iPon Hírek

Akkumulátoros LCD televíziók a Toshiba kínálatában

Dátum | 2010. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Toshiba bemutatta legfrissebb LCD televízióit, amelyek igen különlegesre sikerültek. A Power TV termékcsaládba tartozó újdonságok 24 hüvelykes, illetve 32 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkeznek, amely ledes háttérvilágítást tartalmaz. Ettől az új HD televíziók még nyugodtan lehetnének egyszerű tucat termékek, de mégsem azok, ugyanis a gyártó az újdonságok esetében egy forradalmian új megoldást alkalmazott: felszerelte őket beépített akkumulátorral.

Feltöltött akkumulátorral két órán át tévézhetünk.
Toshiba PowerTV PC1A gyártó fő koncepciója az volt, hogy a felhasználók számára tökéletes kikapcsolódást biztosíthasson és ez a folyamatos tápellátással sikerül is: a televíziók a beépített, teljesen feltöltött akkumulátor segítségével két órán át képesek üzemelni akkor is, ha éppen áramszünet van, így kedvenc műsorunkról nem kell lemondanunk. Más kérdés, hogy ilyenkor a set-top-box és egyéb eszközök sem működnek, így ebben az esetben mégis csak műsor nélkül maradunk, kivéve, ha földi sugárzású analóg vagy digitális adást nézünk. No, de ne keressünk a kákán is csomót, inkább foglalkozzunk a termékek egyéb specifikációival.

A televíziók "auto signal booster" technológiával érkeznek, így azokban a térségekben, ahol a vétel gyengébb, a televízió némi jelerősítéssel próbál segíteni a helyzeten. A repertoárban az "auto view" funkció is megtalálható, ami a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állítja be a fényerősséget.

A Power TV családban egyébként három különböző sorozat kaphat majd helyet (PC1, PB1, PS1), a szóban forgó modellek például a PC1-es szériába tartoznak (24PC1, 32PC1). Az új televíziók árával és megjelenésével kapcsolatban nem tartalmaz információt a közlemény. A gyártó az akkumulátoros televíziókat egyébként főként az ázsiai piacra szánja, ahol gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb áramkimaradások.

A Toshiba ezzel egy időben bemutatta legfrissebb 55 hüvelykes televízióját is, amely 3D támogatással és ledes háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel érkezik. Az 55ZL800-as modell tulajdonképpen a vállalat legújabb 3D-s zászlóshajójának tekinthető, amely a legfrissebb többprocesszoros platformra épül (CEVO Engine). A vállalat ultravékony televíziókkal is előrukkolt: a WL700-as családban helyet foglaló 46 hüvelykes és 56 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt tartalmazó újdonságok mindössze 29 mm-es vastagsággal bírnak. Árakkal kapcsolatban egyelőre ebben az esetben sem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. zsoltika90
2010.11.30. 16:24
Bex@ras h miket ki nem talalnak...eldobja az ember az agyat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. janamo
2010.11.30. 16:35
mint írják, ha földi sugárzást nézel nem szolgáltatói set-top-box-ot akkor simán élet képes áramszünet idején és azt is írják hogy ázsia a fő cél, kérdés csak az ára lehet :\
mondjuk azokat sose értettem akik leszólnak az alapján egy terméket mert azt ők nem használnák vagy mert szerintük nincs értelme. Én se vennék ilyen tv-t viszont életképesnek tartom bizonyos régiókban. Az ár sokat fog számítani ami biztos magas lesz konkurencia híján sőt lehet annyival hogy érdemesebb venni egy izmosabb szünetmentes tápot :\
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Suicid
2010.11.30. 16:46
...és aksirol is megy mint a junoszt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajt
2010.11.30. 18:26
Először azt mondtam magamnak, hogy mi értelme van... aztán eszembe jutott, hogy egy kerti sütögetéskor mennyit szenvedtünk a kábelekkel, mert épp meccs volt. Pont elég a két óra... soha annyira nem drukkolnának gólért, nehogy hosszabbítás legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ossyni
2010.11.30. 18:30
megfigyelő rendszerekhez talán jó, de az aksik benne 3 évnél nem bír úgy sem többet, de legyen 5 év annyi idő alatt lazán kipurcan, kifolyik stb!
Ha nincs használva azért ha van azért.
Ergo ha nagyon be van építve vagy spéci az aksi akkor SEMMI ÉRTELME!

Ráadásul 5 év alatt elfelejted, amikor meg kéne nem lesz jó, a tv élet tartalma meg minimum 10 év!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2010.11.30. 18:52
ha földi sugárzású analóg vagy digitális adást nézünk.,ez azt jelenti,hogy ez a TV rendelkezik az ilyen müsorok vételére alkalmas beépitett antennával? a televízió némi jelerősítéssel próbál segíteni a helyzeten és még fel is erősiti?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. iteq47
2010.11.30. 20:03
akinek telik erre, és azért veszi, h ne maradjon le egy percről sem, annak nem fáj venni a beltérihez egy szünetmentest. vagy rakhattak volna rája egy aljzatot azt a 5-10mittoménmennyi plusz wattot elvitte volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. maláj
2010.12.01. 09:00
szeretnék a sivatagban tv-t nézni 2 órán keresztül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!