iPon Hírek

Alacsony időzítésű Kingston notebook ram

Dátum | 2008. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Amikor a Kingston és az alacsony időzítésű memória modulok szóba kerülnek, akkor sokan a felsőkategóriás, átlátszó oldallappal és rengeteg leddel felszerelt csúcsgépekre gondolnak először. A vállalat legfrissebb, alacsony időzítéseken üzemelő DDR2-800 MHz-es memóriái most mégsem ezeket a rendszerekhez, hanem kifejezetten a noteszgépek tulajdonosait célozzák meg.


A Kingston HyperX PC-6400 So-DIMM modulok furcsa módon két órajel és időzítés profillal rendelkeznek: az egyik profil 800 MHz-es órajelet és 4-4-4-12-es időzítést, míg a másik 667 MHz-es órajelet és 3-4-4-10-es időzítést kínál, természetesen mindkét módban 1,8V-os feszültség mellett üzemelnek a chipek. Az új notebook memória modulok szállítása már megkezdődött, a termékek 4 GB-os csomagban lesznek elérhetőek, amelyben két darab memória modul (2 x 2 GB) lapul majd. Az újdonság nem mondható olcsónak, ugyanis a csomagért 257 dollárt fog elkérni a Kingston, viszont ez az ára igen kedvező, ha a DDR3-as modulok áraival hasonlítjuk össze.

Ha már szóba került a DDR3-as technológia, a Kingston elmondta: új memóriacsomagok készülnek a P45/Centrino 2-es laptopokhoz is. A mobil P45-ös lapkakészlet egyébként DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatásra is képes, de a gyártók úgy tűnik, hogy ezen a téren a DDR3-as modulokat favorizálják, ugyanis A Centrino 2-es gépek eddig megjelent változatai mind DDR3-as memóriát tartalmaztak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!