iPon Hírek

AMD: a hibrid crossfire teljesítménye

Dátum | 2007. 10. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD hamarosan elkészül a Crossfire X technológiával, amely a Tripla és a Quad Crossfire, a Hibrid Crossfire és a Crossfire OverDrive technológiák támogatásával érkezik majd valamikor november folyamán. Az újdonság elkészítésénél a legfőbb hangsúly a flexibilitásra és a skálázhatóságra fektette a gyártó. A HIbrid Crossifre technológiát az RS780 IGP chipszettel kívánja bevezetni a gyártó, ez a lapkakészlet hivatalosan AMD G780 (HD 2300) néven debütál majd. Az AMD lapkakészlete az Nvidia Hibrid SLI technológiája, vagyis az MCP78-as chipszet ellen száll majd harcba.

A Hibrid Crossfire teljesítményével kapcsolatban már elárult néhány információt az AMD, ezek szerint az RS780-as chipszetet egy Radeon HD 2400-as kártyával kombinálva körülbelül 50%-os teljesítménynövekedésre tehetünk majd szert 3DMark 06-ban.


Ezzel egy időben az Nvidia is beszámolt hibrid megoldásának teljesítményéről: az MCP78-as lapkakészletet egy alsókategóriás videokártyával kombinálva 40%-os teljesítménynövekedést, egy középkategóriás kártya használatakor 20%-os teljesítmény növekedést, míg egy felsőkategóriás videokártya alkalmazása esetén körülbelül 5%-os teljesítménynövekedést érhetünk el.

Az AMD RS780-as lapkakészlete alacsony energiafogyasztással büszkélkedik: a chipszet mindössze 1,2 W-ot fogyaszt alapjáraton, a lapkakészlet alacsony terhelés esetén képes kikapcsolni a diszkrét grafikus vezérlőt, azaz a videokártyát is. Az RS780-as lapkakészlet DX10, HT 3.0, PCIe 2.0 és UVD támogatással érkezik, valamint képes a HDMI, DVI is DisplayPort kezelésére egyaránt. AZ első RS780-as lapkakészlettel felvértezett alaplapok valamikor 2007 decemberében, illetve 2008  januárjában jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.26. 00:12
vissza a hírhez

Az AMD hamarosan elkészül a Crossfire X technológiával, amely a Tripla és a Quad Crossfire, a Hibrid Crossfire és a Crossfire OverDrive technológiák támogatásával érkezik majd valamikor ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.10.26. 10:54
Nem! Ha egy alsókategóriás kártyát használsz, akkor az integrált GPU-val
sli-ben 40%-kal gyorsabb lesz a rendszered, mint egy sima kártya használatakor. Ezt a logikát követve mondjuk egy 8800-as sorozatú kártya esetében integrált GPU-val együtt 5%-kal lesz gyorsabb a rendszer, mint integrált GPU használata nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!