iPon Hírek

Alaplapok AMD 790GX chipszettel

Dátum | 2008. 06. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD legfrissebb, 790GX típusjelzéssel ellátott IGP lapkakészlete ugyan még hivatalosan nem jelent meg, ám különböző gyártók kínálatában már megtekinthettük az új chipszetre épülő alaplapokat a Computex folyamán. A 790GX lapkakészlet integrált videó vezérlővel érkezik, az északi híd már az új, SB750-es déli híd társaságában foglal helyet az alaplapokon és támogatja az AMD Overdrive Extreme tuning alkalmazását is.


Az első 790GX alaplap az MSI kínálatából érkezett. A termék K9A2GX-Digital típusjelzéssel kerül majd forgalomba. A bemutatott termék a Computex előtti héten készült el, a gyártó állítása szerint ez az alaplap már a végleges verzióhoz közeli állapotban van. A terméken két darab PCI Express x16-os slot található, az alaplap rendelkezik CrossfireX támogatással, emellett ötfázisú tápellátást biztosít a processzor számára és tartalmazza a második generációs Dr. Mos technológiát.

MSI K9A2GX-Digital
MSI K9A2GX-Digital
Az alaplap hátsó kivezetéseinél nagyjából a megszokott dolgokat találjuk, ám néhány különlegesség is szemet szúrhat: a csatlakozók között egy eSata port, egy HDMI kivezetés és egy optikai hangkimenet is helyet kapott.

A DFI kínálatában nem egy, hanem mindjárt három különleges alaplapot vehetünk szemügyre. Az első egység LANPARTY DK (dark) típusjelzéssel rendelkezik, az alaplapot a gyártó kifejezetten a hardcore játékosok és a megszállott tuningosok számára készíti. A DFI állítása szerint a termék rendkívül jó teljesítményt kínál majd, mindezt megfizethető áron.

DFI 790GX-M2RS
A gyártó 790GX-M2RS típusjelzésű terméke ATX formátummal rendelkezik, az alaplap 4+1 fázisú digitális PWM áramkörrel, Hybrid Graphics támogatással és ALC885 HD integrált nyolccsatornás audió vezérlővel van ellátva. A termék a DFI ABS (Auto Boost System) rendszerével is fel van szerelve, emellett passzív hűtést, valamint 90 fokkal elforgatott SATA portokat is tartalmaz. Az alaplap két darab PCI Express x16-os csatolófelülettel rendelkezik, ám ezek két kártya használata esetén x8-os sávszélességgel üzemelnek.

DFI LANPARTY JR
A következő alaplap DFI LANPARTY JR (junior) elnevezéssel bír, az újdonság a 790GX-M2RS kistestvére. A LANPARTY JR micro-ATX formátummal rendelkezik, az újdonság különlegessége, hogy a micro-ATX kivitel ellenére két darab PCI Express x16-os slottal látta el a gyártó, így az alaplap kiválóan alkalmas kisméretű Crossfire rendszer építéséhez.

DFI LANPARTY JR
A LANPARTY JR nagyjából ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 790GX-M2RS, ám az újdonság várhatóan még kedvezőbb árral kerül forgalomba, mint a nagytestvér.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Dice
2008.06.09. 19:39
vissza a hírhez

Csak a DFI itt nemnagyon kapható... de majd meglátjuk mit tudnak a kicsikék egy teszt során
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.06.09. 20:07
Nem akarok reklámot, de tudok egy budapesti boltot, ahol kapható - igaz most már a tulaja csak webáruházként működteti és kiszállítással.
Voltak régen is nagyon szép DFI lapjai, most ahogy nézem a listájában kevés van, de meg lehet kérdezni - privátba ha kéred megadom a honlapját, de nem fogom a fórumon reklámozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danee91
2008.06.10. 15:00
Az MSI-nek nem színen, hanem az alaplapjaik tuningpotenciálján kéne csiszolnia...Bár drágább lapjaik kicsitt jobban muzsikálnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.06.11. 20:39
Hát általánosságban sztem a Giga lapok jobbak az MSI lapoknál. Lehet, h nálad éppen az MSI megy jobban, de sztem ez igen ritka jelenség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!