iPon Hírek

Amazon: jönnek a kölcsönkérhető e-könyvek

Dátum | 2011. 11. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Amazon hatalmas hangsúlyt fektet szolgáltatásainak tökéletesítésére, valamint arra is, hogy vásárlói elégedettek legyenek mindazzal, amit a szolgáltatások, illetve a különböző eszközök kínálnak. A cég nemrégiben a Kindle sorozat legfrissebb tagjairól rántotta le a leplet, ma pedig valami olyan újítást mutatott be, aminek sokan örülni fognak.

Sajnos nekünk, magyaroknak rossz hír, hogy az újítás egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban élő felhasználók számára érhető el, közülük is csak azoknak, akik előfizettek az Amazon Prime szolgáltatására. Az említett szolgáltatás éves szinten 79 dollárba kerül, cserébe viszont annyi filmet és televíziós sorozatot nézhetünk meg rajta keresztül, amennyit nem szégyellünk. A kínálatban közel 13000 film és televíziós sorozat szerepel, ami igen meggyőző mennyiség.


Most a Prime szolgáltatáshoz egy újítás is érkezett, ami nem más, mint egy digitális könyvkölcsönző szolgáltatás. Azok a Kindle és Kindle Fire tulajdonosok, akik rendelkeznek Prime előfizetéssel, mostantól havi egy könyvet is kikölcsönözhetnek, teljesen ingyen. A kikölcsönözhető címek között egyelőre „csak” 5000 könyv van jelen, amelyek közül 100 New York Times Bestseller címmel is büszkélkedik – utóbbiak között jelenlegi és korábbi bestsellerek egyaránt találhatóak. A könyveket egyszerűen, ingyenesen kikölcsönözhetjük, készíthetünk hozzájuk jegyzetet, valamint elhelyezhetünk bennük kiemeléseket és könyvjelezőket. A módosításokat a rendszer a felhőben, az adott felhasználói fiókhoz kapcsolva eltárolja, így a későbbiekben, ha úgy döntünk, hogy az adott könyvet megvásároljuk, vagy ismét kikölcsönözzük, akkor a személyes tartalmaink ismét rendelkezésre állnak.

A havi egy kölcsönzés nem halmozható: ha az adott hónapban nem veszünk ki könyvet, akkor az adott havi lehetőség elvész, nem lesz a következő hónapban kettő. Jó hír, hogy nincs megszabott határidő: akkor adjuk vissza a könyvet, amikor akarjuk – viszont, míg nálunk van egy könyv, nem kölcsönözhetünk ki újabbat, előbb vissza kell adnunk.


A könyvkölcsönző funkció az Amazon ismertetője szerint az összes Kindle generációval használható. Egy könyv akár több Kindle e-könyv olvasón keresztül is elérhető, ennek feltétele mindössze annyi, hogy az adott Kindle készülékeket, amelyen a kikölcsönzött könyvet el szeretnénk érni, a meglévő felhasználói fiókunkhoz kell hozzákapcsolni. Fontos kikötés az is, hogy az adott e-könyvet csak és kizárólag a Kindle, illetve Kindle Fire e-könyv olvasókkal használhatjuk, más platformok szoftvereivel nem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hanog
2011.11.03. 20:08
Ez abszolút nem baromság! Ki olvas el 1-nél többször egy "lányregényt"?
2-3000 FT az is van. Kár a papírért amire nyomják. A nagy lexikonok meg képes könyvek, fotós könyvek meg úgyse itt lesznek megvásárolva, bár egy digitális kópia jó belőle. Az hogy több ezer könyvet összezsúfolsz hagyományos formában az szép és jó de rengeteg "szórakoztató" könyv csak egyszeri olvasásra való. Az hogy meg a könyvkötők éhen halnak...Az nem e-miatt van, hanem a gazdaságunk miatt. Én pl fotós könyveket szoktam venni meg National Geographicot. Egyik ismerősöm könyvkötő abban a nyomdában ahol ilyeneket nyomnak. 3 műszak minimálbérért...a könyv a boltban meg 15 ezerért. Akkora árréssel, hogy akcióban haszonnal eladják 2000-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csibe77
2011.11.07. 17:21
ocsabi
Nem muszáj az olvasó belső memóriáján tárolni a könyveket,már most is van memórikártya.
Szeretem a hagyományos könyveket,mert jó dolog kézbe venni,meg ha úgy van kitenni a polcra pl.:egy sorozatot.Mostanában könyvet tényleg nem nagyon látni 2000Ft alatt.Utazásra hagyományos formában elég nehézkes többszáz könyvet magaddal vinni(persze ha nyertél a lottón,és külön kamion viszi a poggyászod nem szóltam ),viszont elektronikus formában egy 4-8GB-os memóriakártyán sok minden elfér.
Könyvet csak olyat veszek meg ami tényleg érdekel,és többször is elolvasom (pl.:John Caldwell könyvek,Mysterious Universe könyvek )és szeretem magammal vinni őket utazásra,hogy a buszon,vonaton töltött idő alatt lekössön.
Ezekből néhány - és remélhetőleg egyre több - már hivatalosan is megvehető prc,epub formátumban.
Az ebook olvasók még elég húzós árban vannak,de külföldről is lehet hozatni valamivel olcsóbban.Méretesebb telefon vagy pda is jó olvasni,bár az e-inkhez képest nem ugyanaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!