iPon Hírek

AMD: 1600 munkatárstól sajnos meg kell válnunk

Dátum | 2008. 04. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD háza táján az elmúlt idők folyamán nem álltak túl jól a dolgok. Nemrégiben a TLB címfordítási hibától szenvedő Phenom processzorok miatt fájt a vállalat feje, ám ezzel egy időben pénzügyi gondokkal is küszködött a processzorgyártó cég. A legfrissebb hírek szerint az elmúlt negyedév megint veszteségesen zárult a vállalat számára: a processzor szegmens forgalma  bevételek tekintetében nem érte el a kitűzött célt, így az AMD vezetősége úgy döntött, hogy a kieső bevételeket az alkalmazottak számának csökkentésével próbálják ellensúlyozni.

Az AMD állítása szerint az alkalmazottak 10%-a van veszélyben, ugyanis nagyjából ekkora létszámleépítést terveznek, amely gyakorlatilag nem csak a veszteséges processzor szegmenset, hanem a nyereséges részeket is érinti, mint például a videokártya részleget. A gyártó ez utóbbi területen nem tervez akkora leépítéseket, mint a processzorok gyártásáért felelős üzemágakban.


Az AMD-nél jelenleg nagyjából 16.000 ember dolgozik, a 10%-os létszámcsökkentés hatására 1600 álláshely szűnhet meg, így 1600 munkatársnak kell majd új munkahely után néznie. A tervek szerint a leépítések április közepén kezdődnek meg és egészen a harmadik negyedév végéig tartanak majd. Ha minden a terv szerint alakul, akkor a harmadik negyedév végén már 1600-zal kevesebb alkalmazott fizetését kell kitermelnie a cégnek.

Az, hogy a létszámleépítéssel eléri-e a vállalat a céljait, vagy sikerül-e a jelenleginél valamelyest jobb pozícióba kerülnie, majd idővel kiderül. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az AMD-nek nem marad más választása, csak a gyárainak értékesítése.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. J.o.k.e.r
2008.04.08. 20:27
Az a baj, hogy mindig reménykedünk, hogy hátha talpra áll az AMD, de a tények sorozatosan az ellenekzőjét bizonyítják... Mi lesz ebből :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.04.09. 14:00
Meglátjuk, mit hoz a jövő. Szomorú hírek ezek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!