iPon Hírek

Alcatel: Színes táblagépekkel és új mobillal bővült a Pop család

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Alcatel ismételten szeretne a legnépszerűbb távol-keleti gyártók közé kerülni, és ennek megfelelően a CES-re egészen vonzó újdonságokkal érkezett. A vállalat ezúttal a versenyképesebb áron kínálható modelleket állította a középpontba. A Pop készülékek minden tekintetben elképesztő színvilágúak lesznek, amiért javarészt a védőtokok fognak felelni. Alcatel One Touch Pop C9

Az újdonságok bemutatását kezdjük a friss okostelefonnal. Tavaly, az IFA alkalmával az Alcatel már bemutatott egy sor olyan mobilt, amely a költséghatékony Pop szériát gyarapította, most pedig lerántották a leplet a Pop "C" sorozat legmenőbb darabjáról is, a Pop C9-ről. Ez a modell már qHD felbontású (960 x 540) kijelzővel karöltve tetszeleg a porondon. Az IPS technológiát használó panel 5,5 hüvelykes képátlóval lett megáldva. Az eszköz szívében egy MediaTek lapka fog szolgálatot teljesíteni, nevezetesen egy MT6582-vel lesz dolgunk. Ez a chip 1,3 GHz-es Cortex-A7 magok négyesével és egy Mali-400-zal (MP2 konfiguráció) várja majd, hogy munkába állhasson. A gépezet 1 GB-nyi rendszermemóriát kapott, a tárhely pedig alapból mindössze 4 GB lesz. Utóbbi probléma lehetne, de a microSD kártya slotnak hála, bővíthető (maximum 32GB-os kártyát használhatunk).

Az Android 4.2 rendszert futtató okostelefon némi extrával is fel lesz vértezve a szoftveres oldalát tekintve, de a nagyobb gyártók modelljeihez képest némi visszafogottság fogja jellemezni ilyen tekintetben. A készülék dupla SIM befogadására is lehetőséget nyújt, a kapcsolati képességei között pedig van 3G HSDPA modem, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modul, valamint GPS vevő is. Két kamera van a tarsolyában: előre egy 2, hátra meg egy 8 megapixeles került. A Pop C9 HD videózásra is alkalmas, a hátlapján pedig egy LED villanó is felbukkan. Az energiaellátásról egy 2500 mAh-s kapacitású akkumulátor gondoskodik, és energiahatékonyságban jeleskedő SoC ide vagy oda, ezzel mindössze 8 órányi beszélgetési időt tud produkálni 2G, és 4 órányit 3G hálózaton a telefon, ami elég vérszegény.

Az Alcatel One Touch Pop C9 fehér előlappal fog megjelenni, de a hátoldala már jóval színpompásabb. Hazavihető majd sötétkék, cseresznyepiros, fehér, rózsaszín vagy türkizkék árnyalatban is, továbbá ezekhez passzoló kihajtható tokkal is felruházható lesz a mobiltelefon. Alcatel One Touch Pop 7 és Pop 8

A két táblagép közül értelemszerűen a Pop 7 lesz a kisebb a 7 hüvelykes megjelenítőjével. Ez egy mezei TN+Film panellel van felvértezve, a felbontása pedig 1024 x 600 képpontos, ami még éppen megfelelő eredménnyel kecsegtet. Ezen is az Android 4.2 van előre telepítve, hasonlóan a fenti mobilhoz, és a Pop 8-hoz. A Jelly Bean középső tagja tehát nagyon népszerű az Alcatelnél. A rendszer mozgatásáért itt egy MediaTek MT8312 felel majd, ebben két 1,3 GHz-es Cortex-A7 processzormag lapul. A memória 1 GB-os méretet öltött, a tárhely meg alap esetben 4 GB, ám itt is megtoldható egy legfeljebb 32 gigás microSD kártyával. A 3240 mAh-s telepről táplálkozó tablet két kamerát rejt. A videócsevegések felelőse egy VGA megoldás, a főkamera meg 2 megapixeles képek és 720p-s videók alkotására van "kiképezve". Végül a 285 grammos tábla kapcsolati képességeiről is érdemes még néhány szót ejteni: a megszokott 802.11 b/g/n Wi-Fi és a Bluetooth modul mellett ugyanis van benne 3G HSDPA modem és GPS vevő is, ami azért ritka abban a szegmensben, ahová ez érkezni fog.

Hasonlóan jó kapcsolati képességei lesznek a Pop 8-nak is, ám itt a lista még egy lehetőséggel hosszabb lett. Ez a tablet ugyanis még IrDA porttal (infra) is kecsegtet. A 8 colos IPS panellel ellátott tábla 1280 x 800-as felbontással rendelkezik, tehát a legtöbb versenytársával ellentétben, nem 4:3-as képarányú. A Pop 8 szívében egy MediaTek MT8382 lakik, ami az előbbi lapka négymagos változata, a működési frekvencia tehát itt is 1,3 GHz. A felsoroltakat leszámítva nincs is más különbség a Pop 7 és a Pop 8 között, így a rendszert és a memóriákat tekintve is változatlan a helyzet. Sőt mi több, a kamerarendszerük is azonos lesz. Egyedül az energiaforrás térhet még el a fizikai jellemzők miatt, de erről nem kaptunk információkat a bejelentésben. Az Alcatel Pop 7 és a Pop 8 is teljesen fehér vagy fekete házzal választható, de pillanatok alatt színes egyéniség varázsolható belőlük. Ehhez a debütálásukkal egybekötve érkező izgalmas tokokat használhatjuk. A Pop 8 esetében flip coverek is elő fognak kerülni, míg a Pop 7-hez csak felpattintható héjak érkeznek.

Az Alcatel a megjelenéssel kapcsolatos információkkal óvatosan bánik. Az ugyan kiderült, hogy a Pop 7 táblagép februárban kerülhet a boltok polcaira, a Pop 8 pedig valamikor márciustól lesz megvásárolható, de a Pop C9-nél már teljes a sötétség, se ár, se megjelenési idő. Ár egyébként a táblákhoz sincs, valószínűleg a versenyképesség érdekében az utolsó pillanatban dönt majd az Alcatel a végleges árakról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!