iPon Hírek

Alsókategóriás mobilokat mutatott be a Samsung

Dátum | 2017. 01. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung két olyan okostelefonnal rukkolt most elő, amelyek a készülékpaletta legalját veszik célba. A Galaxy J1 4G és a Galaxy J2 Ace is abszolút megfizethető lesz, az viszont már más kérdés, hogy megérik-e az árukat. Ennek fogunk az alábbiakban utána járni, miközben részletesen megismerkedünk velük. Samsung Galaxy J2 Ace Először vegyük szemügyre a Galaxy J2 Ace-t, ami az izmosabb konstrukciónak tekinthető az újdonságok duójából. Ez a mobil egy 5 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont, ami PLS technológiát használ, így széles betekintési szögeket nyújt majd és elég fényerőt fog biztosítani még napsütésben is. A panel mindössze 960 x 540 képpontos felbontású, szóval a részletesség terén már nem fog remekelni. A telefonban a MediaTek MT6737T központi chipje teljesít szolgálatot, ami 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 magok kvartettjét foglalja magába egy Mali-T720 MP2 IGP-vel. A rendszernek 1,5 GB-nyi memóriával kell boldogulnia, ami az alapvető feladatok végrehajtása mellett már biztosan elegendőnek bizonyulhat, de ha valaki komolyabban belelendül, hamar elérheti a RAM határát. A háttértár 8 GB-ra lett szabva, de persze van bővítési lehetőség, szóval egy memóriakártyával ezt bármikor fentebb lehet tornászni akár 256 GB-tal is. A kapcsolati opciók tekintetében nem érdemes sokat várni, csak a 4G LTE hálózati modemet (VoLTE) és az FM rádiót leget kiemelni.
A szerkezet előlapján egy 5 megapixeles kamera található, szóval gondoltak a fejlesztők azokra, akik előszeretettel készítenek önarcképeket. A videohívások alkalmával HD minőséget képes biztosítani a Galaxy J2 Ace és F/2.2 a rekeszértéke. A főkamera esetében az optika hasonlóan teljesít majd, szóval F/2.2-es apertúra jellemzi, azonban itt már a háttérben egy 8 MPixeles képérzékelő képviselteti magát. Ha videózásra kerülne a sor, 720p felbontás jelenti a maximumot. LED-es villanó mindkét kamerához tartozik. Az operációs rendszer szerepében az Android 6.0 van jelen, a Marshmallow sok hozzáadott extrával fog befutni, ilyen az S Bike Mode, az Ultra Data Saving opció és az S Power Planning energiatakarékossági lehetőség is. A készülék háza jobbára plasztikból készült, de a jobb fogás biztosítása érdekében a hátlap kapott egy vékony gumírozott réteget is. A Galaxy J2 Ace 8,9 milliméter vastag és 131 grammot nyom. Elérhető lesz fekete, arany és ezüst kivitelben is. A gép akkumulátora 2600 mAh-s, ami elég korrekt a képességeihez mérten, szóval az üzemidejével valószínűleg nem különösebben lesz probléma. Samsung Galaxy J1 4G A Galaxy J1 4G már egy abszolút belépő okostelefon, azonban van egy érdekessége: ez lesz a legolcsóbb Samsung Super AMOLED panellel az előlapján. Egy 4,5 colos átlójú megjelenítőről beszélhetünk, ami mindössze WVGA felbontással (800 x 480) társult, szóval legfeljebb a színvilágát és a betekintési szögeit figyelembe véve nyújt majd remek képminőséget. A mobil kijelzője felett egy 2 MPixeles kamera található egy F/2.2-es lencserendszer mögé rejtve. Az emlékezetesebb momentumok megörökítésére szolgáló képalkotó már egy fokkal komolyabb, de túl jó produkcióra ettől az egységtől sem kell számítani. A LED-es segédfénnyel is megtámogatott főkamera 5 megapixeles szenzorra épül és szintén F/2.2-es rekesznyílással büszkélkedhet. A mobilon az Android 5.1 operációs rendszer fut majd, szóval igazi múltidéző hangulata lesz, aminek persze a felhasználók valószínűleg nem fognak örülni.
A motorteret ennél az okostelefonnál egy ismeretlen központi chip bérelte ki. Annyit tudunk a teljesítményfelelős lapkáról, hogy 1,3 GHz-es órajelen dolgozhat legfeljebb és négy magot vonultat fel. A rendszer számára mindössze 1 GB-nyi memória biztosított a Galaxy J1 4G esetében. A tárhely kapacitása 8 GB-os, amit szerencsére azért lehet bővíteni, még akár 128 GB-os microSD-vel is meg tud birkózni a szerkezet. A készülék neve itt rögtön előre jelzi, hogy ez a mobil már 4G LTE hálózati modemmel is szolgál, sőt, támogatja a VoLTE eljárást is. Akárcsak a J2 Ace esetében, itt is a műanyag dominál a burkolaton, de a hátlap nem gumibevonatot, hanem bőrre hajazó textúrát kapott, amivel a Samsung szerint kevésbé van olcsó kinézete a gépezetnek. Az új eszköz egy 2050 mAh-s telepet foglal magában, amellyel átlagos üzemidő érhető el. A Samsung Galaxy J2 Ace kb. 125 dollárba fog kerülni, a J1 4G mellé pedig átszámítva nagyjából 100 dolláros árcédula kerülhet. Nem meglepő módon egyik készüléket sem lehet ár-érték bajnoknak nevezni, ám ettől függetlenül valószínűleg mindkettő eszköz számos vevőt csábít majd a Samsunghoz. Mindkét újdonság Indiában kezdi majd a karrierjét, ahol a nehéz gazdasági helyet miatt túlnyomórészt az olcsóbb okostelefonok fogynak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. sutyko_hop...
2017.01.18. 10:25
Samuled panel....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djkissmrt
2017.01.18. 10:50
A legjobb ár/érték arányban most lehet a 150 dollár körüli kínai noname telefonok vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. RaimiHS
2017.01.18. 11:43
"Alsókategóriás mobilokat mutatott be a Samsung" szerintem mindig azt mutat be Egy igazi Samsung hater kid vagyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Dav111
2017.01.18. 13:01
Én pedig már retro Androidot, 4.4.2-őt használok. Igazából nem hiányzik semmi funkció, mindent tudok vele csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. expander Raimi...
2017.01.18. 14:13
ezért veszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MZperX75
2017.01.18. 14:41
1.5 éve Samsung Galaxy Grand Prime telefonomnak ugyan ez a specifikációja,kinézetre méretre ilyen. Csak 5.1es droiddal. Ami változás 0.5giga ram plusz van az újba,de gondolom 6.1-nek kell is a memória.
Viszont roppant strapabíró készülék 100X esett betonra 2.5 éves lányom elejtette,végigtolta üti vágja,2 liter nyál,ennek semmi baja,pedig biztosítás van rajta ,de az istenért nem akar szétzuhanni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.01.18. 15:31
Az enyém is hasonló korú és szintén mindenálló.
Viszont 29 alkalmazásnál lassúvá válik, most 20 van rajta így most normál,elfogadható sebességű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!