iPon Hírek

AMD: a Fusion forradalmasítja a tábla PC piacot

Dátum | 2010. 05. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD illetékesei igen bizakodóak a vállalat Fusion processzoraival kapcsolatban, amelyeknek egyetlen szilícium lapkáján nem csak két x86-os processzormag és egy memóriavezérlő, de még egy ütőképes, DirectX 11-es támogatással büszkélkedő grafikus processzor is jelen lesz. A gyártó ezeket, vagyis az Ontario kódnévre keresztelt egységeket APU (Accelerated Processing Unit) néven emlegeti.

Az új processzorok a tervek szerint forradalmasíthatják a tábla- és pala PC-k piacát, ugyanis a jelenlegi megoldásoknál sokkal jobb felhasználói élményt kínálnak majd, ami könnyen rabul ejtheti a vásárlókat. Napjainkban az egyetlen igazi pala PC, amely már egy ideje elérhető, nem más, mint az Apple iPad-je. A készülék az Adobe és az Apple közötti folyamatos kötélhúzás miatt nem rendelkezik Flash támogatással, és ez a tény a legutóbbi hírek szerint bizony már nem is fog megváltozni.

A gyártó marketing részlegének alelnöke, Leslie Sobon a Techradarnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a felhasználók esetében az első három legfontosabb pont között szerepel a kívánságlistán a Flash támogatás, ami az új Fusion APU köré épülő készülékek esetében természetesen elérhető lesz. Mr. Sobon kitért arra is, hogy azáltal, hogy a CPU és GPU magok egyetlen szilícium lapkára kerülnek, rendkívül hatékony energiagazdálkodás mellett üzemelő chipek készülhetnek, ami igen fontos mind a tábla, mind pedig a pala konfigurációk esetében.  Fontos szempont továbbá a webes videók zökkenőmentes elérhetőségének biztosítása, valamint a HD videók problémamentes lejátszása is; ezekre mind-mind képesek lesznek az új platform köré épülő megoldások.

Az Bobcat architektúra köré épülő Ontario SoC specifikációiról korábban már részletesebben is beszámoltunk. Az új processzorok érkezésére 2011 folyamán lehet számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Fzoltan
2010.05.03. 15:47
Jó lenne, ha tényleg ütőképes lenne, legalább lenne verseny.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. doktorovic...
2010.05.04. 09:42
még egy lopott technológia....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Nurba
2010.05.04. 19:50
És mit lopott el az AMD? Már 2007 óta ezen dolgoznak, igaz anyagiak miatt egy-két project bukott, de ez ütni fog. Amivel most az intel kijött, ehhez képest egy vicc De legalább elmondhatják, hogy nekik előbb megvolt (a nem kis anyagi előnynek köszönhetően). És Intel bácsi részéről az EIST, IMC, QPI, és a x86-64 nem "lopás"?! (ha már ezt a szót használja "valaki", hogy flamet gerjesszen). Méghogy tényekre alapoz...igen ferde tények azok...meg úgy nehéz tényekkel érvelni, ha még nem látott valaki AMD-s gépet 2 centiről, mert messze elkerüli. Kár, hogy itt nem fórumoztam régen, mert osztottam volna a "szakértőnket" 2004 elejétől 2006 közepéig, hgy mi az a sz@ros P4? meg az a szánalmas P-D? Remélem a Bulldozer is ütni fog, mert akkor lesz nemulass "doktor" úr!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. psylocke
2010.05.04. 23:12
2000-2006 közepéig. Ezt már egyszer valahol én is meg akartam kérdezni, hogy akkor miket írogatott?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2010.05.05. 10:09
Akkor egy másik fórumon osztotta az észt, miszerint a Dörmögő Dömötör jobb, mint a Bobó és Góliát. Azóta témát váltott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!