, nem azt jelenti, hogy ez egy bevett szokás, amihez mérni kellene az új trendeket. Ez nekünk volt és vált természetessé, mert a fizetések sosem álltak arányban a szoftverek ellenértékével.

A termékért ellenértéket kell szolgáltatni, ha az anyagi keretek ezt semilyen szinten, se a kiadás dátumánál, se késöbb leértékelve nem engedik meg, akkor erre egyszerüen az adott személy nem jogosult ebben a formában.

Tesztelésre mindig is volt lehetöség amugy, ez nem érv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. takos81
2016.01.15. 20:08
Látom, hogy megint sikerült egymásnak feszülni, mint általában minden PC-s (és konzolos) témában. Nos, az igazság valahol a két tábor között van. Egyrészről, mert a játékok készítésében részt vevő emberek és vállalatok megérdemlik, hogy az erőfeszítéseikért fizetséget kapjanak, hiszen ezért csinálják. Másrészről jogos igény, hogy legyen demó vagy más kipróbálási lehetőség, amit jelenleg csak warezolással lehet megoldani. És az is igaz, hogy vannak kiadók, mint pl. az EA Games, ahol a kiadott játékok jó 80-90%-a egyszerűen hulladék és érthetetlen hogy miért csinálják, ha egyszer szar. De úgy látszik, hogy van igény CoD 15-re meg BF 25-re, akkor meg miért ne csinálják?

Szerintem a warez nem ördögtől való. De az oltári nagy pofátlanság, ha valaki még életében egyetlen játékot sem vett meg, még azt az 5-öt se, ami életében legjobban tetszett neki. Ez egyszerűen a játék fejlesztésében részt vevők (igen, a marketingesek és a vezérigazgatók is ide tartoznak) pofánszarása. És az bőven senkit sem érdekel, hogy kinek milyen anyagi gondjai vannak. A játszás és úgy általában véve a szórakozás nem jár ingyen. Vagy ha nagyon ingyen akarsz akkor mész a Margit-szigetre futni, az tényleg ingyen van.

És hogy mi a legjobb megoldás szerintem? Egyszer láttam ilyet: Serious Sam 3. Warezos verzióval kezdtem, mert nem tudtam eldönteni, hogy megéri-e a pénzét. Kb. a 3. pályán jött egy főellenség, amit a warezolt verzióban lehetetlenség kinyírni, direkt így írták meg a fejlesztők. Rákerestem a neten és nem igazán volt hozzá crack, meg akkor már meg is tetszett a játék, ezért kb. 15 perc múlva már a jogtisztával játszottam. Ha belegondolok, zseniális a dolog: aki szerint jár neki az ingyen szórakozás, az ezt megkapja 3 pálya erejéig, majd ha nem akar fizetni, akkor mehet ingyen szórakozni egy másik játékkal, ugyancsak 3 pálya erejéig. Ingyen szerintem nem jár a végigjátszás. Viszont mire lenyomsz 3 pályát, addigra már lehetséges, hogy megtetszik a játék annyira, hogy meg is veszed a továbbjátszásért. Az én esetemben ez maximálisan bejött, és nem háborogtam, inkább egy jót mosolyogtam a kreatív másolásvédelmen. Értsük meg: mindenki pénzért dolgozik. Ezért jár az anyagi tisztelet egy jól sikerült játék után. A hulladékok meg hadd warezolódjanak, ha egyszer annyira szarok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim takos...
2016.01.15. 21:37
A warez nagy általánosságban lehetőséget ad a játék kipróbálására, az már mindenkinek a lelkiismeretén múlik, hogy meddig játszik vele, és ez a gond. Van aki végigviszi, aztán ennyi volt a játék.

Van viszont egy másik oldala is a dolognak, a játéktörés megkerüli a védelmet, ami sokszor ellehetetleníti a jogtiszta verzióval játszók dolgát, például online DRM miatt hetekig nem lehet normálisan játszani a szerverterheltség miatt, míg a warez verziót vígan lehet zavartalanul tolni. Az ilyen védelmek csak a vásárlót büntetik.

Aztán van olyan is, mikor a játéktörés kiiktat egy hibát, vagy előbb javít egy bugot, mint a játékfejlesztő cég. Így történik meg az, hogy egy játékban le vannak tiltva a 2 magos processzorok, holott egy Haswell Pentiummal simán játszható, a törés meg ezt a korlátot kiiktatja. Ugyanennél a játéknál nem lehet eljutni még az intro videóig se, sötét képernyő fogadja az embert indításkor, amire az a megoldás, hogy el kell távolítani minden "játékvezérlő" kategóriájú eszköz illesztőprogramját (akinek meg a billentyűzete az, mint pl. Logitechnél, az megszívta), a javítás meg majd egyszer jön ... akarom mondani már itt van, csak éppen patch helyett cracknek hívják.

Ebből le lehet szűrni azt a következtetést, hogy a játékok törése nem csak arra való, hogy ingyen használhasson valaki egy fizetős szoftvert, hanem többször kényelmesebbé teszik a szoftver használatát.

Fallout 4 ott van a STEAM könyvtáramban, de a CODEX verzióval játszok, szimplán azért, hogy ne kelljen a Steam klienst futtatnom, mert a steamwebhelper.exe néha gondol egyet, és 100%-on járatja a procimat, amire a Valve csak annyit tud válaszolni, hogy egyéni szoc. prob.

Végül itt egy tanulmány, ami zene esetében már bizonyította, hogy az ingyenes hozzáférhetőség növeli az eladást. Nem egy megélhetési P2P bűnöző büfé szakos diplomamunkája, hanem a North Carolina State University egyik professzora készítette.

http://www4.ncsu.edu/~rghammon/Hammond_File_Sharing_Leak.pdf

Aztán linkelhetnék egy kevésbé hivatalos forrást, miszerint egy bizonyos mozifilm iránti érdeklődés 40%-kal volt magasabb a prognosztizáltnál, aminek a screener DVD ripje 3 nappal a világpremier előtt már tölthető volt.

Mindezt figyelembe véve, én ki merem jelenteni, hogy szerintem a warezolásnak nincsenek hátrányai, mert ingyen reklám, és kényelmi szempontokat elégít ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Resike gtas
2016.01.16. 15:19
Hogyha már nem tudsz angolul akkor miért erőlteted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.16. 18:39
Ha már nem tudsz érdemben hozzászólni a témához akkor minek erőlteted? Köszöntem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Resike gtas
2016.01.16. 18:51
Már bocs, de én hozzászóltam, értelmetlen mémek beszurkálása helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.16. 19:53
Ha az angol tudás szerinted hozzátartozik a témához akkor gondok vannak Mellesleg neten találtam a képet úgyhogy le lehet szállni róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Resike gtas
2016.01.17. 20:39
Oké főnök...
A StarForce-nek köze nem volt a DRM-hez és mégis 400 napig bírta. Lássuk ez meddig jut el:
https://www.reddit.com/r/CrackStatus/comments/3uzjnd/crack_status_just_cause_3/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.17. 22:54
Én is ezt szoktam nézni de eddig sajnos semmi Pár napja írt oda valaki, hogy talált valami módszert, de azóta semmi hír róla.. úgyhogy valószínű kamu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!