iPon Hírek

Akkuhiány és emelkedő árak a Dell-nél és a HP-nél

Dátum | 2008. 03. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nehéz idők elé nézhet a laptop-ipar, miután tűz ütött ki Dél-Korea második legjelentősebb akkumulátor-gyártójának, az LG Chem-nek a telepén, ahonnan több nagy név - így például a Dell és a HP - is kapta eddig ezeket a létfontosságú alkatrészeket.

A két említett cég azonnal közhírré is tette az akkumulátorhiány tényét, de világszerte több más céget is érinthet az eset - így például az ASUS második negyedévre tervezett szállítmányainak mintegy 40%-át is súlyosan érintheti az újonnan kialakult akkumulátor-hiány.

A Dell a maga részéről gyorsan hozzátette az eseményekhez azt is, hogy szorgosan együttműködnek más gyártókkal is annak érdekében, hogy elejét vehessék a hiány következtében várható áremelkedéseknek - azonban sajnos ez az igyekezet is csak az "alapellátás" biztosítására elegendő; a külön árusított tartalék, vagy éppen "extra-erős" akkumulátorok ára már így is megemelkedett.

Várhatóan az elkövetkező 2-3 hónap során (az LG Chem becslései szerint ugyanis ennyi időt fog igénybe venni az egység, és ezáltal a termelés helyreállítása) az LG Chem vetélytársai, így például a Samsung SDI & Sony Corp. hatalmasakat fognak kaszálni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!