iPon Hírek

Álláshirdetés leendő kémeknek

Dátum | 2011. 12. 02.
Szerző | Jools
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A brit titkosszolgálat, a GCHQ egy interneten meghirdetett kódfeladványon keresztül ajánl munkalehetőséget, de legalábbis interjúlehetőséget a titkosszolgálati munka iránt érdeklődő, etikus gondolkodású hackereknek. Létrehoztak egy weblapot, amelyen egy kódsorozat látható, fölötte a kérdéssel: Fel tudod törni? A weblap hírét fokozatosan terjesztik a közösségi médiában, és a hackerek által favorizált blogokon és fórumokon, hogy felkeltsék a „specialisták” figyelmét.


Az ügynökség általában egyenesen a főiskolákról, egyetemekről toboroz, de egyre inkább úgy látják, hogy gyorsuló világunkban nem feledkezhetnek meg az önmagukat képző hackerekről sem. A marketingkampány az ügynökség nevének említése nélkül kezdődött, annak érdekében, hogy a kódfejtésben való részvételben ne a munka megszerzése legyen az elsődleges cél, mondták a GCHQ képviselői.


A felhívással új és szokatlan kihívás elé akarták állítani a jelentkezőket, és remélik, hogy ilyen formában szélesebb közönséghez jut el, mint egy hagyományos álláshirdetés. Ironikus módon, aki illegális eszközökkel töri fel a kódot, az kizárja magát a pályázók közül. A hivatal már korábban is alkalmazott szokatlan marketingfogásokat: 2007-ben különböző játékokban (Need for Speed Carbon, Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas és Splinter Cell Double Agent, Enemy Territory: Quake Wars) jelentek meg hirdetéseik, amelyekben „brit hírszerzési karrier” iránt érdeklődő embereket kerestek. A mostani ajánlatnál még tíz napjuk van a jelentkezőknek a kód megfejtésére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. maxxy10
2011.12.02. 14:13
hehe ez tök jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. nedcoleman
2011.12.02. 14:25
Megfejtettem:

I_AM_JACK_BAUER_

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. HUNKharon
2011.12.02. 14:59
Pr0t3ct!on#cyber_security@12*12.2011+

Asszem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. strunyo
2011.12.02. 15:42
Gyűlnek itt a potenciális titkos ügynökök
Bár tényleg ilyen 1szerű lenne feltörni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lajcsi1975
2011.12.02. 15:56
Ugyan melyik film inspirálta őket,

Esetleg a "Mercury Rising" ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mtrx220
2011.12.02. 16:35
ez két 10x8-as 2d mátrix, ha jól értem.
gondolom minél egyszerűbb alakra kéne hozni, és meghatározni a determinánsát.
rég volt a fősuli
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. prohlep
2011.12.02. 17:04

"A marketingkampány az ügynökség nevének említése nélkül kezdődött, annak érdekében, hogy a kódfejtésben való részvételben ne a munka megszerzése legyen az elsődleges cél, mondták a GCHQ képviselői."

Nem tul logikusak: ha 10 nappal a hatarido elott elarultak, hogy GCHQ munka ajanlasa a cel, akkor mi ertelme volt elotte ezt ugymond titkolni?

"Ironikus módon, aki illegális eszközökkel töri fel a kódot, az kizárja magát a pályázók közül."

Hirszerzesben van egyaltalan olyan eszkoz, ami illegalisnak szamit? Na jo papirforma szerint igen. De a tenyleges valosagban mar megtortent, hogy egy kulcsfontossagu informaciot nem hasznaltak, mert annak megszerzese illegalis volt?

Tetszik, hogy ONMAGUKAT INTELLIGENCIANAK NEVEZIK.

Ezen szohasznalat szerint a kommunista hirszerzes pedig KOMMUNISTA INTELLIGENCIA SZOLGALAT.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2011.12.02. 17:06
"ez két 10x8-as 2d mátrix, ha jól értem"

nem, ez egy tipikus heump, ami mar a 80-as evekben is igy nezett ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2011.12.02. 17:07
hex Dump = a HEXadecimalis DUMPolasra valo unix-os szoftver neve, illetve magat a tevekenyseget is igy hivjak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2011.12.02. 17:08
ugy nez ki, hogy az x D azaz az iksz-de betuparbol egy rohogo kis figura lesz, na mindegy

azaz a hex Dupm az hekszdump, remelem ez mar atmegy es nem lesz belole sarga akarmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balucsek
2011.12.02. 17:47
Nah eddig arra jutottam, hogy valószínű 8 karakter hosszú a titkosító kulcs. A többi még homály, de majd kiderül mennyi értelme volt felvenni az biztonság és védelem az informatikában c. tárgyat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mtrx220
2011.12.02. 17:56
nem lett belőle.
értem, gondoltam aztán hogy hexa kód. láttam már pár ilyet régebben is.
sebaj, programozást is tanultam, de sosem voltam annyira kocka hogy érdekeljen is jobban, és még idejében rájöttem hogy annyi agyam sincs hogy a gép előtt pötyögjek.
de minek a dzsémszbond-nak ilyen szintű ismeret? hmm, itt vmi bűzlik, ezek kockákat keresnek... a kis g3cik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.12.02. 18:42
"ONMAGUKAT INTELLIGENCIANAK NEVEZIK."
nem ok nevezik magukat intelligencianak. egyszeruen a hirszerzes angolul intelligence (mint pl. a CIA neveben). ugyanigy a hetkoznapi ertelemben vett adatgyujtes-feldolgozas-ertekeles is ez ala a kifejezes ala esik. en jelenleg egy ceg Business Intelligence reszlegenel dolgozom.
hogy a "kommunista intelligencia szolgalatot" honnan vetted, arrol mar gozom sincs, de akar mint jelenseget nezed (kis kezdobetuvel), akar egy szervezet nevet, amiben benne van a Service szo, az "intelligence" mindenkeppen hirszerzesnek forditando.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2011.12.03. 13:20
"egyszeruen a hirszerzes angolul intelligence"

eppen erre probaltam celozni

"Business Intelligence"

az eddig nem tudatosult bennem, hogy "hetkoznapi ertelemben vett adatgyujtes-feldolgozas-ertekeles is ez ala a kifejezes ala esik"

holott tulajdonkepp logikus, hogy az intelligencia egyik fo ismerve, hogy intelligensen megfigyel, azaz adatgyujt, feldolgoz es ertekel ... pontosan mint a kommunista intelligencia szolgalatoknal is

kommunistat azert keverem bele neha, mert kifigyeltem a kettos mercet: ha MI intelligensen megfigyelunk, az tok jo, ... de ha AZOK tettek ugyanezt, az mar budos

1989-ben a korabbi idoszak ellenhatasakent kitort egy nyilt kommunista ellenesseg, ... es mint minden inga tulleng, mint 1989 elott a masik iranyba, ... ugy egyre gyakrabban feltunik nekem, hogy olyanokat rovunk fel az 1989 elottieknek, amely dolgokkal teljesen analog dolgokat mi most helyeslunk

Miert dicsoseg egy olyan felderito szolgalatnak dolgozni, amely elokeszitette, hogy melyik legyen az az 5 japan minta-varos, amelyet azert vedenek meg a HAGYOMANYOS bombazasoktol, hogy aztan majd JOBBAN MEGFIGYELHETO LEGYEN AZ ATOMBOMBA hatasa.

Ezen 5 jelolt kozul vegulis csak 2 varost es lakossagat hasznaltak el atomkutatasra.

Ha dicsoseg masok pusztulasat elokeszito felderito szolgalatban dolgozni, akkor miert nem dicsoseg ugyanilyen jellegu munka ... ja ertem, azok nem mi vagyunk!

Nem a munka tartalma szamit, hanem hogy a jelenlegi hatalom oldalan vagy nehai vagy leendo ellenfelenek oldalan tortenik-e a munka.

Mindenki, aki azon gondolkodik hogy e kod feltoresevel felajanlja magat a MAI vilagrend intelligencia szolgalataba, ... az legyen tisztaba azzal, hogy barmilyen nemes eszmeket is vedelmez ezzel, ... a KOVETKEZO tortenelmi kor bunoskent es kolaboranskent fogja uldozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2011.12.03. 18:21
Azért nem túl valószínű hogy annyi a megoldás hogy mátrix(ok)nak tekinted és determináns érték meghatározása alapján ott a jelszó. Már az is csak feltételezés hogy tizenhatos számrendszerben vannak felírva ezek a "számok", mert nem biztos hogy azok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2011.12.04. 10:46
[b][/b]http://canyoucrackit.co.uk/soyoudidit.asp

Meg sem kell oldani a feladványt, egyszerűen ugord át azt az oldalt. LOL.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!