iPon Hírek

Alcatel OT-918, hálózatból jeles

Dátum | 2011. 12. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ha azt mondjuk, hogy az Alcatel új alsó kategóriás készülékkel lepi meg a piacot, akkor arra már a kutya sem figyel oda. Pedig ezúttal sincs ez másként, egyetlen tulajdonsága viszont mégis kiemelheti a készüléket, ez pedig nem más, mint az ügyesen kivitelezett két kártya kezelésének lehetősége.


Nem sok készülék van manapság a boltokban, ami két hálózatot képes egy időben kezelni, de a kínai gyártó készüléke erre rátett még egy lapáttal, és megoldotta, hogy mind a két kártya képes legyen a 3G modem használatára egy időben. Mindezt pedig megtoldották egy Android Gingerbread (2.3) rendszerrel, ami valószínűleg sosem fog Android 4.0 frissítést kapni, de ez itt nem is komoly probléma. A telefon kapott egy 3,2 colos képátmérőjű HVGA (320 x 480) felbontású kijelzőt, 3,2 megapixeles kamerát, ami sajnos segédfény nélkül maradt, 150 MB bővíthető háttértárat és egy FM rádiót RDS-sel. Adatkapcsolatok terén semmi nem maradt ki igazából, de nem is kiemelkedő a speciális hálózatkezelésen felül; van benne egy HSPA modem, ami 7,2 Mbps le és 5,76 Mbps feltöltéssel rendelkezik, 802.11b/g/n támogatású WiFi, A-GPS-szel kiegészített GPS és 3.0-s Bluetooth A2DP-vel megtoldva. A központi egység szerepében egy ARM11 lapkát találunk, ami ugyan nem túl erős, de keveset fogyaszt, és a két 3G-re csatlakozó kártya mellett biztosan minden megtakarított mW-ra szükségünk lesz, mivel ez minden ilyen készülék esetében problémát jelent.


Az Alcatel One Touch 918 ára, és megjelenési dátuma nem ismert, de a gyártó oldalán már feltűnt, vagyis hamarosan megérkezhet, de azt nem tudni, hogy valamilyen formán eljut-e hazánkba, a szolgáltatók kínálatában biztos nem fog feltűnni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!