iPon Hírek

Amazon: Befutott a Kindle Paperwhite új generációja

Dátum | 2013. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon megkérdőjelezhetetlenül az elektronikus könyvek piacának az alfája és az ómegája. Amerre mozdul az amerikai tartalomszolgáltató ezen a téren, arra mennek a konkurens megoldások is általában. Ezúttal a "falkavezér" a kivilágított eBook olvasóját frissítette fel egy kicsit, minden tekintetben.

Az első és legfontosabb újítása a Paperwhite-nak a kijelzőt érinti. A vállalat elmondása alapján az új modellnek megnövelték a kontrasztarányát, és a tükröződési tulajdonságait illetően is jelentős előrelépést értek el. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően minden eddiginél tisztább képet fogunk kapni. Pontos technikai adatokat sajnos nem közöltek, így be kell érnünk ennyivel. Még a megjelenítőnél maradva, fejlesztéseket eszközöltek a világítás esetében is, de maga az eljárás a közlemény szerint nem változott, tehát hatalmas előrelépésre nem érdemes számítani a homogenitását és az energiaigényét tekintve. A motortér tartalma nem maradt változatlan, itt a gyáriak szerint 25 százalékkal gyorsabb processzor tevékenykedik. Mivel eddig egy 800 MHz-en járó Freescale i.MX50 SoC volt benne, most valószínűleg annyi történt, hogy 1 GHz-re emelték a központi chipnek az üzemi frekvenciáját. Ebből kifolyólag a könyvek és az oldalak betöltése is egyaránt gyorsabban történik majd, mint az éppen egy évvel ezelőtt bemutatott variáns esetében. Emellett reszponzívabb is lett a gép, ami a 19 százalékkal sűrűbb érintőrács alkalmazásának tudható be.
Akcióban a Page Flip.
A képességek listáján is összefuthatunk néhány hasznos és érdekes újdonsággal. A Kindle Page Flip például segít bármikor visszatalálni oda, ahol olvasás közben jártunk, így nyugodtan elkalandozhatunk a könyvben. Integrálásra került a Goodreads, ami egy közösségi szolgáltatás azoknak, akik sokat olvasnak. Itt megoszthatjuk, mely könyveket rágtuk már át, és értékelhetjük, valamint ajánlhatjuk is azokat másoknak. A Kindle FreeTime is remek dolog, ez a fiatalabb generációt próbálja több olvasásra sarkallni. A Kindle Vocabulary Builderrel saját listát rakhatunk össze azokból a szavakból, amit később egy szótárból ki szeretnénk keresni, a Smart Lookuppal pedig a lábjegyzetben böngészhetünk. Az új Kindle Paperwhite, akárcsak az eddigi, megvásárolható hirdetésekkel megtömve, így kedvezményesen 120 dollárt kell érte kicsengetni. Sajnos ez a lehetőség azonban hazánkban nem elérhető, így nekünk az alap, csak Wi-Fi lehetőséget nyújtó modellért 140 dollárt kell fizetni, míg a 3G-vel bővített változat 190-ért lehet a miénk. Az olcsóbbik modellt szeptember 30-tól lehet megvásárolni, míg az utóbbira november 5-ig kell várni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kray
2013.09.05. 08:27
Hát igen, már az előző generáció is ilyen áron megy... Tehát akkor
140*240 (túlzott $ árfolyam) = 33.600 ami tovább egyenlő 45.000 Ft-al

Lehet, hogy inkább megrendelem külföldről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.09.06. 17:45
kray:

140*1.27 (mivel adózni is szokás), ami ~180 dollár, beszorozva azzal a durva 240-es árfolyammal 43000 forint. Bunkó boltok meg még 2 ronggyal lehúznak, az már több, mint egy meki ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fokas
2013.09.09. 12:13
Az érzékenység növelése nagyon kedves tőlük, a mostanin ha arra vetemedik az ember, hogy megnézzen egy emailt vagy weblapot, percig kell tökölni, hogy egy gomb megnyomását érzékelje. Mivel ennyit kell vele szenvedni, egész egyszerűen inkább nem használom a böngészőjét. Az emailek megvárnak.

A Page Flip se tűnik felesleges újításnak, jól jönne.

Viszont nem igazán tűnik fontosnak, hogy gyorsabb legyen, szerintem nem különösebben lassú se a könyvek betöltése, se a lapozás. Ártani mondjuk nem árt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!