iPon Hírek

Alakul a TechCrunch táblája

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Elkészült a TechCrunch CrunchPad táblájának végső prototípusa, amely számos fejlesztést és finomítást is magában foglal az eredeti elképzelésekhez képest; így például nagyobb lett, és processzort is váltottak.


Megjelenésre kissé talán egy túlméretezett iPod touch-ra emlékeztet az alumínium borításával, enyhén lekerekített sarkaival és szolíd fekete fényezésével. A műanyag koncepció elvetésével így nem csak ellenállóbbá tették a készüléket, de a vastagságát is le tudták nyesni 18mm-re.

Operációs rendszerként a tábla Linuxot használ, egy Webkit-alapú böngészővel, amelyet külön kiéleztek az összetettebb böngészési feladatok zökkenőmentes lebonyolítására is - bár hogy ez alatt pontosan mit értenek, azt nem fejtették ki, de feltehetőleg a komplex webes felületek és szolgáltatások kezelhetőségének minél egyszerűbbé tételét.

Az eredeti elképzelés szerinti VIA processzor helyett a múlt hónapban végül mégis inkább az Intel Atom-ját választották, valamint a 10 hüvelykes képernyőt is 12 hüvelykesre növelték. A memóriára külön nem tértek ki, így az feltehetően megmaradt az eredeti 4GB-on; egyéb kijelentések híján feltehetőleg változatlanul megmaradt a kamera és az USB-port is.


Eredetileg a CrunchPad-et $300 alatti áron tervezték kihozni, viszont biztosat egyelőre nem lehet tudni, lévén továbbra is folynak a tárgyalások a leendő partnerekkel. Ígéretük szerint azonban júliusban tartanak majd egy különleges sajtótájékoztatót, amelyen számos további - feltehetőleg végleges - információt is közölnek majd a készülékről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kobaljov
2009.06.04. 12:44
VISSZA A HIRHEZ

Ígéretes, bár az ára és az egyéb funkciói még sokat számíthatnak. Esetleg itt is meg lehetne csinálni az elmúlt hetekben előkerült kombinált e-ink + LCD kijelző kialakítást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!