iPon Hírek

Alkalmazásmegosztással készül a Google és az Apple is

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Friss jelentések szerint mind az Apple, mind pedig a Google olyan új eljárásokat fejleszt, amelyek segítségével a mobil-felhasználók megoszthatják egymással az alkalmazásaikat.

Ez érthető is, elvégre azt általában minden fejlesztő támogatja, hogy a felhasználók ajánlják egymásnak a különböző alkalmazásokat, ám azok tényleges, egyik készülékről a másikra való átküldésére egyelőre még se iPhone-on, se Androidon nincs igazán egyszerű és könnyen kivitelezhető lehetőség. A 3.0-ás iPhone firmware-ben elvileg már ott vannak az ilyesfajta megosztást támogató fogódzók, ám egyelőre nem hasznosítják őket; erre vonatkozóan az Apple szóvivője, Jennifer Bowcock csak annyit mondott, hogy "jelenleg nincs mondandója".

Mindeközben a Google és egy sor más fejlesztő az Android Market átalakításának lehetőségeit vizsgálják - így például felmerült az az elképzelés is, miszerint a jövőben a vásárlók ugyanúgy ajándékozhatnának alkalmazásokat másoknak, ahogy az Apple iTunes Store-ja is lehetőséget biztosít a zenék ajándékozására, valamint - szintén az iTunes App Store-hoz hasonlóan - ajánlásokkal is felszerelnék a Market-et.

Konkrétan az App Store esetében az alkalmazások megosztása már csak azért is válhat kulcsfontosságúvá, mert a jelenleg 35.000 címnél is többre rúgó választék továbbra sem túl áttekinthető, nehezen böngészhető, és leginkább csak a legnépszerűbbek vannak szem előtt. Ennek pedig egyenes következménye egyrészt az, hogy a "kis" fejlesztőknek igen nehéz felkapaszkodniuk, másrészt pedig az is, hogy az üzletmenet folyamatosságának fenntartásához így elengedhetetlen a folyamatos nagy keresettség is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!