iPon Hírek

Ambrov X: Új sci-fi RPG a Kickstarteren

Dátum | 2013. 09. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Loreful nevű független fejlesztőcsapat pár napjai indult Kickstarteres projektjéhez, az Ambrov X-hez már 26 041 dollár gyűlt össze a rajongók jóvoltából a kitűzött 500 000 dolláros végösszegből. A játék egy olyan sci-fi RPG lesz, amely az emberi kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt, a sztori Jacqueline Lichtenberg regényíró Sime-Gen könyvsorozatának világában játszódik. Az eposzi saga első része 1969-ben született meg, és azóta 12 regény és számos elbeszélés követte, a legújabb 2011-ben jelent meg. A csapat szeretné bevonni a Dragon Age és a Knights of the Old Republic egyik íróját, Jennifer Heplert is a munkába, de ez csak akkor valósulhat meg, ha 250 000 dollárral többet tudnak összegyűjteni a kitűzött összegnél. A játékot Hepler így népszerűsítette Twitteren: "Ha szereted az olyan sci-fit, amelyben a történet áll a középpontban, a románcot és az olyan kapcsolatokat, melyekben az emberek egymásra vannak utalva (és ki ne szeretnél az ilyet?), akkor a dolog neked való." Hepler több éven át dolgozott a BioWare-nél, a Dragon Age: Originsben ő alkotta meg pl. a törpék kultúráját. A sorozat rajongói a múlt évben sokat kritizálták a Dragon Age 2 miatt, amelynek ő volt az egyik producere, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a múlt hónapban végül távozott a cégtől. Az Ambrov X-et és készítőit az alábbi Kickstarteres videóból ismerhetjük meg, ebben már az alfa előtti verzióból is láthatunk pár rövid részletet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Asagrim
2013.09.06. 19:20
Hááát, annak az író párosnak az irományaira alapoz, akiktől az új BSG sorozat rendezője is merítette az ötleteket ... az pedig egy kínszenvedés volt, megalkotta az illető az űr-szappanopera műfajt, szóval ez az emberi kapcsolatokon való hangsúlyt nem tudom hova tenni, főleg hogy ha azt akarják hogy átérezze az ember, nem semmi karakter animálás meg voice acting kell hozzá, hogy ezt audiovizuálisan prezentálják is. Mass Effect 3-ban ez az aspektus teljesen rendben volt, de annak a költségvetésnek a töredékéből kíváncsi vagyok mit fognak összehozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. m76
2013.09.07. 09:38
Szerintem a modern BSG az utóbbi idők egyik legjobb tv sorozata volt. A vége valóban nagyon megosztó, és nekem sem tetszett, sőt gyűlöltem, de ettől még ami előtte volt évekig az nem volt semmi.

Ami engem inkább zavar, hogy már most zavarosnak tűnik a történet. Tehát van két alternatív emberi faj, akik gyakorlatilag nem tudnak élni egymás nélkül, mégis harcban álltak egymással. HOGY? Akkor ki kellett volna pusztulniuk rövid úton.

A másik, hogy azt mondja, "unlike anything else" szerintem pedig nincs benne egy olyan elem sem, amit ne láttunk volna valami scifi vagy rpg játékban az elmúlt 2-3 évben. Félreértés ne essék engem nem zavar, hogy ötleteket vesznek át, de ne hazudja a képembe, hogy teljesen új, mikor egy lego.

Az a pre-alpha teszt amit mutatnak pedig egy vicc, ha olyan lesz a végleges akkor az instant bukás. Béna animáció, 15 évvel ezelőtti szintű grafika. És fully voiced? Most akkor ez mit jelent, hogy lesz vagy 1000 sor szöveg a teljes játékban, vagy amateur hour felolvasó verseny lesz. Persze ha van még vagy 10 millió usd-jük a tarsojban az 500k felett akkor nem szóltam.

Persze érdekelne egy ilyen játék, de nem hiszek benne, hogy 500k usd-ből jól meg lehetne csinálni. Abból 5 fejlesztő éves keresete ha kijön usák viszonyok között, és slussz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ronan
2013.09.07. 11:45
Kivánom hogy minden uj játék jöjjön ki linuxra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim m76
2013.09.07. 13:26
1: A BSG-ről hanyatt-homlok eltér a véleményünk, a végével semmi gondom nem volt, ellenben azzal az érzelgős depis szappanoperával amit elém toltak annál inkább.

2: Pre alpha fázishoz képest nagyon előrehaladott vizuálisan a játék! Sem textúrázást, sem finomhangolt karakteranimációt nem szoktak ebben a stádiumban elkészíteni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. m76
2013.09.08. 10:06
@Asagrim

Vallási maszlag nem igazán fér bele egy scifi univerzumba. Akkor neked valami vallási dráma kéne inkább mint scifi.

A pre-alpha fázis egy nagyon tág fogalom. Gyakorlatilag minden beletartozik, amíg a játék "kész" nincsen. Akkor kerül alpha stádiumba egy játék, amikor feature ready.

A probléma ott van, hogy lehet, hogy néhány elem placeholder benne, de pont ezaz, hogy ahhoz képest túl előrehaladott, éppen ebból vontam le azt a következtetést, hogy ezt komolyan gondolják. Semmi értelme ilyen szintre megcsinálni ha az nem végleges. Ahhoz túl sok elfecsérelt idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim m76
2013.09.08. 11:25
"Vallási maszlag nem igazán fér bele egy scifi univerzumba. Akkor neked valami vallási dráma kéne inkább mint scifi."

Ez nem tudom honnét jött, mert marhára nem érintettem hasonló témát se, PONTOSAN AZT MONDTAM hogy RÜHELLEM a drámát scri-fi témájú akármiben vallásról meg szó nem volt.

Ha meg valamire kampányolsz a lehető legelőrehaladottabb formában kell prezentálnod, hogy jelenleg hol tart.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!