iPon Hírek

Alienware noteszek SSD meghajtóval

Dátum | 2007. 07. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Alienware a minőségéről és a szokványosnak egyáltalán nem mondható konfigurációiról vált híressé. A nagyvállalat most opcióként SSD meghajtókat is kínál noteszei mellé, hogy az új technológia segítségével még nagyobb teljesítményt biztosítson a felhasználók számára. A teljesítménynek sajnos komoly ára van: az SSD alapú meghajtók tekintélyes pluszköltségként jelentkeznek a számlán.

Alienware M9750
Az SSD meghajtó választására az Area-51 m5550, Area-51 m9750 és Aurora m9700 típusjelzésű noteszek esetében van lehetőség. A vásárlók több lehetséges kiépítés közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbb konfigurációt. A választékban szerepel az egy darab 32 GB-os SSD, a 32 GB-os SSD és a 200 GB-os 7200 RPM-es merevlemez kombinációja, ami jó kompromisszum lehet a sebesség és a kapacitás tekintetében, illetve választhatjuk akár a két darab 32 GB-os SSD-t is, amelyek RAID-0 konfigurációban üzemelnek a még nagyobb sebesség elérésének érdekében. A két meghajtós kiszerelés kizárólag az Area-51 m9750 és az Aurora m9700 esetében kérhető.

"Az Alienware flash alapú SSD opciói rendkívül nagy mértékben növelik a rendszer teljesítményét a mobil felhasználók legnagyobb örömére." - mondta Bryan Zayas, az Alienware termékmarketing részlegének igazgatója.

Az új, SSD meghajtóval felszerelt noteszek az Alienware weboldalán már elérhetőek. Egy darab 32 GB-os kapacitással rendelkező SSD meghajtó 500 dolláros pluszköltséget jelent. Amennyiben a 200 GB-os 7200 RPM-es merevlemezből és egy 32 GB-os SSD tárolóból álló opciót kérjük, akkor 800 dollárral növekszik a számla végösszege. A két darab 32 GB-os SSD meghajtóból állló RAID-0 konfigurációért 920 dollárt kell pluszban kifizetnünk a notesz ára mellett. Idővel remélhetőleg mérséklődik majd az SSD meghajtók rendkívül borsos ára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.25. 12:51
Az Alienware a minőségéről és a szokványosnak egyáltalán nem mondható konfigurációiról vált híressé. A nagyvállalat most opcióként SSD meghajtókat is kínál noteszei mellé, hogy ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!