iPon Hírek

AMD: 2009-ben érkezik az Atom ellenfele

Dátum | 2008. 06. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A hét folyamán már olvashattunk az AMD terveiről, amelyek szerint a vállalat hamarosan konkurenciát állít az Intel Atom processzorainak. Az egy maggal rendelkező újdonság alacsony fogyasztással próbál versenyre kelni az Intel Atom egységeivel, és a jelenlegi hírek szerint az idei év negyedik negyedéve folyamán mutatkozik be a nagyközönség számára.


Az AMD újdonságának neve egyelőre nem ismert, de az előzetes információk alapján úgy tűnik, hogy a chip a 65 nm-es csíkszélességgel készülő K8-as processzormagra épül majd és az egység 1,2 GHz-es órajelen fog üzemelni. A legfrissebb hírek adatai hasonlóak a korábban megjelent értesülésekhez, amelyek 1 GHz-es, 256 KB másodszintű gyorsítótárral felszerelt AMD64-es processzorról, beépített DDR2-400-as memória vezérlőről és 8W-os fogyasztásról szóltak. A chip egyébként 27 x 27 mm-es BGA tokozással érkezik. Az AMD a tervek szerint agresszív árstratégiájával próbál versenybe szállni a notebook piacon az Intel Atom processzora ellen.

Az Intel Atom és a Via Nano processzorával ellentétben az AMD új processzora egy ideig még egészen biztosan nem lesz elérhető az olcsó noteszgépek piacán. A DigiTimes értesülései szerint az AMD már folytat tárgyalásokat az új processzorral kapcsolatban az Acer-rel, a HP-val és az MSI-vel, valamint néhány egyéb "kínai gyártóval" egyaránt. Ennek ellenére szinte biztosra vehetjük, hogy az első noteszgép, amely már az AMD újdonságával lesz felszerelve, csak 2009. második felében kerül piacra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások