iPon Hírek

Akkumulátoros billentyűzet a Microsoft Surface tábláihoz

Dátum | 2014. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft egy új, meglehetősen hasznos kiegészítőt készített Surface sorozatú táblagépeihez, amellyel jelentősen kibővíthető az akkumulátoros üzemidő. A Surface Power Cover névre hallgató kiegészítő már előrendelhető a Microsoft Store-ban, szállítása azonban majd csak március 19-én indul meg. Hogy pontosan milyen kiegészítőről van szó? Nos, egy akkumulátorral felvértezett billentyűzetről, amely érintőpadot is tartalmaz. A Surface Power Cover dizájn tekintetében nagyon hasonlít a Surface Type Coverhez.
Az újdonság az említett kiegészítőhöz hasonlóan mágnesesen kapcsolódik a Surface táblák alsó éléhez, és nem csak notebook stílusú érintőpados billentyűzetként, hanem kijelzővédőként is funkcionál. A Type Coverrel ellentétben a Power Cover extra akkumulátorral is rendelkezik, amellyel az alapállapothoz képest akár 70%-kal is kitolható az akkumulátoros üzemidő. További jó hír, hogy a hasznos kiegészítő az első generációs Surface és Surface Pro táblák mellett második generációs utódaikat is támogatja.
A 199 dollárba kerülő kiegészítő esetében furcsaság, hogy a Microsoft a Touch Coverhez hasonlóan 250 gramm körüli tömeget adott meg, holott a Power Cover a billentyűzeten és az érintőpadon kívül egy akkumulátort is tartalmaz, ami egészen biztosan megnöveli a kiegészítő tömegét. A 187,96 x 276 x 9,75 milliméteres mérettel érkező, egyelőre csak QWERTY kiosztással rendelhető billentyűzet mechanikus billentyűket alkalmaz, rendelkezik médiavezérléshez szükséges funkcióbillentyűkkel, illetve a Windows különböző szolgáltatásainak/funkcióinak gyors elérését segítő funkcióbillentyűkkel is. A Power Cover érkezésének minden bizonnyal örülni fognak a Surface és Surface Pro tulajdonosok. Most már csak egy olyan kiegészítőre lenne szükség, amivel ölben, noteszgép módjára is használhatóak a Surface és Surface Pro táblák. A jelek szerint viszont ilyesmi érkezésére nem igazán lehet számítani, hiszen egy effajta, komolyabb zsanérral ellátott kiegészítőhöz speciális, stabil és strapabíró rögzítésre lenne szükség, amit a jelenlegi modellek nem igazán támogatnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ByrDer
2014.03.12. 09:48
Ha pár év múlva eléri egy ilyen windowsos tablet egy jó mai asztali gép teljesítményét, beruházok majd egyre. Igazából már csak a gpu erő hiányzik, az intel procik már 15w alatt is erősek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wintercoun...
2014.03.13. 09:23
A helyzet az, hogy hozza. Nekem jelenleg Rev2-es Pro 2-m van. BF4 is megy rajta (igaz csak 20 fps kornyeken) de mar az is eleg jo demonstracio. Egyebkent nagyon meg vagyok elegedve vele, jobb, mint amire szamitottam.

"További jó hír, hogy a hasznos kiegészítő az első generációs Surface és Surface Pro táblák mellett második generációs utódaikat is támogatja."

sarcasm ON
De jo, tenyleg jo hir, hogy az uj kiegeszito az uj szeriaval is megy. Nem gondoltam volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!