iPon Hírek

Alulteljesít a Microsoft Surface

Dátum | 2013. 01. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft legújabb operációs rendszerének ARM-os változatát futtató táblagép iránt jóval szerényebb volt az érdeklődés, mint ahogy arra korábban számítani lehetett. Ezzel a referencia tablet a sokadik pofont is begyűjtötte, ami bizony nem vet jó fényt a Windows RT-re sem.

A nem éppen kedvező adatokat Brent Thill, az UBS AG munkatársa hozta nyilvánosságra. A szoftveróriás új táblája, a Surface fel annyi eladást tudott realizálni, mint amennyit eredetileg vártak tőle, az előrejelzések ugyanis 2 millióról szóltak az év utolsó negyedévére vonatkozóan - árulta el Thill.


A rossz eredményhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy csak a Microsoft saját üzletében lehet hozzájutni a géphez, vagyis mintegy 60 üzletben. Ezzel a vállalat ugyan elkerüli a riválisokkal való találkozást, de feltehetően sok-sok potenciális vásárlót is. A borongós hangulatra egyébként nem pont az egymilliós eredmény ad okot, hanem inkább a konkurenciához viszonyított szereplés, mivel az iPadek ez idő alatt 20 milliós forgalmat bonyolítottak.

A statisztikákon sokat javíthat a készülő Surface Pro, ami elvileg még a hónap vége előtt elérhetővé válik, ugyanakkor az előjelek nem túl jók. Persze a Pro változaton már a teljes értékű Windows 8 köszönti a vásárlókat, ez pedig sokaknak vonzó lehet. Ahogy Thill fogalmazott: "a Surface Pro ígéretesebb".

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. zord01
2013.01.18. 11:35
Mégis mit vártak?? Egy Ipad sokkal jobb választás tartalomfogyasztás szempontjából, a gyársás szempontjából meg ez is ugyan olyan használhatatlan, mivel az X86-os ökoszisztéma nem műxik rajta. Műszaki szempontból egy nulla, és drágább is mint egy Ipad. Ezek után mit vártak?

No majd jön a pro, ami igazából nem is tablet, a maga vastagságával, aktív hűtésével, és még brutálisabb árával. Lehet hogy izgalmasabb (én inkább úgy mondanám, több értelme van, mint az RT-nek), mégis biztosra veszem, hogy ugyan ekkora bukta lesz.
Pár ultrabook fant lehet hogy meg tud szólítani, de nem ez lesz a 2013-as év sikerterméke.

Köszönjük Emese... a W8-at még inkább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Phantomstr...
2013.01.18. 12:08
Valahogy én sem csodálkozom a buktán. Én is kb. akkor fogadnám el, ha ingyen adnák. De valószínűleg akkor is továbbadnék rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Stark
2013.01.18. 12:10
Még csodálkoznak?
Ennyiért az is szép hogy 1 darabot is elvittek belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. franc0 Phant...
2013.01.18. 12:11
Tegyük hozzá ez nem a Microsoft hibája, hanem a tablet haszontalansága miatt van.
Ugyanígy tennék egy iPad-del vagy egy Nexus 7-tel is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. legyes
2013.01.18. 12:47
- a nagy, színes négyzetek megjelenítéséhez 4 magra és ~10GB tárhelyre van szükség
- horror ára van
- az egyedüli, ami eladhatná, a billentyűzet ötletes megoldása
- a csempés "programok" kritikán aluli minőségűek és tudásúak (normál M$ SkyPE vs "Metro" SkyPE)

+1: A Win8 RT a Windows eredeti célját dobja ki az ablakon, azaz hogy bármilyen gagyi cuccon használható legyen, ne csak 1 konkrét vason. A kínai tabletgyártók el tudnák adni az RT-t is, ha az M$ engedné és persze ha 1-2GByte lenne az oprendszer mérete.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. flashboy
2013.01.18. 14:25
Ha ugyanúgy lehetne kapni bárhol, mint az ipad-et, akkor biztos jobban fogyott volna. Olvastam róla blog bejegyzést milyen körülményes hozzájutni.

Lehet drágább, de inkább az a gond, hogy még kevés a használható alkalmazás hozzá.

Személy szerint nem vagyok oda ezért a csempés megoldásért, de biztos valakinek ez jön majd be inkább. Mint ahogy nekem is kezd unalmas lenni a lebutított iOS. Ami ugye "egyszerűen csak működik"... Egyszerűen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zodiac83
2013.01.18. 16:47
El kéne dönteni, hogy most be akarnak-e hatolni a piacra vagy sem, és minderre mennyit hajlandóak költeni. Oké, hogy brutális PR-hadjáratot indítottak a W8-nak, jóval a megjelenés előtt, hosszú időn keresztül bombázták a sajtót az újdonságok bemutatásával, próbálták szisztematikusan bemosni az agyakba, felkészíteni a népet. De ha most az a cél, hogy piacot akarok szerezni, akkor először nem elég elmondani a usernek, hogy miez/mittud/mirejó, rá is kell vennem valahogy, hogy elkezdje használni. A horror árcédula nem segíti ezt elő. Mivel a M$ elsősorban szoftverfejlesztő, talán neki is inkább a Google példáját kellene követnie, és nem a kütyün kéne profitálni. Azt jó olcsón, max nullszaldósan kellene adni, és arra fókuszálni, hogy a platform minél hamarabb meg tudja vetni a lábát a piacon. Jó nagy hátrányt kell ledolgozni, ami az idő előrehaladtával csak folyamatosan nő. Még ha nagyon jóra sikerült is volna az új rendszer, akkor sem könnyű sokadik belépőként rávenni az elkényelmesedett usert - aki már megszokott / belakott egy konkurens platformot - hogy váltson.

Persze az is lehet, hogy eredetileg ez lett volna a szándék, voltak hírek, hogy tényleg olcsón akarták ők ezt adni anno, de volt a nagy felháborodás a többi partner gyártó részéről. Lehet, hogy ezért ilyen drága.
Vagy ez még lehet egy előkóstolás / tapasztalat gyűjtés is, és majd jön az igazi megfejtés (W9) új kütyüvel, mint anno a Vista/W7-tel volt. Passz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.01.18. 19:03
Ha jól tudom Nexus 7 se jár még olyan sok millió eladásnál, 1-en már tudom túl van, de abból se fogyott azért olyan sok, pedig külföldön szinte ingyen osztogatják, Android is kicsit népszerűbb, mint Win8, szóval nem tudom miért csalódott az MS, örüljön, hogy már legalább 1 milliónál jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2013.01.19. 17:53
Ahhoz képest hogy semmire se jó, legalább drága és nehéz beszerezni. Biztos recept a sikerre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kex
2013.01.21. 15:27
Ha nem is vennék, de én szívesen kipróbálnám, érdekel. Meg lehet ezt valahol nézni egyáltalán, vagy külföldön is csak rendelni lehet (itthon gondolom nincs kiállítva még bemutató darab se)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BlueFox
2013.01.24. 15:19
Nem tudom a nexus 7vel hol járnak, de szeptemberbe túl voltak a millión, ami kevesebb mint 2 hónap...

Pl itt egy cikk, első találatra amit a google adott :http://hvg.hu/tudomany/20121031_google_nexus7_mennyit_adnak_el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!