iPon Hírek

Alvás közben is frissítenek majd a Sandy Bridge-es notebookok

Dátum | 2011. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Intel a Computex alkalmával néhány hasznos újítást mutatott be, amelyek a noteszgépekkel kapcsolatosak, pontosabban azok alvó állapotával. A két új technológia közül az egyik a Smart Connect, míg a másik a Rapid Start nevet viseli.

Kezdjük a sort a Smart Connect-tel. Ez a megoldás annyit tesz, hogy miközben a noteszgép alszik, a háttérben a megnyitott webes alkalmazásokat folyamatosan frissíti a rendszer, így mikor a felhasználó felnyitja a notebook fedlapját, a megnyitott webes alkalmazások a legfrissebb információkat tárják elé. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a rendszer fogadja az érkező friss leveleket, valamint a böngészőablakban megnyitott lapokat is frissíti, így például a megnyitott Twitter és Facebook lapok a noteszgép felébresztése után teljesen frissek lesznek, nem kell egyenként minden lapot frissítenünk. A technológia működéséhez a fedlapot nem kell nyitogatnunk, ugyanis a Smart Connect a háttérben, tökéletesen automatikusan üzemel. Előnye, hogy a notebook felébresztés után ugyanolyan friss lesz, mint ha nem is aludt volna.


A Rapid Start technológia már egy új hibernációs módot takar, amelyből 5-6 másodperc alatt felébreszthető a rendszer, majd onnan folytatható a munka, ahol előzőleg abbahagytuk. A Rapid Start a gyártó állítása szerint áramfogyasztás nélkül őrzi meg a hibernációból való visszatéréshez szükséges adatokat, de ezt csak 30 napig teszi.

A két új technológia a Windows 7 operációs rendszerrel ellátott Sandy Bridge notebookok esetében lesz elérhető, méghozzá hamarosan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Szerzetes
2011.05.31. 21:22
"áramfogyasztás nélkül" "30 napig"? A kondikban lévő áramot használja még fel h frissítse a ramokt v. hogy? Elég parasztvakításnak tűnik ebben a formában...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Tomikapc
2011.05.31. 21:46
Komolyan arra találták ki, hogy ne kelljen megnyomni a refresh gombot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Balucsek
2011.05.31. 22:00
Hát ez a hülyeség netovábbja. Mivel továbbra is csak azok a lapok a fognak frissülni amik ajaxal vagy késleltett átírányítással újra tölti magát, mivel a böngészők nem támogatják a dolgot, hogy ébredés után frissítsen (különben nem lenne ennek se értelme), de ezek az oldalak ébredés után úgyis frissülnének amint az időzítés lejár... Aki meg az arkönyvre nem bír 30mp-t várni, hogy frissüljön az nyomkodja a az F5 gombot mint valami elmebeteg állat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. KaiotEch
2011.05.31. 22:30
Többlapos böngészésnél is jobb gomb és összes lap frissítése... Ez aztán a fícsör.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. fucok
2011.05.31. 22:35
Remélem nemsokára alább hagy az arckönyv megszállottsága az embereknek... Csak azért fogok új Repid Startos és Szmárt konnektes zsír új laptopot venni,nehogy meg kelljen nyomnom az f5-öt! Szerintem kellene wgy olyan fíícsör is ami figyelné alvó állapotban azt,hogy vajon ki lehet az ismerősöm a fészbukon. Amint felnyitnám a laptopot a kinekt beépített kamera figyelné azt,hogy a felajánlott ismerőst elfogadom,vagy elutasítom azzal,hogy bólintok,vagy csóválom a fejem! Legyen a neve Sandy kinect smart rapid friends finder....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Chapell
2011.05.31. 23:01
Push notification? Wow
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. noss
2011.05.31. 23:09
remélem kikapcsolható funkció lesz

az biztos, hogy többet fogyaszt éber alvás közben,
mint mély álomba szenderülve -- így gáz ha pár perccel
lemerülés előtt akarsz alvó módban eljutni az első töltő(állomás)ig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. firebuddha
2011.05.31. 23:40
komolyan mondom az intel egyre szánalmasabb... ez a két "újítás" is egy forintot nem ér...
meg a z68-as alaplapoknál a smart response, amit mellesleg a silverstone már évek óta megcsinált hdd booster néven... arról nem beszélve, hogy költsél el egy rakat zsét azért hogy 4 másodperccel gyorsabb legyen a boot... intel LOL...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. prohlep
2011.06.01. 00:07
Alvas kozben uzemel a vilag leggyorsabb szuper-szamitogepe.

Alavast ugy definialjuk, ahogy akarjuk!

Google vegtelen sok szamitogepbol allo szerver parkja is ALVAS KOZBEN FRISSIT, ... ha megfeleloen definialjuk az alvas fogalmat.

Intel reszerol ez nagyon ciki, ... mert szerintem nem all olyan rosszul technologiailag, hogy raszoruljon ilyen HULYE MARKETING DUMAK-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sleepingdr...
2011.06.01. 05:08
Az első hülyeség, a másodikat meg csak simán nem hiszem el. Mindenki nyújtani akarja az akkuidőt, meg csökkenteni a fogyasztást, meg zöld felhasználás, erre az intel meg fordítva?

A crome-ban lenne inkább lehetőség egyben frissíteni minden megnyitott lapot! Az hasznos lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Terror
2011.06.01. 08:05
Azért fordítva, mert ez a cucc már annyira fejlett, hogy nem fogyasztja az áramot működés közben, hanem termeli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jimday
2011.06.01. 08:30
basszam ki a sok lusta ember szajat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jamborka
2011.06.01. 13:27
A Rapid Start a gyártó állítása szerint áramfogyasztás nélkül őrzi meg a.....

Bla bla bla...

És mi az úristen üzemelteti a cpu-t a rammot a wifit és egyéb dolgokat amiktől frissül a weboldal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. benczeb90
2011.06.01. 20:42
letölti az áramot is hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Talent15
2011.06.01. 21:02
Álmában is képes vírust összeszedni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. benczeb90
2011.06.01. 21:08
aki azt mondja erre, hogy AZTAKVAA! ... na annak találták ki ezt az 'újítást'. eladható nem?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bszoke88
2011.06.02. 01:53
#16
+1

ezt a hibernációt nem értem, nálam 2 sec alatt jön fel a rendszer....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2011.06.02. 22:35
AZTAKVAAA!!! mekkora faszság... lelőném aki ezt kitalálta persze rohadt fontos hogy a retkes tripper vagy fácse rögtön a bekapcsoláskor friss legyen, mert nehéz kivárni azt a 0,5 secet hogy normál módba befrissüljön. Milyen logikus is hogy folyamatosan frissít miközben "kikapcsolva" van, ahelyett hogy csak 1x frissítene a legfrissebre bekapcsolás után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kistrojak
2011.06.16. 13:07
A Rapid Start szerintem ugy értelmezitek hogy Alvó állapotban van a a gép, szerintem inkább hibernálva van és amikor leállt a gép ugye akkor semmi se kap áramot így nem fogyaszt! De amikor indítod akkor meg a vinyóra mentett RAM tartalmat viszatölti a RAM-ba és felállt a rendszer! Namármonst! A windows gyárilag el van látva ezzel! Szerintem XP óta találkozhatunk ilyesmivel...

Értelmetlen mind a kettő!

Az alvó állapotot azért találták fel hogy hamarabb elérhető legyen a gép, ugy 3-4 MP-nél nem kell több egy rendszer felébresztéséhez ha nem futott éppen felhasználói program (msn mozilla stb...) de viszont az alvó állapotban a ramok ébren tartásához fogyaszt a gép pár wattot, és merül is az akku egy laptopnál SŐŐŐT! Ha kritikusig lemerült a gép bekapcsol és szépen leállítja magát! A hibernálásnál nem fogyaszt semmit, de viszon kell egy fél perc saccra hogy összeszedje magát!

Tehát, nem az intel találta fel a spanyol viaszt, de ez az ébren alvás ez egy baromság, a kijelzőn és a videókátyán kívül minden kap áramot... HEHH köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!