iPon Hírek

Alkalmazást kapott a MEGA

Dátum | 2013. 07. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A felhőalapú adattárolásra egyre nagyobb igény jelentkezik, ez pedig együtt jár a szolgáltatók számának gyors növekedésével. Viszont rettentő nehéz új felhasználókat szerezni bizonyos területeken (esetekben a mamutcégek milliárdokat fizetnek egy-egy szolgáltatásért, csak hogy a felhasználói bázisra rátegyék a kezüket), és ez a legtöbbször csak akkor sikerülhet, ha valami pluszt tud felmutatni az adott termék. A Megaupload botránnyal hírnevet szerző Kim Dotcom is csatlakozott már a felhőalapú tárhelyeket szolgáltatók sorához. A MEGA egyelőre még az oldal tanúsága szerint béta fázisban van, de igazából teljesen nyíltan használható, és bárki pillanatok alatt létrehozhatja a saját fiókját. Tárhely tekintetében ez az egyik legjobb alternatíva, hiszen 50 GB-ot kapunk szabadon felhasználhatóan. Ráadásul most már egy hivatalos, mobilos alkalmazást is beállítottak mögé, ami vélhetően komoly lökést adhat az egyébként is lendületesen gyarapodó felhasználói bázisnak. Az app amúgy nem teljesen a MEGA csapatának sajátja, ugyanis ahelyett, hogy önállóan próbáltak volna kalap alá hozni egyet, inkább felvásárolták a legjobbnak tartott, harmadik féltől származó megoldást – ez volt a legegyszerűbb és talán legjobb megoldás.

A MEGA mellé készített program nagyon jó benyomást kelt. A felhasználói felület pirosban tetszeleg, akár csak maga a MEGA, és nélkülözi a felesleges sallangokat. Az indítást követően mindent látunk, amire szükségünk lehet, nem bonyolult a menürendszere. Nagy felületen tárul elénk a feltöltött állományok listája, így azt jól átláthatjuk. Az alkalmazás funkcionalitásában nincsenek hiányosságok: megoszthatunk, feltölthetünk, törölhetünk, új mappákat adhatunk hozzá vagy távolíthatunk el és még kereshetünk is – ez nagyon fontos hiszen 50 GB belakva már eléggé nehezen áttekinthetővé válhat. Továbbá olyan extra képességet is kapunk, mint az automatizált kamera szinkronizálás. Amennyiben ezt engedélyezzük, minden fotónk rögvest feltöltési sorba áll (illetve határozhatunk úgy is, hogy erre csak Wi-Fi kapcsolat mellett kerüljön sor). A MEGA tárhely alkalmazása elérhető a Play Store-ból, és természetesen mindenki ingyenesen veheti birtokba. A mérete kicsi, mindössze 2,09 MB, így mobil internet kapcsolat mellett is bátran telepíthetjük és kellemes meglepetés, hogy magyarul is tud.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Crobit
2013.07.08. 11:16
By by dropbox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2013.07.08. 12:16
PC-re pedig van app, amivel megszakítható és folytatható a letöltés bármikor és még + sávszélt is ki tud csikarni, bár nem hivatalos.

OFF
"Megaupload botránnyal" Lehet annak is nevezni, botrányos amit lobbizással el lehet érni és, hogy meddig ér az USA keze. A mutyi a mai napig folyik pedig nincs egy érvényes bizonyíték Dotcom ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rtagore
2013.07.08. 15:27
Én már néhány hónapja használom, és úgy tűnik kenterbe veri a Dropbox-ot, a Google Drive-ot és a SkyDrive-ot is, amelyeknek az ingyenes tárhelye sokkal kevesebb. A MEGA könnyen kezelhető, nem bonyolítja el a fájlkezelést, és elég gyors is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2013.07.08. 15:45
Aki használja az meg tudná mondani, hogy lehet-e konkrétan úgy feltölteni, hogy az adat ne maradjon a gépen? Számomra totálisan felesleges az olyan felhős tárhely ami csak tükröz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!