iPon Hírek

Alacsony profilú HD7750-es a Sapphire-től

Dátum | 2012. 08. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A kompakt számítógépekbe és HTPC konfigurációkba szánt Radeon HD 7750-es videokártya egyslotos hűtéssel és alacsony profilú felépítéssel érkezik. A kisméretű, alumíniumból készült hűtőbordán egy ugyancsak kisméretű, 40 milliméteres átmérőjű golyóscsapágyas ventilátor teljesít szolgálatot. A hátlapi kivezetések között az alacsony profil ellenére a dual-link DVI port mellé elfért egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenet is, igaz, ezek nem normál méretűek: a HDMI port micro, a DisplayPort pedig mini kivitelű.


Az újdonsághoz nem csak az alacsony profilú hátlapi takarólemez, hanem egy normál formátumú, normál méretű PCI bővítőhelyekkel ellátott számítógépházakban használható takarólemez is jár. A speciális videó kimenetek használatához elméletileg speciális kábelekre lenne szükség, de a Sapphire mérnökei erre is gondoltak: az alapfelszereltség részét képezi egy micro-HDMI -> HDMI és egy mini-DisplayPort - > DisplayPort átalakító adapter is, sőt, a vásárlók még egy DVI->VGA adaptert is találnak a termék dobozában.


Az alacsony profilú Sapphire Radeon HD 7750-es videokártya az eredeti Radeon HD 7750 referencia órajeleket alkalmazza, azaz a GPU 800 MHz-es magórajelen, az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 4,5 GHz-es effektív órajelen ketyeg. A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkező újdonság 28 nm-es Cape Verde GPU-t használ, ami 1,5 milliárd tranzisztorból épül fel és a GCN architektúrára alapoz. A DirectX 11.1-es támogatással ellátott videokártya 8 db CU-val gazdálkodhat, azaz 512 stream processzorral és 32 textúrázóval áll a felhasználók rendelkezésére. A GPU és a GDDR5-ös VRAM között természetesen ezúttal is 128-bites adatsín teremt kapcsolatot.


Az újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. carraroxt
2012.08.02. 21:08
Cuki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rastawicc
2012.08.05. 06:13
TDP?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!