iPon Hírek

AM3 kompatibilis MSI alaplapok listája

Dátum | 2008. 11. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI elérhetővé tette azon alaplapjainak listáját, amelyek a jövőben támogatni fogják az AMD új, 45 nm-es AM2+-os és AM3-as tokozással készülő processzorait. A felsorolásban szereplő termékek az AMD 7-es sorozatú, illetve az Nvidia nForce 700a típusú lapkakészleteire épülnek. A termékekhez a gyártó egyelőre még csak béta fázisban lévő BIOS-okat kínál, amelyek elsősorban az alaplapok által támogatott processzorok körét bővítik. A gyártó ígérete szerint hamarosan elkészülnek a végleges BIOS fájlok is.

Az alaplapok listája. A kép nagyítható!
Az AMD 45 nm-es csíkszélességgel készülő Socket AM2+-os processzorai az idei év negyedik negyedévében jelennek meg, a Socket AM3-as modellek, amelyek a hírek szerint már DDR3-as és DDR2-es memóriavezérlővel is fel vannak vértezve, azonban majd csak 2009. január 9-én kerülnek forgalomba. Az AMD hivatalos nyilatkozatai alapján az új, 45 nm-es Phenom processzorok esetében a korábbi modellek 140W-os TDP-je helyett már 125W-os TDP lép életbe. Az új gyártási technológiának köszönhetően a 45 nm-es modellek alacsonyabb fogyasztással üzemelnek majd, mint 65 nm-es társaik, emellett magasabb órajel elérésére lesznek képesek és jobb tuningpotenciált is kínálnak majd.


Az MSI annak érdekében, hogy a felhasználók zökkenőmentesen alkalmazhassák az AMD legújabb processzorait, egy hatékony stratégiát dolgozott ki, amelynek köszönhetően időben elkészülnek a legfrissebb BIOS-ok az egyes alaplapokhoz, így egy egyszerű BIOS frissítés alkalmazása után egyből használatba vehető a kiszemelt processzor újdonság. A dolgok jelenlegi állása szerint számos alaplap átment már a jóváhagyási eljáráson, így ezeknek a termékeknek a tulajdonosai már elérhetik a friss, de még béta státuszú BIOS-okat az AMD 7-es és Nvidia nForce sorozatú alaplapokhoz. A frissítésnek egyelőre még nincs túl sok értelme, ugyanis még nem kaphatóak az új processzorok, de az MSI törekvései azért mindenképpen figyelemre méltóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sirpalee
2008.11.13. 23:20
Az alaplapom az első a listán
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. cizoe
2008.11.14. 00:13
C0ldfire:

"6mb masodszintu chache-tol. "

4x64kb L1
4x512kb L2
6Mb L3

Meg a felépítése miatt az intel sokkal cache igényesebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomboy1986
2008.11.14. 13:09
Nekem két lapom is benne van a listában:
K9A2 CF és DKA790GX Platinum, úgyhogy ennek örömködhetek :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!