iPon Hírek

Alien: Isolation - 1080p konzolokon is

Dátum | 2014. 06. 27.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

Az eddigi képek és videók alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy kezdhetnek pezsgőt bontani az Alien-rajongók, mivel végre megkapják azt a játékfeldolgozást, amire évek óta várnak. Persze ne igyunk előre az Alien bőrére (tudom, nem bőr), nem egyszer volt már rá példa, hogy valami jól nézett ki a trailereken, aztán megjelenéskor fogtuk a fejünket - az Aliens Colonial Marines már jóval a Watch Dogs előtt megtanította ezt nekünk. Reménykedni viszont szabad, és erre ad okot a legújabb kedvcsináló is, amiben túl sok új jelenet nincs, sőt, elég rövidecske is, de hát kellett egy trailer, amiben benne van a felirat, hogy "több, mint 40 E3-as díjra jelölve". Persze joggal büszkék erre a készítők, az vesse rájuk az első alien tojást, aki nem az lenne a helyükben... Előtte viszont mindenki lesse meg, miről is van szó:
A videón kívül egy örömhírrel is szolgálhatunk PS4 és Xbox One tulajoknak: a játék 1080p-ben fog futni mindkét konzolon, észrevehető különbség nélkül. Mindezt Gary Napper, a fejlesztő Creative Assembly stúdió vezető dizájnere árulta el a Total Xboxnak. Ezen felül az is kiderült, hogy a játékot egy központi motorra építették, és ezután lőtték be a különböző verziókat. Gary majdhogynem platformfüggetlenként írja le a fejlesztést, aminek köszönhetően nem vehetünk majd észre számottevő különbséget az újgenerációs verziók között. Az Xbox 360-as és PS3-as változatokról nem esett szó, de az kiderült, hogy PC-n lesz a legtöbb lehetőségünk finomhangolni a grafikát. Az Alien Isolation október 7-én érkezik, addig is főhet a fejünk, hogy vajon mit látunk pontosan 1:12-nél...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. xBoriszx
2014.06.27. 18:30
Hát nem tudom engem nem győzött meg ez a videó... Animációk vannak benne, a tényleges játék futásából csak villanások, mielőtt még jobban megnézhetnéd a grafikát...
A mindenen futó játék számottevő különbség nélkül.. na ezt meg inkább hagyjuk, erőforrásigénye ezek szerint alacsony, de nem azért mert olyan jól meg van írva, hanem mert megint valami f*smadék motorra írták (javítsatok ki ha tévedek)
Főleg a csalódás beszél belőlem, mert ez egy akkora potenciális játék lehetne, hatalmas háttérrel, de gyanítom megint elk*ják mint az előző ACM-et. és nem értem MIÉRT??? (speciel drága is volt azért is fáj még mindíg) De ne legyen igazam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mikej95 xBori...
2014.06.27. 18:43
Szerintem az emberek többsége tisztában van vele, ha eddig egy AAA játék vagy exkluzív cím sem jött ki 1080p@60fps mellett az új konzolokra, ráadásul előfordult, hogy az új játékok grafikáját szándékosan butították PC-re, hogy a konzolos jobban nézzen ki(WD), akkor nem egy Indie stúdió fogja megtörni a jeget, főleg nem Crysis 3-as grafikával.

Olyan rossz meg biztos nem lesz, mint az ACM. De ez az egész hype és félelmetes előzetesek dolog engem az Outlast-ra emlékeztet. Ott is ígértek mindent, aztán fél-szabad játéktér helyett kaptunk egy cső horrort és intelligens ellenfelek helyett csak el kellett futni mellettük. A megerőltető és kreativitást igénylő logikai feladatokat inkább nem is részletezem, de legalább 1-2 jumpscare meg tudta ijeszteni az embert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2014.06.27. 19:50
És úgy érzem megint csak a marketing gépezet dübörög, de sebaj megveszem ezt is mert az előző, a Colonial Marines is az év legjobb játéka volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. TeslaGoD
2014.06.27. 20:18
Alapvetően jó dolog, hogy 1080p 60FPS lesz a játék mindenhol, de maga a tény hogy ezt ki kell emelni elég szomorú. Az nem gáz, hogy nem minden játék vágja az előbbi paramétereket, hiszen a legtöbb még az új generációs konzolok fejlesztése alatt lett elkezdve maga is, a fejlesztők sem tudják még jól használni az új konzolokat. Ezt maga a játékipar teszi nevetségessé azzal, hogy az egészet úgy próbálja eladni, mintha az új konzolok startját követő naptól csupa olyan dolog készülne, és kerülne be a játékokba, amiről eddig még álmodni sem lehetett, közben meg ezeknek a nagy része inkább minimálisan elvárható változás, és olyan dolgok hiányoznak, mint az évek óta standard FullHD felbontás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. xXdoki88Xx Gyurk...
2014.06.27. 22:17
Nagyon remélem hogy ez valami irónia-szarkazmus kombó volt. Vagy ha mégsem, kb te vagy az egyetlen ember a földön akinek tetszett az a játék. Megjelenés után 5 nappal már a steam 15 dollárért sem tudta senkire rásózni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nedcoleman xXdok...
2014.06.28. 07:42
Ironizált - nyugi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2014.06.28. 08:32
megsúgom a DXT textúratömörítés (minden 3d cucc ezt használja) 16 biten tárolja a színeket blokkonként, de pszt ne áruld el senkinek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sensorprim...
2014.06.28. 12:47
a riportercsaj nekem is bejön, de ez a max, mert a játék ronda
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabesz7630
2014.06.28. 13:13
Ez jo nagy budos semmi volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. predike07
2014.06.28. 22:03
tul sok ennél is az info,gyanus ez nekem
Anno a WD-nál igazam volt,remélem itt nem lesz igazam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2014.06.29. 07:43
Én óvatos lettem az alien játékokkal, szal demot a népnek.. ha nincs akkor várok a vétellel a megjelenés után pár hetet hogy mi a helyzet vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220 hympy...
2014.06.30. 12:17
Ha nincs demo, akkor is ott a youtube végigjátszás. Abba belenézel, és ha tetszik, akkor veheted. Szerintem jobb mint a demo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!