iPon Hírek

Állati hordozható töltők a Samsungtól

Dátum | 2015. 03. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung ezúttal egy igencsak érdekes új termékkel állt elő. A dél-koreai vállalat olyan hordozható töltőt mutatott be, amihez egy okostelefonos applikáció is társul, és minden példányát aranyos állatok díszítik egy nemes ügy miatt.
Az első kérdés, ami valószínűleg mindenkiben felmerül majd, hogy mégis milyen céllal tervezte a különleges újdonságot a Samsung? Nos, a készülék a különösen veszélyeztetett fajok védelmére szeretné felhívni az emberek figyelmét. AZ Animal Edition Battery Pack névre keresztelt termék minden nehéz sorsú állat problémájára szeretne rámutatni, azonban a Természetvédelmi Világszövetség vörös jelölésű listájáról kifejezetten négy állatot emeltek ki a dél-koreai tervezők. Az Animal Edition Battery Pack elérhető lesz sivatagi róka, arany piszeorrú majom, óriáspanda és vörös macskamedve mintával. A legismertebb innen az óriáspanda lehet, amiből már kevesebb mint 2000 példány él vadon Kínában, de valószínűleg a vörös macskamedve sem igényel különösebb bemutatást, hiszen ez a Firefox kabalaállata – mindössze 10 ezer felnőtt példánya él már csak a kistestű ragadozónak. A Szaharában fellelhető sivatagi róka is nagyon alacsony populációval rendelkezik már napjainkra, és a számuk most is rohamosan fogyatkozik, az arany piszeorrú majom utolsó példányai pedig lassan teljesen kiszorulnak az élőhelyükről (Kína középső és délnyugati vidékein található erdőkből).
A Samsung plasztik burkolatú, hordozható akkumulátora kétféle kivitelben érkezik; a kisebb, kompaktabb megoldás 8400 mAh-nyi tartalékkal rendelkezik, a nagyobb pedig már 11 300 mAh-s kapacitással szolgál. Ezek Samsung SDI cellákkal lettek ellátva. Az előbbiről három alkalommal újra lehet tölteni például egy olyan csúcsmobilt, mint a Galaxy S6, az utóbbiról meg akár nagyobb kijelzővel rendelkező táblagépeket is táplálni lehet már, ha a szükség úgy hozza. Két eszköz tölthető egyidejűleg róluk, amiért jár a piros pont a Samsungnak. Amit még ki kell emelni, hogy az egyik kábel beépített, így nem kell ennek a tárolásával foglalkozni, ha nincs rá szükség, egyszerűen a burkolat alá lehet bújtatni, egyáltalán nem áll ki. Mindkét méretnél négy beépített LED jelzi majd azt, hogy maga a külső telep milyen töltöttségi szinten áll.
Az Animal Edition Battery Packhoz kapcsolódik egy alkalmazás is, a Charge the Life, amin belül az adott állat helyzete is folyamatosan változik a töltöttségi szinttel párhuzamosan. A kijelzőn megjelenő „jószág” ötféle reakcióval jelzi majd az akkumulátor állapotát, és minél közelebb a töltés befejezése, annál vidámabbak lesznek az állatok. Ez a vicces animáció főleg a fiatalabb generáció arcára csalhat mosolyt, akik általában aktív felhasználók is, így ideális célközönségnek ígérkeznek. Maga a szerkezet valószínűleg bármilyen Micro-USB porton keresztül tölthető készülékkel működik majd, azonban a hozzá tartozó Charge the Life alkalmazás esetében már vannak korlátozások. A Samsung elsősorban a saját okostelefonjait emelete itt ki, azonban bármilyen mobil szóba jöhet, amin legalább az Android 4.0 operációs rendszer fut, és minimum 720p-s felbontású a megjelenítője.
Ilyen termékeknél egyébként nem ritka, hogy a bevétel egy részét a támogatott cél elérése, illetve segítése érdekében felajánlják az érintett szervezetnek, így esetünkben például a Természetvédelmi Világszövetségnek (International Union for Conservation of Nature), ám itt ilyenről nem esett szó a Samsung hivatalos közleményében.
Az Animal Edition Battery Pack töltők árazásáról egyelőre nem szólt a fáma, és azt sem tudjuk, hogy mikor kerülhetnek a boltok polcaira. Egyébként több nagy gyártó is szolgál már ehhez hasonló termékkel, így például a Xiaomi vagy az ASUS, de sajnos nem valószínű, hogy a Samsung ezekkel árban versenyre kelne; az „állatos telepek” drágábbnak ígérkeznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. rfj1989
2015.03.24. 08:47
Valamit ki kell találni, hogy 2-3x annyiért el lehessen adni a terméket mint a konkurensek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44
2015.03.24. 09:31
Az első kérdés, ami valószínűleg mindenkiben felmerül majd, hogy mégis milyen céllal tervezte a különleges újdonságot a Samsung?

Nem, az én első kérdésem az volt, hogy mi a fene az a negyedik jószág
Szerintem ez tök király. Ha a negyedik egy bagoly lenne, már vinném is mind a négyet (whatever it takes)
Pedig hogy utálom ezt a márkát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vorosokt Smoot...
2015.03.24. 17:53
a második képen olvasható (ki van írva a neve az állatnak) golden monkey (aranycerkóf)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2015.03.24. 18:23
Nekem inkább az lenne a kérdésem hogy mi a francnak hordozható töltő? Ki cipel magával ennyi kacatot ha nincs otthon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Keksz03 pdx06
2015.03.24. 22:44
Talán az aki többször is utazik egy héten busszal/vonattal...de hidd el elég sokan használnak. Mondjuk honnan is tudnád, a hozzászólásodból ítélve Te csak egész nap otthon ülsz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!