iPon Hírek

Állandó net kell az új Xboxhoz?

Dátum | 2012. 04. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Úgy tűnik, hogy az új Xbox állandó internet kapcsolatot fog igényelni működéséhez. Januárban már jelentették, hogy az új generációs Microsoft konzol olyan technológiát fog tartalmazni, amely felveszi a harcot a használt játékok ellen, valószínűleg épp ez lesz az. Az új konzolban két processzor lesz, a benne lévő videokártyák pedig az AMD 7000-es sorozatával lesznek egyenértékűek, CrossFire és SLI nélkül fognak működni, párhuzamosan, de egymástól függetlenül. A proci négy, vagy hatmagos lesz, ezek közül az egyiket kizárólag a Kinect használja majd, egy másikat pedig az oprendszer.

A RAM mennyisége a Microsoft és a Sony következő generációs nagy konzoljánál egyaránt meghatározó fontossággal fog bírni a fejlesztők számára. Múlt hónapban az Unreal motor alkotója, az Epic arra kérte a két nagy konzolgyártót, hogy tegyenek annyi RAMot a gépekbe, amennyit csak lehetséges, hogy azok a következő generáció számára is relevánsak maradhassanak.

Nem hivatalos források korábban azt jelentették, hogy az új konzolban nem lesz lemezmeghajtó, de aztán kiderült, hogy valószínűleg az Xbox Lite-ról beszéltek, amely valójában egy leegyszerűsített Xbox 360, amely a letölthető játékokra és a Kinectre lesz kihegyezve.

A következő generációs konzol, amelynek Durango a kódneve, 2013 karácsonyára várható, Blu-ray meghajtóval és beépített Kinect 2.0-val fog megjelenni. Sokan arra számítottak, hogy a Microsoft júniusban, az idei E3-on fogja hivatalosan bejelenteni, de a cég kijelentette, hogy 2013 előtt nem beszél az új hardverről. Érdemes az információkat is távolságtartóan kezelni, mert a HD7000-esek már kint vannak, jövő karácsonykor már ~2 éves lesz a széria, és a két nagy konzolgyártó nem arról híres, hogy elavult vasakat pakolna a gépébe.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. CopySystem
2012.04.02. 19:23
Ez mind szép és jó, ne sajnálják belőle az anyagot.
"Úgy tűnik, hogy az új Xbox állandó internet kapcsolatot fog igényelni működéséhez." Ez valahogy nem tetszik, biztos vagyok benne, hogy sokan voltunk már úgy, hogy "nincs net, mit csináljunk?", Xbox-szal semmit, az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. shaddam
2012.04.02. 19:29
Copy System Amennyire a médiabox szerepet meg a casual mókát erőltetik az ms pont hogy ott fog spórolni ahol tud,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. rastawicc
2012.04.02. 19:50
Így-így, gyilkolják csak ki magukat a piacról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Szerzetes
2012.04.02. 20:51
Majd okos emberek írnak MS szerver emulátort, amit futtathatsz a PC-den és nyomhatod a másolt játékot, és ha nem lesz net akkor sincs katasztrófa.
Különben is, ha nincs net, akkor még mindig lehet olvasni, vagy kimenni a természetbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6...
2012.04.02. 21:37
Mivel a konzolokat jól alulárazzák, minden készülék eladása veszteséget termel, amit utána a hozzá vásárolt játékokból szednek be (többszörösen ofc), ezért mindent meg fog tenni az ms is, és a sony is. Szóval naiv dolog lenne azt hinni, hogy ezek után nem tesznek valami hasonlót a ps-be is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dodi779
2012.04.02. 21:37
csak kibírsz net nélkül 1-2 órát... ti gyilkoljátok ki magatokat a piacról ezek jó tervek az mstől
a warez soha nem fog megszűnni, net ide vagy oda.... ms pont ide vagy oda, jöhet itt akármi, sajnos vagy nem sajnos ezt nem lehet megállítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Turai
2012.04.03. 03:28
Állandó internetkapcsolatra is szükség lesz a programok futtatásához, ezzel védekeznek ugyanis a kalózkodás ellen...Mondja a Microsoft...

De a nagy jogvédelem közben meg...
Új országba menekítik a Microsoft szoftverközpontját...

Na erről ennyit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rastawicc
2012.04.03. 11:46
"ps remélem jobb lesz."

Abban biztos lehetsz. Elég a mostani helyzetből kiindulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2012.04.03. 18:31
Azt esetleg tudni,hogy megkozelitoleg mekkora szazaleka online folyamatosan a jelenlegi generacios konzoloknak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Runo
2012.04.03. 19:29
Eddig sem voltam konzol rajongó, de ilyen hülyeséget még álmodni sem lehetne...
Végülis saját maguk zárnak ki egy csomó potenciális vásárlót, akiknek esetleg nincs netjük, csak játszani szeretnének...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Turai
2012.04.03. 19:54
DogTheDog

Csak tisztázás képen nem vagyok konzolos viszont kezd érdekelni a téma...
Pár hete olvastam egy konzolos fórumon, hogy az xbox 360-as tulajdonosok arról panaszkodtak egymásnak, hogy a nagyon sokk olyan játék van amit ha hálózatban akarnak játszani kifagy rendszeresen vagy nem is tudják elindítani.
Ennek okát pedig abban vélték felfedezni, hogy ezek a játékokat kizárólag csak külföldi szervereken voltak hajlandók futni ami következtében nagyon szakadozott a kapcsolat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Humbuk
2012.04.03. 20:49
Én inkább a 0-24ben netre kötött szenzor(kinect) miatt aggódnék, ami kitudja, hova és mit küld el... Már látom is a szalagcímeket, hogy "a google vásárolja a exabyteoknyi adatot az MS-től meg a Sonytól", hogy mit is csinálnak otthon az emberek.

A technika rohamos fejlődésével én nem zárnám ki, hogy ne csak sci-fi legyen ez a dolog. Nem árt majd vigyázni, elvégre soha nem lehet tudni ki és mivel próbál rólunk adatot gyűjteni. Elvégre az információ pénz, hatalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.04.03. 21:55
Oksa,de a Livehoz szukseges folyamatos internetkapcsolat nem egyenlo bizonyos jatekok szervereinek extrem pingjevel.Itt arrol van szo,hogy ha benyomod a gombot a gepen,akkor max egy csatlakoztassa az internethez uzit nezhetunk majd,hacsak persze nincs eppen net elerese az eszkoznek.
Jatekos szemmel nezve,igy meg single sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr...
2012.04.04. 11:02
@Runo

Ne vegyél rá mérget, a kiadók is rárántanak örömükben, hogy még több játékot tudnak eladni a konzolokon és a PC-t még inkább hanyagolják. Azokon a területeken, ahol pedig nagy piaca van a konzoloknak (Észak-Amerika, Nyugat-Európa) már nethiány sincs. Mindez csak például itt Magyarországon lesz probléma, ahol nem is olyan elterjedtek a konzolok, a konzolosok nagyobbik fele amúgy is tört gépen játszik és sokfelé tényleg problémás a folyamatos internet hozzáférés. Nyilván nem az effektíve néhány tízezres magyar és néhány százezres kelet-európai konzolpiac az elsődleges, amíg ott van a tízmilliós nyugati.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!