iPon Hírek

Alaplapok Kaverihez – Az Asus felhozatala

Dátum | 2014. 01. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS új alaplapjai közül az ATX formátummal érkező, 6+2 tápfázissal rendelkező A88X-Pro modellt emelnénk ki, amely rendes, kétutas CrossFireX támogatással és remek felszereltséggel száll harcba riválisai ellen az alaplapok piacán.
A szóban forgó deszka két PCI Express 3.0 x16-os slotot kapott, amelyek kétkártyás módban x8-x8 sávszélesség mellett üzemelnek, de rajtuk kívül egy PCI Express 2.0 x16-os slot is szerepel a kínálatban, ami az A88X FCH-hoz kapcsolódik, így csak négy darab PCIe 2.0-s sávval gazdálkodik. A fedélzeten összesen hat darab USB 3.0-s port, hat darab SATA 6 Gbps-os és két darab eSATA 6 Gbps-os port, valamint négyféle videó kimenet sorakozik. Az audió vezérlő szerepét egy Realtek ALC1150-es példány tölti be, Gigabites Ethernet portból pedig egy áll rendelkezésre, ami egy Realtek RTL8111GR vezérlőhöz csatlakozik. Az említett alaplapon kívül három másik A88X alapú, egy A78 alapú, illetve négy darab A55 alapú termék szerepel a vállalat Socket FM2+-os kínálatában. Az újdonságok tulajdonságait az alábbi táblázatok összesítik.
A88X és A78 PCH-val ellátott alaplapok. A kép nagyítható!
A55 PCH-val ellátott alaplapok. A kép nagyítható!
Az ASUS alaplapjai mindannyian UEFI alapú BIOS-t kaptak, amelyhez új grafikus felhasználói kezelőfelület társul. A tápellátásról mindegyik alaplapnál Digi+ VRM áramkör gondoskodik, ami stabil, hatékony energiaellátást biztosít. A repertoárban számos hasznos segédprogram is helyet kapott, amelyek a rendszer különböző paramétereinek monitorozására, tuningra és a ventilátorok üzemi profiljának módosítására egyaránt alkalmazhatóak. Az alkalmazások az AI Suite 3 programcsomag részeként érkeznek. A termékekkel kapcsolatban további információk az alábbi hivatkozások segítségével szerezhetőek be. A88X A78 A55
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. partxxx
2014.01.20. 10:32
asus vs asrock 0-1 ebben a ligában

nem mutatnak olyan extra featuret (vagy elkerüli a figyelmem) ami vonzóbbá tenné a "drágábbik" márkát

as asrock mini-itx lapja kifejezetten +++ számomra (bár nem valószínű hogy építek fm2+ rendszert)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Richiemano...
2014.01.20. 17:23
Nem tudja valaki véletlenül hogy a A88X-Pro alaplap mikor lesz elérhető ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nagoli
2014.01.21. 13:18
Az ASUS venti vezérlése verhetetlen (ezt mint eddig Giga / Asrock tulaj mondom)
Sajnos nekem a ASUS A88XM-PLUS lapmon a digitális VGA kimenetek nekifutásból nem működtek, illetve aki ilyet vesz Kaveri mellé az készüljön egy BIOS frissítésre még Win telepítés előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!