iPon Hírek

Albatron K3780E: két PCB, 780E lapkakészlet

Dátum | 2009. 07. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Albatron immáron hivatalosan is bejelentette K3780E típusjelzéssel ellátott alaplapját, amely az idei év júniusában, a Computex alkalmával mutatkozott be először a nagyközönség számára. A termék egy igazi különlegesség, ugyanis összesen két darab nyomtatott áramköri lapból áll: egyiken a processzor, az északi híd és a déli híd van jelen, míg a másikon az I/O szükségleteket kielégítő egyéb alkatrészek, helyesebben portok és csatlakozók foglalnak helyet.


A rendszernek helyet adó alaplapi rész 146 mm x 102 mm-es méretekkel bír, és egy AMD ASB1 BGA processzort tartalmaz. Ezen kívül az AMD 780E lapkakészlet északi hídja is jelen van a terméken, amelyben egy integrált Radeon HD 3200-as videó vezérlő foglal helyet. A videó vezérlő DirectX 10.0-s támogatást kínál, emellett a H.264-es, VC-1-es és MPEG-4-es videó fájlok lejátszásához hardveres gyorsítást is kínál. Végül, de nem utolsó sorban egy SB710-es déli híd is megtalálható a fent említett alaplapi részen, amely 4 darab SATA 3 Gbps-os porttal van összeköttetésben, de IDE port számára is tartalmaz támogatást.

A másik nyomtatott áramköri lapon (I/O board), amely Mini-ITX-től ATX méretig terjedhet a csatlakozók számától függően, alap esetben CF kártyahely, Mini-PCI csatlakozó és PCI Express x16-os slot is megbújik. Ezen kívül a nyolccsatornás audió vezérlő, a két darab Gigabites Ethernet port, valamint a D-Sub és DVI video kimenetek is elhelyezésre kerülhetnek, de LVDS, HDMI és DisplayPort támogatás úgyszintén rendelkezésre áll. Természetesen néhány USB 2.0-s port is szerepel a kínálatban. Az új, kétszintes felépítéssel rendelkező alaplap ideális lehet alacsony fogyasztású, kis helyet foglaló nettopok és HTPC konfigurációk építéséhez, de ipari területen történő felhasználásra is van lehetőség. Az újdonság ATM-ekben is alkalmazható: rendkívül könnyedén hozzákapcsolható egy érintőkijelző. Az I/O alaplap a felhasználói igényeknek megfelelően választható, így a bővítés, illetve a megfelelő felszereltségű I/O lap kiválasztása egyszerű és gyors.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. systexas
2009.07.06. 19:35
VISSZA A HIRHEZ

Most mivan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.07.06. 19:37
systexas: HTPC :>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. shabbarule...
2009.07.07. 13:59
Nem igazán értem mi ebben a különleges. Az embedded piacon ez a felépítés már egy évtizede teljesen normális mivel ez ott egy szabványos kialakítás. Ez az alaplap is csak egy embedded alaplap a sok ezer közül, max a marketing gépezet most megpróbálja desktopként beállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!