iPon Hírek

Akciókameraként is megállja a helyét a Kyocera új mobilja

Dátum | 2016. 08. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Kyocera sosem az átlagos okostelefonjairól volt híres, és most is egy különleges konstrukcióval ismerkedhetünk majd meg. Rengeteg strapabíró mobilt fejlesztett a vállalat az elmúlt évek során, és a Kyocera nevéhez köthető a világ első megfizethető árú zafír kristályüveggel ellátott készüléke is. No, de lássuk, mit tartogat a DuraForce Pro.
Ezúttal is egy strapabíró kialakítású okostelefonnal ismerkedhetünk meg, ami a vállalat elmondása szerint képes lesz megállni a helyét akciókameraként is, erre pedig a rendkívül ellenálló burkolat mellett a különleges másodlagos kamera fog lehetőséget biztosítani, ami a hátlapján található. Kezdjük is az okostelefon bemutatását ezen a ponton. A Kyocera szakemberei kettő képalkotót szereltek a hátlapra, melyek úgy viszonyulnak egymáshoz, mint az LG G5 és az LG X Cam kamerái, szóval adott egy hagyományos megoldás, valamint egy rendkívül széles látószöget biztosító egység. A fő-főkamera 13 megapixeles fotók megörökítésére alkalmas, a társáról pedig csak annyi derült ki, hogy 135 fokos a betekintési szöge, Full HD minőségű videózásra képes és lassított felvételi opciót is támogat – ezt persze már alacsonyabb pixelszám mellett. (Sajnos a legjobb, 4K-s akciókamerákkal biztosan nem tud majd versenyre kélni.) Természetesen ezekhez kapcsolódik egy LED-es villanó is, szóval akár sötétben is munkára foghatóak lesznek. Az elkészült felvételeket egy 5 hüvelykes megjelenítőn lehet majd visszanézni, ami 1920 x 1080 képpontot sorakoztat fel, szóval az „akciókamerával” rögzített videók natív felbontáson lesznek élvezhetőek. És a DuraForce Pro előlapján meg kell még említeni egy harmadik kamerát is, ez 5 MPixeles, és önarcképek megörökítésére szolgál majd.
A Kyocera nem felsőkategóriás hardverrel látta el az újdonságot: egy Snapdragon 617 besorolású nyolcmagos központi chip lapul a DuraForce Pro belsejében; ez a lapka 1,2 és 1,5 GHz-es órajelen üzememlő Cortex-A53 magokból sorakoztat fel négy-négy darabot, és van benne egy Adreno 405 grafikus feldolgozó egység is. A rendszernek 2 GB-nyi memória biztosított, ami ha nem is bőségesen, de már megfelelő lesz multitasking mellett is, bátran lehet majd oda-vissza ugrálni néhány applikáció között. Az eszköz tárhelye 32 GB-os, ami a Full HD videózás mellett már aránylag jól bírja majd, de akkor sem lesz probléma, ha kezd elfogyni a tárkapacitása, mert van bővítési lehetőség. A kapcsolati opciók tekintetében nem okoz csalódást a DuraForce Pro. A masina egy X8 LTE hálózati modemmel jön, ez már a hetes kategóriába sorolható, szóval 300 és 100 Mbps-os sávszélességeket támogat. Ezen felül van még a készülék kelléktárában Bluetooth 4.2 modul, NFC chip és egyebek mellett 802.11 a/b/g/n/ac/r/k előírásoknak megfelelő Wi-Fi is – a 802.11 r/k szabványok az úgynevezett WLAN Roamingot szolgálják.
A DuraForce Pro dizájnja mindenki számára azonnal nyilvánvalóvá teszi, hogy egy strapabíró modellről van szó, mindenfelé vaskos burkolat övezi, és a Kyocera szakemberei a legellenállóbb anyagokat használták fel a kivitelezés során. Nem meglepő módon a konstrukció nemcsak az IP68 előírásoknak megfelelő védettséget élvez, hanem még a MIL-STD-810G katonai sztenderdnek is megfelel. Ezekből következik, hogy az okostelefon bírja majd a vizet és a port, nem okoz neki problémát a szélsőséges időjárási körülmény sem (jöhet eső, hó, pára és tikkasztó hőség) és az erős, intenzív rázkódás sem tehet benne kárt. A Kyocera nagyon komolyan veszi egyébként ezt az akciókamerás irányvonalat, még egy speciális tokot is terveznek a mérnökök a DuraForce Próhoz, amivel előre láthatólag kompatibilis lesz a legtöbb GoPróra szabott kiegészítővel – ez egy remek ötlet.
A mobilon az Android 6.0 operációs rendszer fut majd, és a Marshmallow sok olyan extrával is meg lesz toldva, amit már a Kyocera ad hozzá. Alapból támogatni fogja a mobil az Android for Worköt, ami arra szolgál, hogy a felhasználó jól el tudja különíteni a munkával és a magánélettel kapcsolatos dolgokat. A szerkezet rendelkezik még ujjlenyomat-olvasóval is, ami a bekapcsoló gombba lett integrálva, ennek hála még a biztonságos használat is egyszerűen oldható meg. Kiemelendő, hogy a gépezet akkor is jól hallható lesz, ha nagyon zajos környezetben, mondjuk egy építkezésen veszik használatba, mivel a hangszórói előre tekintenek, és ezek akár 100 dB-nél is nagyobb hangerőt produkálhatnak. Az DuraForce Pro akkumulátora 3240 mAh-s, ami egészen jó üzemidőt fog biztosítani a számára, az átlagos mobiloknál jobban bírja majd a mindennapok során, és persze akkor is kitartó lesz, ha éppen akciókameraként kell bizonyítania. Támogatott a Quick Charge 2.0 gyorstöltés, ráadásul lehet vezeték nélküli töltővel is használni a készüléket.
A Kyocera DuraForce Pro áráról egyelőre nincs információnk, csak annyiban lehetünk biztosak, hogy a következő hónapban fog megjelenni, és az Egyesült Államokban kezdi majd a karrierjét. Kíváncsiak leszünk, hogy a Kyocerának miként jön be ez az akciókamerás ötlet, ami mindenképpen jól hangzik, és tényleg nem lenne meglepő, ha sikerülne vele megfogni a fiatalabb generáció számos tagját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. rfj1989
2016.08.15. 12:48
Tetszetős darab, strapabíró és mégis szép kialakítás, erős középkategóriás hardver, és jó kamerák. Csak az árazáson múlik majd a sikere, reméljük nem szállnak el nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!