iPon Hírek

Alacsony profilú memória modulok a Kingstontól

Dátum | 2008. 08. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az egyes vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a "még zöldebb" termékek gyártására, ez pedig a növekvő olajáraknak és az egyre fokozódó üvegházhatásnak és klímaváltozásnak köszönhető. A Kingston most egy meglehetősen furcsa módját választotta a bolygó megmentésének: a gyártó új, alacsony profilú memória modulok készítését tervezi.


A nagy memóriamodul gyártó vállalat legfrissebb, DDR2-es memória moduljai az átlagosnál jóval kisebb PCB-re (nyomtatott áramköri lapra) épülnek. Ezek a rendkívül alacsony profillal (VLP - Very Low Profile) rendelkező termékek mindössze 18,3 mm magasak, így 40%-kal mondhatóak alacsonyabbaknak a Kingston szabványméretű DIMM megoldásainál. A Kingston szerint a modulok kifejlesztésének köszönhetően csökkenthetőek az ipari anyagveszteségek, a modulok alacsonyabb "hő szórás" mellett üzemelnek, a termékek ezzel egy időben pedig tökéletesen kompatibilisek maradnak a JEDEC szabványaival, és ami a legfontosabb, a felhasználók számítógépeivel is.

A Kingston VLP moduljai elsőként a vállalat DDR2-es ValueRAM sorozatában jelenhetnek meg először, ezek után rendszer specifikus termékeket is piacra dob majd a gyártó. A vállalat egyelőre DDR2-667 MHz-es és DDR2-800 MHz-es modulokról beszél, ám az egyelőre nem tudható, hogy pontosan melyek azok a modellek, amelyek alacsonyabb profillal is forgalomba kerülnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások