iPon Hírek

AMD 880G: napvilágot látott néhány részlet

Dátum | 2008. 12. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD jövőre dobja piacra jelenleg is nagy népszerűségnek örvendő, integrált videó vezérlővel ellátott 780G lapkakészletének utódját, amely - kicsit sem meglep módon - az AMD 880G típusjelzést viseli majd. Az új lapkakészlettel ellátott alaplapok Socket AM3-as processzorfoglalattal érkeznek, a lapkakészletet a gyártó kifejezetten az AM3-as tokozással készül Athlon X2, Phenom X3 és Phenom X4-es modellekhez fejleszti ki.Az AMD 880G – más néven AMD Live! Pisces platform - integrált Radeon HD 3450-es videó vezérlővel lesz ellátva. Az RV620-as IGP-nek köszönhetően a termék DirectX 10.1-es támogatással érkezik, emellett UVD 2-es (Unified Video Decoder 2) és Hybrid Crossfire támogatással egyaránt rendelkezni fog, így az integrált videó vezérlő képes lesz együttműködni egy, a PCI Express 2.0 x16-os foglalatba illeszkedő videokártyával is. Az integrált videó vezérlő DisplayPort, HDMI és DVI kimenetek kezelésére lesz képes, emellett fel lesz vértezve a SurroundView technológia támogatásával. Maga a lapkakészlet HyperTransport 3.0-s támogatással érkezik, és az alaplapokon DDR3-as memória foglalatok lesznek elhelyezve.


Az új, 55 nm-es, alacsony fogyasztású RS880-as északi híd mellé SB710-es típusú déli hidat párosít a vállalat, ennek köszönhetően a rendszer 12 darab USB 2.0-s portból és 6 darab SATA 3Gbps-os csatlakozóból gazdálkodhat. Az AMD 880G-hez ezzel együtt az AM3-as platformok számára kifejlesztett új, OverDrive 3.0-s tuning- és rendszerdiagnosztikai segédprogram is elérhető lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Sandormast...
2008.12.15. 12:26
AMD-nél nincs tervbe véve hogy ilyen alaplap esetében bármilyen diszkrét vga-t is használunk, azt lekapcsolja 2D esetén?!
Vagy a Powerplay ezt jelenti? Jó lenne ha erősebb diszkrét vga-knál is működne, így energiatakarékos is lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!