iPon Hírek

Alig használják az visszafelé-kompatibilitást Xbox One-on

Dátum | 2017. 06. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Ars Technica saját módszerrel mérte fel közel 1 millió Xbox One-felhasználó szokásait azzal kapcsolatban, hogy mire és mennyit használják a konzolt. Ebből egyrészt kiderül, hogy a játék mellett hatalmas szeletet tesz ki az egyéb, főleg tévés jellegű alkalmazások futtatása, ám ami számunkra jelenleg érdekesebb, hogy az Xbox 360-as játékkal eltöltött idő elég kevés, mindössze 1,5%.
A helyzet határozottan érdekes, hiszen amikor a Call of Duty: Black Ops 2 visszafelé-kompatibilissé vált Xbox One-on, a játék újra felkapaszkodott az eladási toplistákra. Úgy tűnik azonban, hogy ezek nagyon kivételes esetek. Az Ars Technica mérése szerint eddig a legnépszerűbb Xbox 360-as játék az új konzolon az első Black Ops volt, amivel három-négy felhasználó játszott ezerből, és így nagyjából versenyképes a legnépszerűbb, kifejezetten Xbox One-ra készült játékokkal, azonban a legtöbb visszafelé-kompatibilis cím ennek még a közelébe sem tud érni. Annyira, hogy ezen kívül egyetlen másik Xbox 360-as anyag sem tudott bekerülni a legnépszerűbb 100 játék közé Xbox One-on. Persze a visszafelé-kompatibilitás hozzáadott értékét nem lehet egyszerűen a kihasználtsággal kifejezni. Néhányak számára kifejezetten értékes lehet, hogy a korábban felhalmozott gyűjteményük használható az új konzolon is, másokat pedig megnyugtat a tudat, hogy ugyan nem használják (vagy nem használják sokat), de bármikor ott a lehetőség rá. Ezen kívül a visszafelé-kompatibilitás fontos a régebbi játékok megőrzése szempontjából is, még ha üzleti szempontból nem is feltétlenül éri meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. dbelam
2017.06.07. 14:34
Azért a Youtube-netflix +20% is beszédes
- tényleg VHS magnó
- smart TV ide vagy oda, még mindig használhatatlan szar a beépített alkalmazás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2017.06.07. 19:23
Én is inkább csak örülnék a lehetőségnek hogy futtassam a régi címeket, meg ami hiányzik azt végigjátszam, de rengetegen az új=jó értékrendet képviselik, nekik nagyon nem élmény a régi játék, így ők azért jelentősen ronthatják az átlagot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. oilboy
2017.06.07. 21:08
Mondhatom, nagyon érdekes, hogy valaki vett XBOX 360-ra egy játékot és nem az új XBOX One-jába rakja bele, hanem az XBOX 360-ba, hát ez k**va érdekes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester oilbo...
2017.06.08. 13:19
Háááát azért ez nem ennyire egyszerű.

Ha van egy x360om, meg egy One-om akkor amit lehet azt a One-ba raknám be, mert stabilabb lesz a framerate, meg egyéb nyalánkságok. Ellenben ha már vettem egy One-t akkor inkább azt használnám ki, és nem a régi "vackokat" nyomatnám picit szebben.

PS2-PS3-PC tulaj vagyok. Ha menne a ps3ban feljavulva a ps2 játék akkor nem lenne meg a hardver jó ideje. Ha vennék egy PS4-et akkor nem venném meg rá az újra kiadott játékot.. ha menne a ps3 game rajta, akkor megintcsak lehet elpasszolnám a gépem, és használnám a feljavultakat. Akad még pár cím a birtokomban ami ki sincs bontva jóformán, mert annyira le tudott kötni a többi.

PC-n hiába van olyan konfigom ami a profilban látszik, mégis fel van telepítve a Master of Orion 1 és az X-com trilógia... kicsapva a 4k tévére meg külön vicces a dolog.

A jó játék az jó játék platformfüggetlenül. Ha egy szériának kezdek neki, akkor szeretem kronológiailag végigjátszani azt, ha nincs kronológia vagy összefüggés (lásd Final fantasy) akkor ami jön. Kronológiánál megint csak beraknám a xboneba a 360as játékot.. simánál már lehet feleslegesnek tartanám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KisDre Szefm...
2017.06.08. 20:35
Valami ilyesmi.

Azt sem árt elfelejteni hogy a kezdeti témák a visszafele kompatibilitásról illetve hogy mint tudjuk totál a PS4 nyerte a jelenlegi konzol generáció harcot, nem kedvez feltétlenül a grafikonon látható számnak.
Azt is érdemes hozzá tenni hogy a Xbox360 meg az előző konzol gen nyertese amennyire tudom (javítsatok ki a tévedek) s látva a Xone csalódottságot, sokan nem váltottak újra vagy Sonyhoz pártoltak. Kinek hogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!